Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Leergang Corporate Antropologie

Leergang Corporate Antropologie. Echt aan de slag met organisatiecultuur
 

iStock 622317876 s

Ben je ervaren leider, bestuurder, programmaleider, consultant, trainer, coach? Houd je je bezig met complexe organisatiedilemma’s? Wil je écht leren werken met de organisatiecultuur? Zelfstandig cultuurinterventies kunnen uitvoeren die werken? Je toegevoegde waarde in het vormgeven en veranderen van cultuur vergroten? De culturele antropologie is dé discipline die cultuur tot in haar DNA ontraadselt. Het geeft je een zienswijze en handvaten om tot daadwerkelijke organisatieverandering te komen. Antropologen wenden hun kennis en kunde van verre volken ver weg steeds meer aan om tot duurzame cultuurverandering in organisaties dichtbij huis te komen. Dat werkt. De Academie voor Organisatiecultuur is opgericht om kennis uit de antropologie toe te passen op organisaties om de hoek. Overal op de wereld bouwen mensen tribes. We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen. We zijn dat soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten. Anders kijken. Meer zien. Beter veranderen.

De leergang Corporate Antropologie. Een intensief en in Europa uniek programma waarin je met een antropologische blik leert werken met organisatieculturen. Vanuit je rol als bestuurder, leider, verandermanager, programmaleider, consultant, trainer, coach. Dit is een cognitieve, kennisgerichte leergang met de beste lezingen van corporate antropologe dr. Danielle Braun, Expert, boardroomfluisteraar, een van de beste sprekers van Nederland en auteur van managementboek van het jaar ‘de Corporate Tribe’, Building Tribes en Da’s gek’. Maar deze leergang is meer dan kennisoverdracht of een lezingenreeks. We wisselen de lezingen af met intensieve simulaties, reflectieve oefeningen, veel praktijkcasuïstiek en praktisch toepasbare tools. Danielle Braun, samen met corporate antropologen en zeer ervaren adviseurs en interimmanagers Karin van Mensvoort of Arne Stoffer leren we je écht aan de slag te gaan met complexe organisatievraagstukken. Een mooie line-up van gastdocenten voegen hun kennis daar nog eens aan toe. Je leert diepgaande verandering van organisatiecultuur te bewerkstelligen en ook echt toe te passen. Als je klaar bent met deze leergang kijk je nooit meer hetzelfde naar organisaties. Je zult processen sneller doorgronden; patronen écht snappen; belangen van mensen direct door hebben; weerstand kunnen begrijpen en ombuigen; de onzekerheid die gepaard gaat met verandering positief kunnen aanwenden, virale verandering bewerkstelligen.

1
2
3
4
5

Waarom dat nodig is?

Omdat 70 % van de organisatiecultuurveranderingen mislukt. Omdat we op zoek zijn naar nieuwe organisatievormen. We streven naar netwerkorganisaties, betekenisvolle dialogen, krachtige besluiten, zinvolle visie statements, medewerkers met veel professionele ruimte, ondernemerschap en regie. Oude structuren, traditioneel leiderschap en geijkte modellen voor organisatieverandering zijn passé.

oog def

De Academie voor Organisatiecultuur: exotisch én wetenschappelijk, bijzonder én bijzonder down to earth.

Ben jij een ervaren bestuurder, leider, verandermanager, programmaleider, trainer, consultant, coach en geldt dit voor jou:

