Geef je op voor de e-zine

Leergang Corporate Antropologie

Leergang Corporate Antropologie. Met organisatiecultuur aan de slag.

iStock 622317876 s

Ben je ervaren leider, consultant, trainer, coach? Houd je je bezig met complexe organisatiedilemma’s? Wil je écht leren werken met de organisatiecultuur? Zelfstandig cultuurinterventies kunnen uitvoeren die werken? Je toegevoegde waarde als leider, verandermanager, consultant, coach, trainer vergroten? De culturele antropologie is dé discipline die cultuur tot in haar DNA ontraadselt. Het geeft je een zienswijze en handvaten om tot daadwerkelijke organisatieverandering te komen. Antropologen wenden hun kennis en kunde van verre volken ver weg steeds meer aan om tot duurzame cultuurverandering in organisaties dichtbij huis te komen. Dat werkt. De Academie voor Organisatiecultuur is opgericht om kennis uit de antropologie toe te passen op organisaties om de hoek. Overal op de wereld bouwen mensen tribes. We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen. We zijn dat soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten. Anders kijken. Meer zien. Beter veranderen.

De leergang Corporate Antropologie. Een intensief en in Europa uniek programma waarin je met een antropologische blik leert werken met organisatieculturen. Vanuit je rol als leider, verandermanager, consultant, trainer, coach. Dit is een cognitieve, kennisgerichte leergang met de beste lezingen van corporate antropologe dr. Danielle Braun. Expert, boardroomfluisetraar, een van de beste sprekers van Nederland en auteur van managementboek van het jaar ‘de Corporate Tribe’en het boek Da’s gek’. Maar deze leergang is meer dan kennisoverdracht. We wisselen de lezingen af met intensieve simulaties, reflectieve oefeningen en praktisch toepasbare tools van onze toptrainers Sacha Beets en Frank Weijers. Je leert diepgaande verandering van organisatiecultuur te bewerkstelligen. Als je klaar bent met deze leergang kijk je nooit meer hetzelfde naar organisaties. Je zult processen sneller doorgronden; patronen écht snappen; belangen van mensen direct door hebben; weerstand kunnen begrijpen en ombuigen; de onzekerheid die gepaard gaat met verandering positief kunnen aanwenden.

Waarom dat nodig is?

Omdat 70 % van de organisatiecultuurveranderingen mislukt. Omdat we op zoek zijn naar nieuwe organisatievormen. We streven naar netwerkorganisaties, betekenisvolle dialogen, krachtige besluiten, zinvolle visie statements, medewerkers met veel professionele ruimte, ondernemerschap en regie. Oude structuren, traditioneel leiderschap en geijkte modellen voor organisatieverandering zijn passé.

Maak de organisatiecultuurverandering tot een succes

De Academie voor Organisatiecultuur: exotisch én wetenschappelijk, bijzonder én bijzonder down to earth.

Ben jij een ervaren leider, verandermanager, trainer, senior beleidsmedewerker, consultant, coach en geldt dit voor jou:

