Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Radicaal meervoudig. Échte diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Schermafbeelding 2021 08 06 om 07.21.55

Inclusie. Diversiteit. Modegril, opgelegd, of wil je het écht? En wát wil je dan eigenlijk precies? Je streefcijfers behalen? Er kleurrijker uitzien? Dat er geen slechte grappen meer gemaakt worden bij het koffiezetapparaat? Meer vrouwen, mensen van kleur, anders gelovigen, zij-instromers, jongeren,... aannemen en behouden? Of wil je leren omgaan met verschil, erkennen dat het niet altijd meevalt om samen te werken met mensen die heel anders zijn dan jij en oprecht vragen: 'hoe is het om jou te zijn?'

Schermafbeelding 2021 08 06 om 07.35.54

Radicaal meervoudig

Danielle Braun is antropoloog. In deze lezing leert ze je kijken door de bril van de antropoloog naar het thema inclusie en diversiteit op de werkvloer. Want daar wordt dikwijls over gezucht 'we kunnen ze niet krijgen' of gezwegen 'moet dat nou'. Correcte afvinklijstjes zijn niet inspirerend. Maar het échte gesprek aangaan over verschil op de werkvloer is dat wel. In deze lezing word je flink wakker geschud over je eigen aannames en vooroordelen. Én je mag gewoon erkennen dat samenwerken met mensen die heel andere kijk op de wereld hebben lastig is. Om het vervolgens toch aan te gaan. Een lezing vol: humor, wetenschappelijke feiten, prachtige beelden van over heel de wereld en goede gesprekken. Een lezing zonder: politieke correctheid, gij zult lijstjes en beleefdheidsfrasen. We doen het echt... of niet.

Meervoudig kijken. Dat doet Danielle aan de hand van drie stappen. Hart, hoofd, handen. Radicaal meervoudig.

 • Radicaal realistisch. We starten ‘in het hart’. Ervaren wat er is aan emotie, polarisatie, gedoe. Niks wegstoppen, dat helpt toch niet, maar erkennen dat je brein denkt: 'oei, da’s wel echt heel gek'.
 • Radicaal genuanceerd. Van het hart naar het hoofd. We hebben niet voor niks een brein. Jaren van beschaving en verlichting maken dat we meer zijn dan onze primaire emotie. We hebben het vermogen te nuanceren, vragen te stellen en van perspectief te wisselen. Daar zijn allerlei handige manieren en gespreksmodellen voor. Makkelijk is het niet, maar wel een kwestie van goed je best doen.
 • Radicaal anders. Naast alle overwegingen zul je ook gewoon iets moeten doen. Handelen. Een besluit nemen. Werken met je handen. Zeker als je een leidende of begeleidende rol hebt in organisaties. er is veel dynamiek en gedoe in de samenleving en op de werkvloer. Hoe besluit je over gevoelige thema’s?

2 1Perspectief.shutterstock 182723012 kopie

Boek

Bijzonder passend om de deelnemers het boek Da's Gek mee te geven na afloop van de lezing of masterclass.

BRAUN Dasgek OMS VP rgb transparant kopie 9343104e

Keynote

Keynote: 60- 90 minuten, 10 – 5000 mensen. Met korte interactie momenten. Online mogelijk. 

Masterclass:

Masterclass: 2,5 tot 3,5 uur. 10 - 50.000 mensen.

We hebben een aantal mogelijkheden om de keynote uit te breiden tot masterclass. In alle gevallen vormt de keynote lezing de basis, aangevuld met een interactieve activiteit. We gaan aan de slag met specifieke diversiteitsvraagstukken en samenwerkingsissues in jouw team of organisatie. Werving, samenwerking mannen en vrouwen, ongewenste omgangsvormen, cultuurverandering... We pakken het echt op. Zaalgrootte: 10 – 5000 deelnemers, tenzij anders aangegeven. Welke werkwijze het meest geschikt is, bepalen we in overleg.

1. Masterclass: uit welke kano kom jij? In gesprek over je eigen herkomst, aannames en patronen

Aan de hand van oefeningen en gespreksmodellen gaan we persoonlijk met elkaar in gesprek. Over waar je vandaag komt en hoe het is om jou te zijn. Over of jij echt mee kunt doen in het team of de organisatie. Over vertrouwen en samenwerking. Een masterclass met openheid, aandacht voor elkaar, veel lachen en soms ook tranen.

Schermafbeelding 2021 08 06 om 07.37.35

2. Masterclass: patronen bespreekbaar maken

We duiken diep en geven je ter plekke gesprekshandvatten om patronen met betrekking tot diversiteit en inclusie in je eigen team of organisatie bespreekbaar te maken. Een boeiende en zeer praktische masterclass voor leiders, veranderaars, HR-medewerkers, consultants. We doen zowel groepsgerichte gesprekken als een-op-een-gesprekken die patronen inzichtelijk maken.

rhino selcukerdem kopie

3. Masterclass: Let’s Talk

Deelnemers krijgen een bijzonder handig model aangereikt voor gespreksbegeleiding in situaties waar sterk verschillende meningen zijn of er polarisatie is of dreigt te ontstaan over maatschappelijke issues. Tussen collega’s, leerlingen, groepen burgers, in de zorg, etc. etc. Een echte vaardigheidstraining voor leiders, begeleiders, collega’s die veel moeilijke gesprekken voeren of dat juist niet aandurven.

Schermafbeelding 2023 12 18 om 11.46.55

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 12 maart 2024, Op zoek naar Patronen, Amsterdam

  Meer informatie en aanmelden

 • 19 april 2024, De Grote Harry dag, Leusden

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Danielle Braun - Da's Gek

De Grote Hé... Harry Dag 19 april 2024

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld 

Waarheid en verhaal

Beautiful nymph in the fairy forest. Fashion photo

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Diagnose van de tijd: leegte, complexiteit, toekomst?

7509801 HSC00001 7 kopie

Nieuwste Blog

Leiders: aandacht is het nieuwe goud Als dr. Danielle Braun iéts goed kan, is het zaken van een afstandje bekijken. De bedrijfsantropoloog maakte zich dat als kind al eigen. Inmiddels heeft ze al diverse boeken op haar naam staan, moedigt ze haar eig...

/**/