Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Wereld Bijdragen

paddestoel


'Wie één persoon redt, redt een volk'. - Joods gezegde

Omdat alle beetjes helpen en wij blijven geloven in het goede en een beetje magie, dragen wij vanuit de Academie voor Organisatiecultuur als sponsor bij aan de onderstaande projecten. Daarnaast maken wij in opleidingen en op events en congressen plaats voor deelnemers die studeren, hier net als vluchteling zijn komen wonen, een opstap kunnen gebruiken. Wij geven onze trainingen en lezingen in Nederland op mooie plekken in de natuur met een groen label. Vliegen voor een training vinden wij onnodig voor onszelf en voor onze deelnemers.

Ver weg

1665204538209

In Nepal ligt een stukje van het hart van Danielle Braun, na haar reizen daar. Katja Staartjes is bergbeklimster (bereikte o.a. als 1e Nederlandse de top van Mount Everest) en heeft Stichting Topaspiraties opgericht. Daarmee steunt ze  in de Nepalese Himalaya kleine scholen in arme en afgelegen gebieden.

 

Naamloos 1

PHOTO 2022 09 24 11 41 41

Foto's bezoek school in Chharka Bhot op 4350 m in Dolpo (Nepal). 

Katja Staartjes: "Onlangs bezochten we de Shree Chharka Bhot Basic School. Het is de hoogstgelegen school van het Himalaya-land. Er is hier geen internet, dus onderwijs verloopt op de traditionele manier. En dat van mei t/m oktober, want in de winter is onderwijs hier onmogelijk met onverwarmde en niet geisoleerde lokalen.
Dankzij de donaties die ‘Stichting Topaspiraties’ ontving, konden we de school een handje helpen. Totaal is zo’n 400 kilo aan goederen in twee weken vervoerd, m.n. via ezels, over passen tot 5550 m.
Een week later kwamen wij zelf aan in het dorp en de volgende dag was er een bijeenkomst georganiseerd en pakten de docenten en alle leerlingen de hele lading uit: schoolartikelen (schriften, papier, stiften, pennen etc), sportattributen (voetballen, volleyballen, badmintonsets, netten, springtouwen etc). En verder ontving elk kind een geisoleerde lunchbox."

Meer info: Stichting Topaspiraties 

Dicht bij

Wij geloven dat rituelen kunnen helen. Dat het vluchtheuvels zijn in ‘het ondertussen’. In moeilijke tijden, als je niet weet waar je heen gaat. De kanjerketting vinden we dan ook een prachtig teken van hoop voor kinderen met kanker. De kanjerketting krijgen kinderen die kanker hebben. Voor elke behandeling is er een speciale kraal. Met name jonge kinderen kijken uit naar het krijgen van de kraal; een lichtpuntje bij een zware behandeling. Later in het leven is er voor altijd een mogelijkheid om terug te kijken op de lange weg die is afgelegd. Lees hier de verhalen van de kanjerkettinge en de betekenis van elke kraal.

Info en net als wij ook maandelijks doneren: Kanjerketting

305 de kanjerketting van charley

Kanjerketting

Dicht bij

Sponsoring van Kunstwerk ‘Echoes and other songs’ van Mijke Ambaum

1671001314019

De Academie voor Organisatiecultuur droeg bij aan de totstandkoming van het kunstproject van Mijke Ambaum. Omdat Mijke stem geeft aan alle stemmen en groots durft te dromen en werken. Net als wij.

Mijke Ambaum:
Mijn naam is Mijke Ambaum, een vierde jaars student fine art aan ArtEZ in Arnhem.
Ik ben een jonge kunstenaar met een grote interesse in feminisme, stem (in beide betekenissen van het woord), samen werken met verschillende disciplines, het bedenken van grote kunstwerken en deze dan ook waarmaken!

Het kunstproject:
'Echoes and other songs' is de titel van mijn afstudeerwerk aan de kunstacademie in Arnhem. Een installatie bestaande uit verschillende auto onderdelen die samen een archief vormen die inzicht geven over hoe je op een duurzame manier je stem kan gebruiken om verschillende typen orale geschiedenis van generatie op generatie door te geven!

Nog te vaak moeten vrouwen zich overschreeuwen, onnodig herhalen of hun stem omvormen om gehoord te worden. Hoe kan je ervoor zorgen dat de belangrijke verhalen die verteld moeten worden, om bijvoorbeeld te kunnen overleven (denk aan de verhalen die onze moeders/zussen/vriendinnen hebben verteld om ons veilig te houden wanneer we over straat lopen), verteld kunnen blijven worden, zonder dat we letterlijk en figuurlijk onze stem verliezen?

Met hulp van voorbeelden en informatie uit de Griekse mythologie, eigen ervaringen en die van mijn dierbaren, stemcoaches en zangkoren zet ik deze informatie om in een installatie kunstwerk wat te zien zal zijn tijdens de ArtEZ Finals in juli 2023! Om dit idee werkelijk te maken heb ik jouw hulp nodig! 

Dicht bij

Sponsoring van ASV Gay, vrolijkste studentenvereniging van Amsterdam

67694620 10216478725174757 5924477776433250304 o

Naamloos 2

Proud to be sponsor van ASV Gay. De vrolijkste studentenvereniging van Amsterdam. Waar anders zijn normaal is en er geen ontgroening is, maar wel een ontrozing.

Meer info: Amsterdamse Studentenvereniging Gay

Where good people meet

team

Wij geven trainingen op hele fijne locaties, altijd midden in de natuur. Een van die locaties is Better Meetings. Hier volgen jongeren uit het speciaal onderwijs hun stage in de keuken en de bediening. In samenwerking met de verbonden onderwijsinstelling Heuvelrug College in Zeist, krijgen zij de juiste zorg en begeleiding om zich te ontwikkelen tot vakbekwame arbeidskrachten. Voor hen een eerste stap richting de arbeidsmarkt in de samenleving, voor ons een onmisbare samenwerking

Een deel van de omzet van Better Meetings gaat naar Buzz Women: opleidingen voor vrouwen in India, Gambia en Georgië.

Meer info: Better Meetings

defc8c ad18c98c9d7348a3b2cce2e16b2e2750 mv2

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 12 maart 2024, Op zoek naar Patronen, Amsterdam

  Meer informatie en aanmelden

 • 19 april 2024, De Grote Harry dag, Leusden

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Danielle Braun - Da's Gek

De Grote Hé... Harry Dag 19 april 2024

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld 

Waarheid en verhaal

Beautiful nymph in the fairy forest. Fashion photo

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Diagnose van de tijd: leegte, complexiteit, toekomst?

7509801 HSC00001 7 kopie

Nieuwste Blog

Leiders: aandacht is het nieuwe goud Als dr. Danielle Braun iéts goed kan, is het zaken van een afstandje bekijken. De bedrijfsantropoloog maakte zich dat als kind al eigen. Inmiddels heeft ze al diverse boeken op haar naam staan, moedigt ze haar eig...

/**/