Geef je op voor de e-zine

Deep Democracy Trainingen

Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Verbindend en participatief leiderschap. De wijsheid van de minderheid toevoegen aan een besluit.

Voor de Deep Democracy trainingen hebben we een eigen website vol informatie over de methode, de training, data en inschrijven. Zie: www.deepdemocracyacademy.nl .

vogels anders wit

Deep Democracy in het kort

De ‘Lewis methode’ van Deep Democracy werd in de jaren negentig ontwikkeld in het bedrijfsleven van post apartheid Zuid-Afrika. Toen het erg moeilijk was om te leren omgaan met inspraak en democratie. De methode is ontwikkeld door psychotherapeute Myrna Lewis en is wereldwijd succesvol toegepast als krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie. Zowel in de samenleving, inconflictgebieden overal op de wereld en in corporate settings in organisaties. Teams die volgens deze methodiek overleggen, winnen aan effectiviteit. Het biedt handvatten voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie.

Voor wie. Deep Democracy is voor leiders, trainers, (team) coaches en consultants die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen in het begeleiden van groepsdynamiek. Mensen die verschillen willen benutten, conflicten willen oplossen en duurzame besluiten willen nemen. Zeer geschikt voor de facilitatie van (cultuur)verander- en transformatieprocessen. Deep Democracy maakt de onderstroom in groepen zichtbaar en bespreekbaar.

Hoe we werken. Tijdens de trainingen leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. De Lewis methode van Deep Democracy biedt tegelijkertijd een hele praktische manier om constructief met de tegenstellingen en conflicten die er in elk team en organisatie zijn om te gaan. Wij bieden level 1, 2 en 3 en 4 aan. Elk level is een tweedaagse training, waarin we steeds een stap dieper in het groepsproces en onszelf duiken. Je kunt ervoor kiezen je per level in te schrijven, of voor meerdere levels tegelijk. Regelmatig bieden we een intensieve week Deep Democracy aan op een schitterende plek in Griekenland. Studie, inspiratie en vakantie in één.

Combi Deep Democracy en Talk! Kampvuurgesprekken

Wij bieden gecombineerde trainingen Talk Kampvuurgesprekken en Deep Democracy aan. Het beste van twee methodes gecombineerd met een vaste groep en met een vaste trainer.

Data, kosten, inschrijven.

Zie: www.deepdemocracyacademy.nl 

Deep Democracy ijsberg

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 18 april Leadership in Finance Summit

  Danielle Braun houdt een lezing ‘Building Tribes’ onder de vlag van Agium Finance.

 • 15 april 14.00 - 18.00 boekpresentatie nieuwe boek ‘Da’s Gek. Anders kijken. Meer Zien van Danielle Braun.

  Met lezingen van Danielle Braun, Joris Luyendijk en Bram Bakker. Een beperkt aantal mensen kan er gratis bij zijn. Geef je op via Marijke Dieleman.

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Own Your RankTijdens een van mijn studiereizen voor een nieuw boek ontmoette ik mevrouw Tobing. Kleindochter van de laatste Batakkoning van Sumatra en eigenaar van een van de grootste hotels bij het Tobameer op Sumatra. 92 Jaar maar zo fief en alert ...