 • Je houdt van de dynamiek van organisaties, teams en groepen. Je snapt al lang dat modellen in de praktijk anders uitpakken en schrikt niet terug van een lastige verander opdracht.
 • Je weet en begrijpt dat de “soft controls” & “hard controls” noodzakelijk zijn. Jij bent de partijen strijd tussen de harde aanpak en de zachte aanpak allang voorbij. Je snapt dat wijziging van structuur, processen, middelen, technologie, hand in hand gaan met aanpak van cultuur en gedrag.
 • Je hebt de gangbare management modellen en theorieën al in je rugzak. Daar komen we niet mee aanzetten. We gaan er van uit dat je ook iets kunt toevoegen in een seniore groep, vanuit jouw eigen studie en ervaring. Je bent ervaren, zelfbewust in je vak en hebt de nodige veranderingen begeleid. Of dat nu op teamniveau, individueel niveau of concernniveau is.
 • Je bent toe aan een “next level” in je rol als leider, verandermanager, coach, trainer, consultant. Je zoekt senioriteit en wijsheid. Wilt vertrouwen uitstralen en voor de troepen uit kunnen lopen bij veranderingen.
 • Je wilt gevraagd worden voor een ander soort opdrachten. Je werkt nu succesvol, maar merkt dat je toe bent aan een doorstap. Nu moeten je collega’s of opdrachtgevers dat ook nog snappen.
 • Je zoekt naar continue verdieping en verrijking. Binnen je vakgebied en daarbuiten. Je hebt een basis in een van de organisatiekundige disciplines en de nodige vliegjaren gemaakt. Je wilt je continue blijven ontwikkelen en zoekt naar iets anders. Corporate Antropologie laat je nét even anders kijken en werken dan je gewend bent.
 • Misschien ben je executive leider en wil je dat je dagelijkse omgang met mensen en processen gewoon wat soepeler verloopt. Als je het DNA van de organisatie kent, worden lastige processen soms zo eenvoudig makkelijk...
 • Of wellicht ben je al cultureel antropoloog, werk je in organisaties en wil je de overstap naar corporate antropologie maken... great! We helpen je graag op weg.
 • Of je bent executive coach of trainer en je wilt meer succes door niet alleen de individuele coachee centraal te stellen, maar ook de context waarin hij of zij werkt. Het is het verschil tussen coaches en executive coaches, trainers en toptrainers. Als jij snapt hoe organisatie DNA werkt, ben je gesprekspartner op elk niveau.
 • Je houdt van een leergang waarin wetenschap en praktijk hand in hand gaan. Deze leergang is bijzonder, maar ook bijzonder down to earth. Diepgaand zonder soft te zijn. Wetenschappelijk onderbouwd zonder gortdroog te zijn. We werken cognitief én toepassingsgericht aan complexe praktijkcases. De nadruk in deze leergang ligt op het doen van cultuuronderzoek en verandertrajecten begeleiden. Zoek je een leergang die meer op je vaardigheden is gericht, bekijk dan het programma van de leergang antropologische teambegeleiding.
 • Je bent in staat zelf te reflecteren en de transitie te maken van hetgeen we je aanbieden naar je eigen werkpraktijk. We bieden een enorme hoeveelheid kennis aan in deze leergang. En mooie games, simulaties, reflectieve momenten en oefeningen. In het vierde blok pas je alle kennis toe in complexe praktijkcasuïstiek en leer je echt een verandertraject op te zetten. Wat deze leergang niet is: het is geen persoonlijk ontwikkeltraject of vaardigheidstraining of groepsdynamisch traject. Daar zijn onze vaardigheidstrainingen of de leergang Antropologische Teambegeleiding meer geschikt voor. We verwachten dat je ook zelf de transfer naar de praktijk weet te maken en dat je over de basisvaardigheden daarvoor beschikt. Tijdens deze leergang is er zeker reflectietijd en behandelen van eigen casuïstiek, maar dat doen we vooral in de supportive challenge groepen tussen de lesblokken door. We gaan uit van jouw senioriteit en dat je zelf die punten die voor jou relevant zijn verder onderzoekt, samen met andere deelnemers.
 • Je bent niet bang voor een groep van rond de 30 deelnemers. We werken graag groot. Dat geeft diversiteit en garantie op 'maatjes'. Daarom werken we doorlopend met twee trainers voor de groep. Het kleine intieme zoeken we in supportive challenge groepen en subgroepopdrachten.
 • Een béétje exotisch spreekt je wel aan. Je bent nieuwsgierig naar hoe wij de kennis van de culturele antropologie corporate maken. Wees niet bang voor zweverigheid, daar houden wij ook niet van. Maar wel van mooie verhalen over hoe verre vreemde volken de kunst van change management al lang beheersen. En wij maar ploeteren met onze organisaties. We hoeven de kunst alleen maar af te kijken.
 • Je had altijd al culturele antropologie willen studeren... nu is je kans.

Wil jij ook kunnen wat wij in cultuurinterventies doen?

Omdat de corporate antropologie minder gangbaar is dan de andere organisatiedisciplines, moeten we het vaak uitleggen. Waar zijn antropologen dan zo goed in? In de dynamiek van groepen. In het leren kennen van betekenissystemen. In het analyseren van de organisatiecultuur tot in haar diepste DNA. In het verschil zien tussen de formele organisatiestructuur en informele machtsbronnen. In snappen hoe de informele leiders door (onbewust) gebruik te maken van rituelen, verhalen en “moderne magie” een geplande organisatieverandering kunnen boycotten of stimuleren. En hoe je als bestuurder, leider of verandermanager, trainer, coach dat proces beïnvloedt.