 • Je houdt van de dynamiek van organisaties, teams en groepen. Je snapt al lang dat modellen in de praktijk anders uitpakken en schrikt niet terug van een lastige verander opdracht.
 • Je weet en begrijpt dat de “soft controls” & “hard controls” noodzakelijk zijn. Jij bent de partijen strijd tussen de harde aanpak en de zachte aanpak allang voorbij. Je snapt dat wijziging van structuur, processen, middelen hand in hand gaan met aanpak van cultuur en gedrag.
 • Je hebt de gangbare management modellen en theorieën al in je rugzak. Daar komen we niet mee aanzetten. We gaan er van uit dat je ook iets kunt toevoegen in een senioren groep, vanuit jouw eigen studie en ervaring. Je bent ervaren, zelfbewust in je vak en hebt de nodige veranderingen begeleid. Of dat nu op teamniveau, individueel niveau of concernniveau is.
 • Je bent toe aan een “next level” in je rol als leider, verandermanager, coach, trainer, consultant. Je zoekt senioriteit en wijsheid. Wilt vertrouwen uitstralen en voor de troepen uit kunnen lopen bij veranderingen. 
 • Je wilt gevraagd worden voor een ander soort opdrachten. Je werkt nu succesvol, maar merkt dat je toe bent aan een doorstap. Nu moeten je collega’s of opdrachtgevers dat ook nog snappen.
 • Je zoekt naar continue verdieping en verrijking. Binnen je vakgebied en daarbuiten. Je hebt een basis in een van de organisatiekundige disciplines en de nodige vliegjaren gemaakt. Je wilt je continue blijven ontwikkelen en zoekt naar iets anders. Corporate Antropologie laat je nét even anders kijken en werken dan je gewend bent.
 • Je bent executive leider en wilt dat je dagelijkse omgang met mensen en processen gewoon wat soepeler verloopt. Als je het DNA van de organisatie kent, worden lastige processen soms zo eenvoudig makkelijk...
 • Je bent cultureel antropoloog, werkt in organisaties en wilt de overstap naar corporate antropologie maken... great! We helpen je graag op weg.
 • Je bent executive coach of trainer en je wilt meer succes door niet alleen de individuele coachee centraal te stellen, maar ook de context waarin hij of zij werkt. Het is het verschil tussen coaches en executive coaches, trainers en toptrainers. Als jij snapt hoe organisatie DNA werkt, ben je gesprekspartner op elk niveau.
 • Je houdt van een leergang waarin wetenschap en praktijk hand in hand gaan. Deze leergang is bijzonder, maar ook bijzonder down to earth. Diepgaand zonder soft te zijn. Wetenschappelijk onderbouwd zonder gortdroog te zijn.
 • Je bent in staat zelf te reflecteren en de transitie te maken van hetgeen we je aanbieden naar je eigen werkpraktijk. We bieden een enorme hoeveelheid kennis aan in deze leergang. En mooie games, simulaties, reflectieve momenten en oefeningen. Natuurlijk helpen we je bij de vertaling naar de praktijk. Geven we praktische down-to-earth voorbeelden. Maar verwacht geen persoonlijk ontwikkeltraject of vaardigheidstraining. Daar zijn onze andere tweedaagse trainingen meer geschikt voor. Tijdens deze leergang is er zeker reflectietijd en behandelen van eigen casuïstiek, maar dat doen we vooral in de supportive challenge groepen tussen de lesblokken door. We gaan uit van jouw senioriteit en dat je zelf die punten die voor jou relevant zijn verder onderzoekt, samen met andere deelnemers.
 • Je bent niet bang voor een groep van maximaal 30 deelnemers. We werken graag groot. Dat geeft diversiteit en garantie op 'maatjes'. Daarom werken we doorlopend met twee trainers voor de groep. Het kleine intieme zoeken we in supportive challenge groepen en subgroepopdrachten. 
 • Een béétje exotisch spreekt je wel aan. Je bent nieuwsgierig naar hoe wij de kennis van de culturele antropologie corporate maken. Wees niet bang voor zweverigheid, daar houden wij ook niet van. Maar wel van mooie verhalen over hoe verre vreemde volken de kunst van change management al lang beheersen. En wij maar ploeteren met onze organisaties. We hoeven de kunst alleen maar af te kijken.
 • Je had altijd al culturele antropologie willen studeren... nu is je kans.

Pak die kans!!

Wil jij ook kunnen wat wij in cultuurinterventies doen?

