Geef je op voor de e-zine

Building Tribes

building tribes s

Dé lezing bij het nieuwe boek Building Tribes. Waar de Corporate Tribe ging over ‘wat is dat organisatiecultuur’ gaat dit boek en de lezing over ‘hoe doe je dat een tribe bouwen’.

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Voor dit boek reisde ze opnieuw over de wereld om voor veelgehoorde organisatievraagstukken antwoorden te vinden in verschillende culturen. Via prachtige verhalen en adembenemende beelden maak je kennis met leiders, tribe members en veranderaars van over heel de wereld. Je neemt plaats op hun stoel en kijkt hoe ze dialogen voeren die van een verzameling mensen een tribe maakt.

Danielle vertelt je in deze lezing hoe je Kampvuren in organisaties aansteekt. Ze vertelt over haar aanpak van virale verandering bij cultuurtransities en geeft handvatten voor impactvolle dialogen en rituelen. Maak kennis met leiders, tribeleden en veranderaars van zeer uiteenlopende gebieden. Je neemt plaats op hun stoel en kijkt hoe ze dialogen voeren, besluiten nemen en van een groep mensen een tribe maken. Hiervoor interviewde Danielle op Sumatra de kleindochter van een Batakkoning over koppensnellen en concurrentie in de boardroom, leerde ze over de waardebepaling van producten volgens de Iraanse Ta’arof, een samenhangend geheel van sociale etiquette en impliciete gedragsregels, dompelde ze zichzelf onder in de stilte van Quakermeetings om lastige vragen zonder woorden te doorgronden, leerde ze de afscheidsrituelen van de Tana Toraja in Sulawesi kennen en leerde ze de kunst van het beïnvloeden van Voodoopriesters in Miami. En nog veel meer. Je reist ver weg, om ten slotte te belanden op je eigen werkvloer en boardroom. Exotisch en uiterst toepasbaar. Vol verwondering en met humor.

Duur en interactie:
Keynote: 45 – 90 minuten, 10 – 5000 mensen

Een boeiende lezing vol beelden, verhalen, tools en tips. Danielle gaat in op het belang van het aansteken van Kampvuren in organisaties. Over hoe je anders naar je organogram kunt kijken en verschillende tribale rollen kunt onderkennen. Vervolgens bespreekt ze een aantal ‘best practices’ van tribes over heel de wereld, afgestemd op de vraagstukken van jouw organisatie. Virale verandering, resultaat en concurrentie, vergaderen in stilte, fusie en samenwerking; we maken de lezing op maat.

Masterclass: 2,5 tot 3,5 uur, 10 – 5000 mensen

We hebben een aantal mogelijkheden om de keynote uit te breiden tot een masterclass. In alle gevallen vormt de keynote lezing de basis, aangevuld met een interactieve activiteit. Zaalgrootte: 10 – 5000 deelnemers, tenzij anders aangegeven. Welke werkwijze het meest geschikt is bepalen we in overleg.

1. Masterclass met Kampvuurgesprek

Na de hierboven beschreven inleidende lezing faciliteren wij dialoog en / of besluitvorming tussen de directie en de organisatie, het gesprek over visie ontwikkeling, het vaststellen van de nieuwe strategische koers, kernwaarden, grote strategische beslissingen, etc. We doen dat in de vorm van een Afrikaanse volksraadpleging, een Kgotla, een van de Kampvuurgesprekken uit het boek. We faciliteren moedige besluitvorming in de beslotenheid van de directiekamer, maar ook besluitvorming, brainstorming, visieontwikkeling in groter gezelschap. Wij faciliteren zelfs dialoog met hele grote groepen tot 3000 mensen tegelijk, waar nodig met een netwerk van door onszelf opgeleide partners samen. De besluitvorming kan bestaan uit een eenmalig event op een directeurendag, maar ook uit een gespreksronde, bijvoorbeeld om met alle medewerkers in de organisatie in gesprek te gaan over de nieuwe koers in de organisatie. In het laatste geval gaan we om tafel zitten voor een strakke projectplanning.

2. Masterclass met Viral Change verlening

We staan langer stil bij de methodiek van virale verandering en helpen je om een start te maken met de veranderaanpak in jouw organisatie.

3. Masterclass met gesprek in stilte

Voor groepen die eens iets heel anders willen proberen. Aan de slag met een eigen vraagstuk of te nemen besluit met een meeting… met weinig woorden. Houd een Quakermeeting om tot besluitvorming te komen waar de inhoud belangrijker is dan de ego’s.

Masterclass: hele dag, 10 – 1000 mensen

Ook kunnen we het programma uitbreiden tot een volledig verzorgde dag. Deze masterclass van een dag zullen we in overleg samenstellen op basis van de hierboven beschreven mogelijkheden of komen tot een volledig op maat gemaakt programma. Uiteraard afhankelijk van de behoefte van de deelnemers en de organisatie.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 13 november 2019 Corporate Culture Event, Burgers’ Zoo, Arnhem

  Meer informatie

 • 15 november 2019 seminar Veranderkracht, Driebergen

  Meer informatie

 • 21 november 2019 Masterclass ‘Verandering, totempalen en magie’, HAN Arnhem

  Hele reeks volgen of losse masterclass van Danielle Braun Meer informatie en inschrijven

 • 12 december 2019 Congres Netwerkleiderschap

  Meer informatie

 • 13 december 2019 VIPP Forward congres, Amsterdam

  Meer informatie

 • 16 december 2019 Waan - Zinnig

  Meer informatie

 • Januari 2020 Theatertour door Nederland

  Meer informatie

 • Training Building Tribes

  Aan de slag met dialoogvormen van over de hele wereld. Boost je facilitatie skills. Een echte vaardigheidstraining. Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Afrikaanse Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadplegingen. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

Longlist2019 mijnboek buildingtribes def

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Stel… je wilt iets. Je hebt een origineel idee. Of je bent ergens tegen. Wilt waarschuwen. Op je werk, in je gezin, of in de samenleving. Als je stelselmatig niet gehoord wordt, ga je saboteren.In een land hier ver vandaan. Lang lang geleden. Leefde ...