IMG 2370 def

Voor de groep staan..

Corporate antropologen dr. Danielle Braun met corporate antropologe drs. Karin van Mensvoort of corporate antropoloog drs. Arne Stoffer. Een unieke combinatie van antropologische expertise en een schat aan organisatie- leiderschaps- en interimervaring. Wij interveniëren op board niveau én op de werkvloer in organisaties. Doen cultuuronderzoek en helpen bij transitie. Trekken conflicten vlot. Bovenal zijn we gefascineerd door hoe mensen cultuur vormen en hoe culturen mensen vormen. In de wereld en in organisaties. Volle aandacht en goede begeleiding; we staan altijd met twee mensen voor de groep. Zowel Danielle, Karin als Arne hebben met hun voeten in de corporate klei gestaan in bestuurs- en leidinggevende functies in de profitsector en in de publieke overheid, politie, welzijn, zorg, onderwijs, trainersbureau. We snappen dus ook de tough-ness van organisaties en bestuursfuncties. Volle aandacht en goede begeleiding; we staan altijd met twee mensen voor de groep.

Danielle Braun
Karin van Mensvoort
Arne Stoffer
 

Dit doe je in de leergang Corporate Antropologie: met organisatiecultuur aan de slag

De leergang is gebaseerd op het boek De Corporate Tribe. In dit intensieve programma werken we in vijf blokken:

Blok 1: Corporate Antropologie
In dit blok maak je kennis met de Corporate Antropologie, leer je meervoudig kijken, ontraadsel je de grammatica van organisatiecultuur en onderzoek je de eigen rol als bestuurder, leider, consultant, trainer, coach. We vertellen je wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en laten je dat in een indringende simulatie ervaren. We nemen je mee van de exotische roots van de culturele antropologie naar de uiterst praktische canon van de corporate antropologie. Je leert werken met verwantschapssystemen en kijkt met een andere blik naar organogrammen. Na dit blok kijk je anders naar de sociale werkelijkheid en je eigen werkomgeving of opdrachtenportefeuille. Je maakt uiteraard goed kennis met je mededeelnemers, trainers en we starten intervisie en zelfstudie op.
afb1 1 2

 

Blok 2: Ranking, macht en privileges; antropologie van Power & Love in organisaties
Een mens is niet los verkrijgbaar. Niks zo wezenlijk als status, positie, netwerken in organisaties. Ranking in antropologische termen. We maken je meester in het werken met statusposities, verwantschapssystemen, in- en uitsluitingsmechanismen. Je weet hoe informele machtsprocessen werken, hoe leiders leider worden, hoe narren hun spel spelen en hoe belangrijk de balans tussen Power en Love is. Ook je eigen relatie met Macht, Altruïsme, Power en Love blijft niet onbesproken. Je leert de wetten van de apenrots.
own your rank foto

 

Blok 3: Cultuurdiagnose en veldwerk
Talloze quick scans zijn er op de markt verkrijgbaar om de cultuur snel in kaart te brengen. Maar meten ze ook echt de cultuur? Leer de waarden van diepgravend cultuuronderzoek. In dit blok word je een beetje antropoloog: we laten je een dag los in een totaal wezensvreemde omgeving en cultuur. Aan jou de opdracht om de cultuur in kaart te brengen en de onderliggende patronen te doorgronden. Natuurlijk voorzien we je van instrumenten en methodieken. Je leert bewust gebruik te maken van modellen - of juist niet en weet hoe je rapporteert over je bevindingen.
cultuurdiagnose

 

Blok 4: Cultuurinterventie- en verandering
Het onmogelijke toch doen. Totempalen verzetten. In dit blok vertellen we waarom 70% van de cultuurveranderingstrajecten mislukt en hoe je wel duurzame cultuurverandering tot stand kunt brengen. Met methoden als Virale Verandering, co-creatie en ons eigen totem-model en antropologische veranderaanpak komen tot duurzame cultuur- en gedragsveranderingen. We leren je hoe je totempalen verplaatst. Je past alle kennis van deze leergang toe op een aantal uitdagende praktijkcases, waardoor je ook echt het vertrouwen krijgt om het geleerde toe te passen in de praktijk.
9 0 Totempaal.H9 1