Omdat de corporate antropologie minder gangbaar is dan de andere organisatiedisciplines, moeten we het vaak uitleggen. Waar zijn antropologen dan zo goed in? In de dynamiek van groepen. In het leren kennen van betekenissystemen. In het analyseren van de organisatiecultuur tot in haar diepste DNA. In het verschil zien tussen de formele organisatiestructuur en informele machtsbronnen. In snappen hoe de informele leiders door (onbewust) gebruik te maken van rituelen, verhalen en “moderne magie” een geplande organisatieverandering kunnen boycotten of stimuleren. En hoe je als leider of change manager, trainer, coach dat proces beïnvloedt.

Voor de groep staan..

Alle dagen worden verzorgd door corporate antropologe dr. Danielle Braun en door interventiekundigen Frank Weijers of Sacha Beets. Volle aandacht en goede begeleiding; we staan altijd met twee mensen voor de groep. Een unieke combinatie van antropologische expertise en de kwaliteit van toptrainers gespecialiseerd in cultuurinterventies, Deep Democracy en dialoogvormen.

2
3
1

 

Dit doe je in de leergang Corporate Antropologie: met organisatiecultuur aan de slag

De leergang is gebaseerd op het boek De Corporate Tribe. In dit intensieve programma werken we in vijf blokken:

Blok 1: Corporate Antropologie
In dit blok maak je kennis met de Corporate Antropologie, leer je meervoudig kijken, ontraadsel je de grammatica van organisatiecultuur en onderzoek je de eigen rol als leider of consultant / trainer / coach. We vertellen je wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en laten je dat in een indringende simulatie ervaren. We nemen je mee van de exotische roots van de culturele antropologie naar de uiterst praktische canon van de corporate antropologie. Na dit blok kijk je anders naar de sociale werkelijkheid en je eigen werkomgeving of opdrachtenportefeuille. Je maakt uiteraard goed kennis met je mededeelnemers, trainers en we starten intervisie en zelfstudie op.
afb1 1 2

 

Blok 2: Ranking, macht en privileges; antropologie van Power & Love in organisaties
Een mens is niet los verkrijgbaar. Niks zo wezenlijk als status, positie, netwerken in organisaties. Ranking in antropologische termen. We maken je meester in het werken met statusposities, verwantschapssystemen, in- en uitsluitingsmechanismen. Je weet hoe informele machtsprocessen werken, hoe leiders leider worden, hoe narren hun spel spelen en hoe belangrijk de balans tussen Power en Love is. Ook je eigen relatie met Macht, Altruisme, Power en Love blijft niet onbesproken.
own your rank foto

 

Blok 3: Cultuurdiagnose en veldwerk
Talloze quick scans zijn er op de markt verkrijgbaar om de cultuur snel in kaart te brengen. Maar meten ze ook echt de cultuur? Leer de waarden van diepgravend cultuuronderzoek. In dit blok word je een beetje antropoloog: we laten je een dag los in een totaal wezensvreemde omgeving en cultuur. Aan jou de opdracht om de cultuur in kaart te brengen en de onderliggende patronen te doorgronden. Natuurlijk voorzien we je van instrumenten en methodieken.
cultuurdiagnose

 

Blok 4: Cultuurinterventie- en verandering
Het onmogelijke toch doen. Totempalen verzetten. In dit blok vertellen we waarom 70% van de cultuurveranderingstrajecten mislukt en hoe je wel duurzame cultuurverandering tot stand kunt brengen. Met methoden als Virale Verandering, co-creatie en ons eigen totem-model en antropologische veranderaanpak komen tot duurzame cultuur- en gedragsveranderingen. We leren je hoe je totempalen verplaatst.
9 0 Totempaal.H9 1

 

Blok 5: Corporate Kosmologie: kracht van symbolen, rituelen, verhalen
Hoe kan je een gezicht aan visie geven, de “spirit” van de organisatie tot leven wekken, veranderingen borgen door middel van verhalen, overgangsrituelen, symbolen. We staan stil bij de magie van veranderen, bij de vraag hoe je van de systemische papieren werkelijkheid terug kunt gaan naar de echte bedoeling en bezieling van de organisatie. We switchen makkelijk van oeroude antropologische voorouderverering naar de corporate storytelling en visiedocumenten van deze tijd.
12 2 Azteeks sjamaan Jorge Nopaltzin Guaderrama

Dit is wat je krijgt als je meedoet aan de leergang:

 • State of the Art van de Corporate Antropologie. Vijf intensieve werkblokken: 4 x 2 dagen en 1 x 3 dagen. Hierin delen we graag al onze kennis en ervaring met je. We dompelen je onder in de Corporate Antropologie. Geen ellenlange colleges. Wel State of the Art van de Corporate Antropologie. De mooiste lezingen van Danielle Braun. Praktisch toepasbaar en hoog interactief overgebracht. Naast kennis sessies ook elk blok een simulatie, game of oefening van toptrainers. En daarbij ook nog eens elk blok een hoogleraar of expert die aanvult en verast. Tijd voor reflectie, praktijk cases en intervisie.
 • Gerenommeerde gastsprekers. Trots zijn we erop om je in de avond van elk blok een gastspreker van hoog niveau te kunnen aanbieden. De programmering wisselt per leergang, afhankelijk van beschikbaarheid van gastsprekers. De volgende mensen hebben zich bij ons aangesloten en verzorgen, ijs en weder dienende, een avondprogramma.
  • Prof. dr. Andre Wierdsma, emeritus hoogleraar en founder van het begrip co-creatie. Nyenrode Business Universiteit.
  • Drs. Joris Luyendijk, antropoloog, publicist, journalist, blogger over de bankwereld.
  • Prof. dr. Alfons van Marrewijk, Bijzonder hoogleraar Bedrijfsantropologie, in het bijzonder de Antropologie van cultuurinterventies in complexe publiek-private netwerken, Faculteit der Sociale Wetenschappen, VU University Amsterdam.
  • Drs. Henriette Koomans, organisatieadviseur en trainer in leiderschapsprogramma’s voor executives, bestuurders, burgemeesters. Gastdocent bij Nyenrode Universiteit, Comenius leergangen en MIT Sloan School of Management in Boston.
  • Dr. Leandro Herrero, van oorsprong psychiater en al jaren werkzaam als ‘organizational architect’. Leandro heeft het concept ‘Viral Change’ ontwikkeld en uitgewerkt. Woont en werkt vanuit Londen.
  • Prof. dr. Arie de Ruijter, emeritus hoogleraar, antropoloog, universiteit Tilburg en wandelende boekenkast van de toegepaste antropologie
 • Onze methodes, inzichten, succespresentaties, games. We laten je echt delen in het geheim van ons succes. De inzichten, games, simulaties, programma’s en presentaties die wij gebruiken zullen je inspireren. Voel je vrij om ze ook te gebruiken, eigen versies te maken. We wijzen je graag de weg en gaan uit van delen van onze kennis en instrumenten. We like to share.
 • Intervisie en behandeling van casuïstiek. Tijdens de blokken is er ruimte om met andere deelnemers te reflecteren op eigen situaties en om actuele casuïstiek met elkaar te bespreken. Daarnaast moedigen we iedereen aan om de tijd tussen de blokken te benutten voor intervisie binnen de gevormde supportive challenge groepen; leg je projecten, opdrachten, klantvragen voor aan je mededeelnemers en vind nieuwe inzichten en aanpakken.
 • Veldwerk / participerende observatie. In blok 3 een hele dag antropologisch veldwerk; een ervaring voor het leven. Je doorloopt het hele proces van initiëren, entree vinden, zorgen dat je de juiste cultuurdragers te spreken krijgt, culture shock ervaren, je verbazen, reflecteren op je eigen houding en rol, parallelle processen tussen jouw entree en de cultuur van de organisatie kunnen duiden om uiteindelijk een cultuurbeschrijving en diagnose te kunnen maken. We openen deuren voor elkaar, zodat iedereen een waardevolle veldwerkdag vindt.
 • Een goed gevulde boekentas. Een goed gevulde boekentas ter waarde van ongeveer € 250,- is inbegrepen.
 • Aandacht, betrokkenheid, passie voor het vak. Dit is onze top-leergang, we willen er alles aan doen om jou het optimale uit de leergang te laten halen. Daarom kan je rekenen op grote betrokkenheid, werken we altijd met ons tweeën en soms zelfs met drie mensen.
 • Netwerk. We stimuleren en initiëren ontmoetingen met deelnemers uit je eigen leergang en die van andere jaargangen. Middels intervisiebijeenkomsten en voor wie dat wil bezoeken van elkaars organisatie maken we betrokkenheid en uitwisseling mogelijk. We werken met supportive challenge groepen zodat je ook binnen de grote groep met een kleine groep elkaar kunt ondersteunen én uitdagen tussen de blokken door. Onze jaarlijkse meet the tribe dag zindert.
 • Een plezierige leeromgeving. Hard werken, open sfeer, aandacht voor het groepsproces, sterke mededeelnemers, humor en optimale betrokkenheid van twee bevlogen trainers.
 • Alles goed geregeld. Door Marijke Dieleman; vlotte inschrijving en vraagbaak voor inhoud en regelzaken.