 

Blok 5: Corporate Kosmologie: kracht van symbolen, rituelen, verhalen
Hoe kan je een gezicht aan visie geven, de “spirit” van de organisatie tot leven wekken, veranderingen borgen door middel van verhalen, overgangsrituelen, symbolen. We staan stil bij de magie van veranderen, bij de vraag hoe je van de systemische papieren werkelijkheid terug kunt gaan naar de echte bedoeling en bezieling van de organisatie. We switchen makkelijk van oeroude antropologische voorouderverering naar de corporate storytelling en visiedocumenten van deze tijd.
12 2 Azteeks sjamaan Jorge Nopaltzin Guaderrama

Dit is wat je krijgt als je meedoet aan de leergang:

 • State of the Art van de Corporate Antropologie. Vijf intensieve werkblokken: 4 x 2 dagen en 1 x 3 dagen. Hierin delen we graag al onze kennis en ervaring met je. We dompelen je onder in de Corporate Antropologie. Geen ellenlange colleges. Wel State of the Art van de Corporate Antropologie. De mooiste lezingen van Danielle Braun. Praktisch toepasbaar en hoog interactief overgebracht. Naast kennis sessies ook elk blok een simulatie, game of oefening. Praktijkcasuïstiek. En daarbij ook nog eens elk blok een hoogleraar of expert die aanvult en verast. Tijd voor reflectie, praktijk cases en intervisie.
 • Gerenommeerde gastsprekers. Trots zijn we erop om je in de avond van elk blok een gastspreker van hoog niveau te kunnen aanbieden. De programmering wisselt per leergang, afhankelijk van beschikbaarheid van gastsprekers. De volgende mensen hebben zich bij ons aangesloten en verzorgen, ijs en weder dienende, een avondprogramma.
  • Drs. Joris Luyendijk, antropoloog, publicist, journalist, maakt lastige issues bespreekbaar. Brak door met zijn boek over de bankaire sector.
  • Prof. dr. Alfons van Marrewijk, Bijzonder hoogleraar Bedrijfsantropologie, in het bijzonder de Antropologie van cultuurinterventies in complexe publiek-private netwerken, Faculteit der Sociale Wetenschappen, VU University Amsterdam.
  • Drs. Henriette Koomans, organisatieadviseur en trainer in leiderschapsprogramma’s voor executives, bestuurders, burgemeesters. Gastdocent bij Nyenrode Universiteit, Comenius leergangen en MIT Sloan School of Management in Boston.
  • Dr. Roanne van Voorst, antropoloog gespromoveerd op antropologie van de toekomst, docent aan de Universiteit van Amsterdam in veldwerk en participerende observatie, auteur van boeken over maatschappelijke verandering, liefde, plantaardig eten, sustainable humanity, roboticering, Ted X spreker, columnist, leidt een onderzoek naar antropologie van medische algoritmes. Chairwoman van de Dutch Future Society. Won diverse academische prijzen voor haar opvallende onderzoekswerk.
  • Dr. Leandro Herrero, van oorsprong psychiater en al jaren werkzaam als ‘organizational architect’. Leandro heeft het concept ‘Viral Change’ ontwikkeld en uitgewerkt. Woont en werkt vanuit Londen.
  • Prof. dr. Arie de Ruijter, emeritus hoogleraar, antropoloog, universiteit Tilburg en wandelende boekenkast van de toegepaste antropologie.
  • Prof. dr. Thijs Homan, bedrijfskundige en expert op het gebied van verandermanagement.
  • drs. Leike van Oss, sociaal psycholoog consultant en auteur van een groot aantal boeken over organisatieverandering. Veranderen is ‘aanrommelen’ is haar stelling.
 • Onze methodes, inzichten, succespresentaties, games, tools. We laten je echt delen in het geheim van ons succes. De inzichten, games, simulaties, tools, programma’s en presentaties die wij gebruiken zullen je inspireren. Voel je vrij om ze ook te gebruiken, eigen versies te maken. We wijzen je graag de weg en gaan uit van delen van onze kennis en instrumenten. We like to share.
 • Intervisie en behandeling van casuïstiek. Tijdens de blokken is er ruimte om met andere deelnemers te reflecteren op eigen situaties en om actuele casuïstiek met elkaar te bespreken. Daarnaast moedigen we iedereen aan om de tijd tussen de blokken te benutten voor intervisie binnen de gevormde supportive challenge groepen; leg je projecten, opdrachten, klantvragen voor aan je mededeelnemers en vind nieuwe inzichten en aanpakken.
 • Veldwerk / participerende observatie. In blok 3 een hele dag antropologisch veldwerk; een ervaring voor het leven. Je doorloopt het hele proces van initiëren, entree vinden, zorgen dat je de juiste cultuurdragers te spreken krijgt, culture shock ervaren, je verbazen, reflecteren op je eigen houding en rol, parallelle processen tussen jouw entree en de cultuur van de organisatie kunnen duiden om uiteindelijk een cultuurbeschrijving en diagnose te kunnen maken. We openen deuren voor elkaar, zodat iedereen een waardevolle veldwerkdag vindt.
 • Een goed gevulde boekentas. Een goed gevulde boekentas ter waarde van ongeveer € 250,- is inbegrepen.
 • Aandacht, betrokkenheid, passie voor het vak. Dit is onze top-leergang, we willen er alles aan doen om jou het optimale uit de leergang te laten halen. Daarom kan je rekenen op grote betrokkenheid, werken we altijd met ons tweeën, aangevuld met gastdocenten.
 • Netwerk. We stimuleren en initiëren ontmoetingen met deelnemers uit je eigen leergang en die van andere jaargangen. Middels intervisiebijeenkomsten en voor wie dat wil bezoeken van elkaars organisatie maken we betrokkenheid en uitwisseling mogelijk. We werken met supportive challenge groepen zodat je ook binnen de grote groep met een kleine groep elkaar kunt ondersteunen én uitdagen tussen de blokken door.
 • Een plezierige leeromgeving. Hard werken, open sfeer, aandacht voor het groepsproces, sterke mededeelnemers, humor en optimale betrokkenheid van twee bevlogen trainers.
 • Alles goed geregeld. Door Marijke Dieleman; vlotte inschrijving en vraagbaak voor inhoud en regelzaken.