1

Wat levert deelnemen je op? Na het volgen van deze leergang:

 • Kijk je met een antropologische blik naar groepen, organisaties, teams en leer je de onderliggende patronen haarfijn te ontrafelen.
 • Snap je de complexiteit van cultuur en cultuurveranderingsvraagstukken én weet je passende interventies voor verandering te kiezen.
 • Kan je op een duurzame en diepgravende manier onderzoek doen naar organisatiecultuur en prik je moeiteloos door te simpele cultuurscans heen.
 • Heb je kennis gemaakt met enkele belangrijke methoden en instrumenten voor cultuurdiagnose- en verandering. Heb je kunnen ervaren wat de kracht is van participerende observatie: je doet zelf een dag veldonderzoek.
 • Snap je hoe je organisatiecultuur kunt veranderen, bestendigen en versterken door gebruik te maken van rituelen, symbolen, verhalen, statusposities en netwerken.
 • Ben je je bewust van je eigen positie als leider of consultant / trainer / coach in een cultuurveranderingsproces.Heb je met je mededeelnemers een stevig netwerk gebouwd om vragen over complexe organisatieverandering- en organisatiepatronen in uit te wisselen.
 • Ben je een beetje Corporate Antropoloog geworden...

Met wie werken we graag:

Onze jarenlang opgebouwde kennis en ervaring delen we heel graag met je, maar niet zomaar en niet met iedereen. We werken in een selecte groep mensen die voldoende werk- en levenservaring hebben om ook voor elkaar goede gesprekspartners te zijn. We verwelkomen je graag als je:

 • Nieuwsgierig bent, zin hebt in verdieping en beschikt over HBO+ denk- en werkniveau. En je herkent in een aantal van de volgende punten.
 • Als leider (manager) ten minste drie jaar werkt(e) op tactisch / niveau binnen de profit of publieke sector. En op zoek bent naar meer slagkracht in je werk en leiderschap.
 • Ervaren consultant bent, minimaal drie jaar, enkele complexe organisatieveranderingen hebt begeleid en op zoek bent naar meer handvatten om cultuurinterventies te plegen.
 • Als je in een meer vrije rol op strategisch beleidsadviserend niveau werkt. Voorbeelden: als je directeur HRM bent in een grote organisatie, senior beleidsadviseur van een burgemeester, leiding geeft aan de implementatie van “het nieuwe werken”, als change manager een nieuwe visie implementeert, als interimmer of projectmanager een grote verandering begeleidt....
 • Executive coach of trainer bent met tenminste drie jaar ervaring. Je hebt zelf in complexe organisaties gewerkt, of je hebt de dynamiek van teams en groepen door studie of praktijk eigen gemaakt. Je bent toe aan het meer werken met de cultuur- en context van de organisatie binnen je coaching of training.
 • Cultureel antropoloog bent en je de vertaalslag naar Corporate Antropologie wilt maken en het geheim van ons succes wilt leren kennen. Zeer welkom, mits je ook relevante werkervaring in organisaties hebt.
 • Voertaal van het traject is Nederlands, de meeste literatuur ook, maar je deinst niet terug voor een Engelstalig boek of simulatie.

Wat we aan je vragen is:

Een community te bouwen met je mededeelnemers. Daarom dineren we ook graag samen. Ook na afloop van de leergang bieden we ontmoeting tijdens onze ‘Meet The Tribe dagen’, intervisie en bijscholing. We verwachten dat je actuele casuïstiek kunt en wilt inbrengen vanuit jouw eigen organisatie of praktijk. Geen dikke mappen, maar wel een goed gevulde boekentas en soms een opdracht. Reken op ongeveer 8 uur zelfstudie per blok.
We vragen je commitment om alle studiedagen aanwezig te zijn. Voor overmacht is natuurlijk begrip, soms komt het leven of werk langs. We willen je wel vast zeggen dat het inhalen van blokken helaas niet mogelijk is. Dat vinden we heel jammer, maar als we hieraan tegemoet komen, betekent dit dat we een kans lopen op continue gemengde en wisselende groepen. Op een groep van dertig is immers al snel iemand ziek of een dag verhinderd. We hebben besloten voor rust in de lerende groepen te kiezen. Gelukkig hebben we een uitgebreide wikipedia en kan ieder bij zijn/haar supportive challenge groep aankloppen om bij te praten.

Investering & data

De totale kosten voor de leergang bedragen € 8.000,- (btw vrij). Dit totaalbedrag bestaat uit: opleiding € 6.500,-, verblijf € 1.250,-, literatuur € 250,-

We werken met groepen van maximaal 30 deelnemers.

Voor de data en inschrijven klik hier

Wat een investering denk je wellicht.

Ja dat is zo. En zeker in deze tijden van snel, lean en mean beseffen we ons terdege dat we een stevige leergang neerzetten die een forse investering in tijd en geld vraagt. Een investering die zich echter dubbel en dwars terugverdient.
Als je bedenkt dat 70% van de organisatieveranderingen in Nederland nu mislukt. Als je bedenkt wat het je zal opleveren als je als coach, trainer, verandermanager, consultant échte expertise over de cultuur- en patronen van organisaties kunt aanbieden en inzetten. Als je bedenkt wat een tijd en geld weerstand kosten die je nu wellicht in je werk als leider of verandermanager tegenkomt. Dan is deze investering het dubbel en dwars waard. In 10 maanden bieden we je precies die kennis op maat aan die direct toepasbaar is. 6 Jaar antropologie studie en een schat aan praktijkervaring hebben we gecomprimeerd tot vijf blokken. Da’s pas lean.

Je wilt ook prettig verblijven.

Als je hard werkt met een intensief (avond) programma, wil je ook prettig slapen en verblijven. Voor deze leergang verblijven we op Landgoed ISVW in Leusden (www.landgoedisvw.nl) Een fijne locatie in het groen, mooie kamer en de heerlijke maaltijden zijn inclusief.

We zijn ben blij dat je de moeite hebt genomen om deze lange tekst zorgvuldig te lezen!