1
2
5
3
4

Wat levert deelnemen je op? Na het volgen van deze leergang:

 • Kijk je met een antropologische blik naar groepen, organisaties, teams en leer je de onderliggende patronen haarfijn te ontrafelen.
 • Snap je de complexiteit van cultuur en cultuurveranderingsvraagstukken én weet je passende interventies voor verandering te kiezen.
 • Kan je op een duurzame en diepgravende manier onderzoek doen naar organisatiecultuur en prik je moeiteloos door te simpele cultuurscans heen.
 • Heb je kennis gemaakt met enkele belangrijke methoden en instrumenten voor cultuurdiagnose- en verandering. Heb je kunnen ervaren wat de kracht is van participerende observatie: je doet zelf een dag veldonderzoek.
 • Snap je hoe je organisatiecultuur kunt veranderen, bestendigen en versterken door gebruik te maken van rituelen, symbolen, verhalen, statusposities en netwerken.
 • Ben je je bewust van je eigen positie als leider of consultant / trainer / coach in een cultuurveranderingsproces.Heb je met je mededeelnemers een stevig netwerk gebouwd om vragen over complexe organisatieverandering- en organisatiepatronen in uit te wisselen.
 • Heb je een indrukwekkend boekenpakket ontvangen, waaronder de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Da's Gek.
 • Ben je een beetje Corporate Antropoloog geworden.

1
2
6
3
4
5

Met wie werken we graag:

Onze jarenlang opgebouwde kennis en ervaring delen we heel graag met je, maar niet zomaar en niet met iedereen. We werken in een selecte groep mensen die voldoende werk- en levenservaring hebben om ook voor elkaar goede gesprekspartners te zijn. We verwelkomen je graag als je:

 • Nieuwsgierig bent, zin hebt in verdieping en beschikt over HBO+ denk- en werkniveau. En je herkent in een aantal van de volgende punten. Zoek je meer een op vaardigheden gerichte leergang of voldoe je niet aan deze instapeis, maar heb je wel veel trainers- of facilitatieervaring, verken dan ook eerst dit programma: vaardigheidsleergang leergang Antropologische teambegeleiding - dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld?
 • Als leider (manager) ten minste drie jaar werkt(e) op tactisch / niveau binnen de profit of publieke sector. En op zoek bent naar meer slagkracht in je werk en leiderschap.
 • Ervaren consultant bent, minimaal drie jaar, enkele complexe organisatieveranderingen hebt begeleid en op zoek bent naar meer handvatten om cultuurinterventies te plegen.
 • Als je in een meer vrije rol op strategisch beleidsadviserend niveau werkt. Voorbeelden: als je directeur HRM bent in een grote organisatie, senior beleidsadviseur van een burgemeester, leiding geeft aan de implementatie van “het nieuwe werken”, als change manager een nieuwe visie implementeert, als interimmer of projectmanager een grote verandering begeleidt, als je programmatisch samenwerken tussen meerdere organisaties trekt....
 • Executive coach of trainer bent met tenminste drie jaar ervaring. Je hebt zelf in complexe organisaties gewerkt, of je hebt de dynamiek van teams en groepen door studie of praktijk eigen gemaakt. Je bent toe aan het meer werken met de cultuur- en context van de organisatie binnen je coaching of training.
 • Je een groep van rond de 30 deelnemers lekker dynamisch vindt. Dat vinden wij namelijk ook. Te groot: kies dan een van onze andere trainingen.
 • Cultureel antropoloog bent en je de vertaalslag naar Corporate Antropologie wilt maken en het geheim van ons succes wilt leren kennen. Zeer welkom, mits je ook relevante werkervaring in organisaties hebt.
 • Voertaal van het traject is Nederlands, de meeste literatuur ook, maar je deinst niet terug voor een Engelstalig boek of film.

1
2
5
3
4

Wat we aan je vragen is:

Een community te bouwen met je mededeelnemers. Daarom dineren we ook graag samen. We verwachten dat je actuele casuïstiek kunt en wilt inbrengen vanuit jouw eigen organisatie of praktijk. Geen dikke mappen, maar wel een goed gevulde boekentas en soms een opdracht. Reken op ongeveer 8 uur zelfstudie per blok.
We vragen je commitment om alle studiedagen aanwezig te zijn. Voor overmacht is natuurlijk begrip, soms komt het leven of werk langs. We willen je wel vast zeggen dat het inhalen van blokken helaas niet mogelijk is. Dat vinden we heel jammer, maar als we hieraan tegemoet komen, betekent dit dat we een kans lopen op continue gemengde en wisselende groepen. Op een groep van dertig is immers al snel iemand ziek of een dag verhinderd. We hebben besloten voor rust in de lerende groepen te kiezen. Ieder kan bij zijn/haar supportive challenge groep aankloppen om bij te praten en de slides van elk blok vind je in een dropbox.

Natural movement springer2 800

Investering & data

De totale kosten voor de leergang bedragen € 8.500,- (btw vrij). Alumnus van de leergang Antropologische teambegeleiding? Wat leuk dat je er weer bent! We geven je graag een korting van € 500,-. We werken met groepen van 20 tot 30 deelnemers.

Voor de data en inschrijven klik hier

Wat een investering denk je wellicht.

Ja dat is zo. En zeker in deze tijden van snel, lean en mean beseffen we ons terdege dat we een stevige leergang neerzetten die een forse investering in tijd en geld vraagt. Een investering die zich echter dubbel en dwars terugverdient.
Als je bedenkt dat 70% van de organisatieveranderingen in Nederland nu mislukt. Als je bedenkt wat het je zal opleveren als je als bestuurder, leider, coach, trainer, verandermanager, consultant échte expertise over de cultuur- en patronen van organisaties kunt aanbieden en inzetten. Als je bedenkt wat een tijd en geld weerstand kosten die je nu wellicht in je werk als leider of verandermanager tegenkomt. Dan is deze investering het dubbel en dwars waard. In 10 maanden bieden we je precies die kennis op maat aan die direct toepasbaar is. 6 Jaar antropologie studie en een schat aan praktijkervaring hebben we gecomprimeerd tot vijf blokken. Da’s pas lean. We bieden meer dan een lezingenreeks; je doet zelf onderzoek,we reflecteren, werken met elkaar aan toepassing en ervaren door middel van games en simulaties.

Je wilt ook prettig verblijven.

Als je hard werkt met een intensief (avond) programma, wil je ook prettig slapen en verblijven. Voor deze leergang verblijven we bij Villa Heidebad op de Veluwe. Schitterende omgeving met grote tuin, waar we veel in werken. Mooie eigen kamer en de heerlijke maaltijden zijn inclusief.

1
2
5
3
4

We zijn blij dat je de moeite hebt genomen om deze lange tekst zorgvuldig te lezen!