We zijn trots op een goedlopende leergang en community en verwelkomen je graag. Behoor jij tot onze gemotiveerde en senioren doelgroep en kunnen we je biedt deze leergang wat je zoekt.... Wil je meer dan een cultuurverandering die op pagina 5.3 van het veranderplan staat? Ben je een leider die zijn of haar organisatie echt wil begrijpen? Vergroot jij je meerwaarde als consultant, trainer, coach op het gebied van verandering van organisatiecultuur? Heb je zin in een intensieve, inspirerende, afwisselende, bijzondere leergang? Gun je jezelf een echte verdiepingsslag in je loopbaan of zelfstandig ondernemerschap? Duik je in de Corporate Antropologie en ga je met ons aan de slag met organisatiecultuur?

Data, kosten en inschrijven.

Weet je zeker dat je wilt aanmelden en pas je in de doelgroep, vul dan het onderstaande formulier in. Nog vragen of meer informatie nodig, laat het ons weten. Hier vind je verdere praktische informatie als data, kosten, locatie en eventueel een Word document waarmee je je kunt inschrijven mocht je dat makkelijker vinden. 

Leergang startdatum*
Geen datum geselecteerd

Naam*
Ongeldige invoer

Titel
Invalid Input

Functie en organisatie
Invalid Input

E-mailadres*
Ongeldige invoer

Factuuradres / mailadres voor factuur en indien nodig inkoopnummer
Invalid Input

Adres voor boeken en post
Invalid Input

Telefoon
Invalid Input

Mobiel
Invalid Input

Wat is je motivatie om mee te doen aan de leergang
Invalid Input

Welke kennis en casuïstiek kan je inbrengen in de leergang. Zowel om zelf mee aan de slag te gaan, als om met anderen van te leren en te delen?
Invalid Input

Welke opleidingen heb je gedaan.
Als je geen HBO / Academische opleiding hebt, kan je dan aangeven op welke manier je je deze kennis en dit niveau eigen hebt gemaakt en waarom je vindt dat je toch in de doelgroep past.
Invalid Input

Wat is je praktijkervaring.
Kort in chronologische volgorde en welke functie of rol vervul je op dit moment? Welke rol speelt organiseren / leiden / veranderen daar in? Als je geen 3 jaar veranderervaring of leiderschapservaring op tactisch / strategisch niveau hebt, kan je dan aangeven waarom je toch vindt dat je in de doelgroep van de leergang past.
Invalid Input

Stuur alsjeblieft een biografie (beknopt CV) en een foto mee voor op de deelnemerslijst.
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ja, ik ben bekend en akkoord met de Algemene Voorwaarden en voorwaarden voor inschrijving. Hokje zwart maken indien akkoord.*
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Leergang Corporate Antropologie website

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Collegereeks Psychologie voor managers - focus learning journeys

  17 september t/m 18 december 2018. Meer informatie

 • 3 oktober 2018 Health & Care Day

  Samen voor de zorg van de toekomst Meer informatie Bestel tickets

 • 14 november Event Corporate Culture Burgers’ Zoo, Arnhem

  Na twee zeer geslaagde events Corporate Culture rondom het boek de Corporate Tribe, nu hét event over Building Tribes. Met boeiende sprekers, actieve workshops en de fijne setting van Burgers’ Zoo te Arnhem. En een gloednieuwe lezing van Danielle Braun over hoe je dat doet… Tribes bouwen. Meer informatie Aanmelden...

 • 17 november 2018 ANVR congres voor de reisbranche in Portugal

  Meer informatie

 • 22 november 2018 De Nationale Coöperatiedag 2018

  Meer informatie

 • 18 december Seminar: Anders…

  ….Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven en Eigenaarschap, maar dan Anders door Managementboek.nl Een unieke dag over alle aspecten van anders organiseren, veranderen, leidinggeven. Meer informatie Aanmelden

 • Training Building Tribes

  Lees alles over de nieuwe training Building Tribes

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

building tribes boek

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

In het verhaal van Lili en Howick strijden twee sets van kernwaardes om voorrang. Aan de ene kant de waarde van eerlijkheid, rechtvaardigheid en heldere bestuurlijke koers voering. Aan de andere kant is daar mededogen, barmhartigheid, beschermen van ...