We zijn trots op een goedlopende leergang en community en verwelkomen je graag. Behoor jij tot onze gemotiveerde en seniore doelgroep en biedt deze leergang wat je zoekt.... Wil je meer dan een cultuurverandering die op pagina 5.3 van het veranderplan staat? Ben je een leider die zijn of haar organisatie echt wil begrijpen? Vergroot jij je meerwaarde als consultant, trainer, coach op het gebied van verandering van organisatiecultuur? Heb je zin in een intensieve, inspirerende, afwisselende, bijzondere leergang? Wil je prachtige lezingen én toepassing, oefening, reflectie? Les krijgen van Danielle Braun, Karin van Mensvoort Arne Stoffer en zeer gerenommeerde gastsprekers? Gun je jezelf een echte verdiepingsslag in je loopbaan of zelfstandig ondernemerschap? Duik je in de Corporate Antropologie en ga je met ons aan de slag met organisatiecultuur?

Data, kosten en inschrijven.

Heb je goed afgewogen of dit de juiste leergang voor je is? Vergeleken met de meer vaardigheidsleergang leergang Antropologische teambegeleiding - dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld? Weet je zeker dat je je wilt aanmelden en pas je in de doelgroep, vul dan het onderstaande formulier in. Keuzestress? Nog vragen of meer informatie nodig? Neem contact op met Marijke Dieleman voor een goed gesprek. Hier vind je verdere praktische informatie als data, kosten en locatie. 

Als je verhinderd bent

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je om een heel goede reden niet kunt komen naar (een deel van) de leergang of dat je je bedenkt. Bij annulering is het mogelijk, mits na overleg, voor een vervanger te zorgen, als die ook aan de intake-eisen voldoet. Annuleren is uitsluitend schriftelijk of per mail mogelijk tot zes weken voor aanvang van de leergang. Vanaf 6 weken voor aanvang van de leergang zijn volledige kosten verschuldigd. Bij ziekte vlak voor aanvang van een leergang, vervelende persoonlijke omstandigheden, ander besmettingsgevaar of corona-gerelateerde klachten of quarantaine, zullen wij altijd ons best doen om iemand van de wachtlijst te plaatsen en je aanmelding door te schuiven, maar dat kunnen we niet garanderen. Als het niet lukt of het is te kort dag, ben je het cursusgeld verschuldigd. Dat geldt ook als je halverwege de leergang stopt. Wij gaan ervan uit dat je alle dagen aanwezig bent. Als je door omstandigheden toch een blok van de leergang mist, is het helaas niet mogelijk om dat blok bij een andere groep in te halen en volgt geen restitutie van deelnamekosten. Ten tijde van een overheidsmaatregel zoals een lock-down, volgen wij altijd de regels vanuit de overheid en horeca. Wij komen live bijeen als dat mag en als het niet mag werken we een blok online. Hier hebben we goede ervaringen mee opgedaan, ofschoon we erg van live zijn. Bij inschrijving verklaar je je hiermee akkoord. Bij geldende coronamaatregelen, of andere pandemische maatregelen zoals een QR-code in de horeca, volgen wij die. Wanneer wij door overmacht genoodzaakt zijn om trainingsdagen te annuleren, bijvoorbeeld bij ziekte van de trainers, bieden wij een alternatieve datum aan waarop de dagen worden ingehaald. Retournering van kosten vindt dan niet plaats, tenzij de gehele leergang wordt afgebroken van onze zijde.

Geen datum geselecteerd

Ongeldige invoer

Wat leuk dat je er weer bent! We geven je graag een korting van € 500,-

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

apen mens

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 12 maart 2024, Op zoek naar Patronen, Amsterdam

  Meer informatie en aanmelden

 • 19 april 2024, De Grote Harry dag, Leusden

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Danielle Braun - Da's Gek

De Grote Hé... Harry Dag 19 april 2024

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld 

Waarheid en verhaal

Beautiful nymph in the fairy forest. Fashion photo

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Diagnose van de tijd: leegte, complexiteit, toekomst?

7509801 HSC00001 7 kopie

Nieuwste Blog

Leiders: aandacht is het nieuwe goud Als dr. Danielle Braun iéts goed kan, is het zaken van een afstandje bekijken. De bedrijfsantropoloog maakte zich dat als kind al eigen. Inmiddels heeft ze al diverse boeken op haar naam staan, moedigt ze haar eig...

/**/