Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Da’s gek!

Da’s gek. Echt maf, weird, vreemd, belachelijk, anders. Of niet? Een uitdagende, flitsende, humorvolle, inhoudelijke én emotionele kijk op Gek en Normaal. In organisaties en in de samenleving. Voor iedereen die zichzelf en zijn of haar collega vragen durft te stellen over de werkelijkheid. Die graag wil worden uitgedaagd over de vraag wat is normaal en wie bepaalt dat dan. Voor iedereen die door een andere bril durft te kijken naar onze samenleving. En naar processen in organisaties. En vooral naar zichzelf. Deze lezing wordt veel geboekt door organisaties die werken in het sociaal domein. GGZ, zorginstellingen, onderwijs, gemeentes, UWV, bedrijfsartsen,… Een lezing voor mensen die klanten, burgers, clienten, leerlingen en collega’s weer diep in de ogen durven te kijken en te durven vragen ‘wat heb jij nodig om je goed geholpen te voelen’. Die weer gaan zeggen ‘I see you’ in plaats van ‘Ik weet wat goed voor jou is.’ I dare you... To look from a different perspective. Na deze lezing zeg je nooit meer: Da’s gek.

Danielle Braun is corporate antropoloog. Ze reist over de wereld om van tribes overal op de wereld te leren hoe we kunnen samenleven, samenwerken en veranderen. Die kennis deelt ze op podia, in haar boeken en met chiefs van organisaties als boardroom fluisteraar. Danielle is gefascineerd door gekte. In organisaties, in de samenleving en in het leven. Haar verhalen gaan over die zoektocht. Ze maken vertrouwd wat gek is en gek wat vertrouwd is. Ze laat zien dat ‘gek’ vooral een contextprobleem is en niet zozeer een probleem in zichzelf. Danielle daagt de heersende waarheid uit. Maakt organisaties weer heel en bezield. Zorgt dat mensen elkaar weer echt zien.

Van deze lezing wordt je een beetje gek. Je bent in staat om met de blik van de antropoloog te kijken. Vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen. En als je dat doet zie je de diepere onderstroom tussen mensen. Ga je vragen stellen over waarom je de dingen eigenlijk doet zoals je ze doet. Maak je minder onderscheid tussen gek en normaal. Dan wordt out of the box heel aantrekkelijk en heb je geen zin meer om binnen de lijntjes te kleuren. De lezing of masterclass past Danielle aan op de thema’s die specifiek ‘gek’ zijn in jullie eigen context. Altijd op maat en met naar keuze meer of minder gericht op samenlevingsvraagstukken of organisatieuitdagingen. Voor GGZ instellingen gaat ze dieper in op normalisatie, wachtlijstproblematiek, blik op waan-zin, denken in hokjes. Danielle kan haar lezing combineren tot een combinatieprogramma en een medisch / biologisch deel invoegen over gekte, verzorgd door psychiater Esther van Fenema.

Boek

Een leuk idee: deelnemers het boek Da’s Gek na afloop mee geven.


Mogelijke accenten:

 • Wat is gek en wat is normaal
 • Wat is Waan-Zin en wat is de zin van waan; een ander perspectief op psychiatrie
 • Omgaan met mensen met verward gedrag of die zich anders gedragen
 • Waarom mensen niet gewoon doen wat je ze zegt te doen
 • Wie bepaalt er wat normaal is; de invloed van macht
 • Hoe we organisaties en de samenleving ontzielen, koud en geweldadig maken….
 • En hoe we die weer heel en bezield kunnen maken!
 • Lieve zorg, mooie scholen, luisterende overheid: I see you.
 • Wat we kunnen leren van Voodoopriesters, Magiërs, Sjamanen en wereldvoorspellers
 • Gek als contextprobleem
 • Out of the box organisaties zijn leuker
 • I dare you: to look from a different perspective
 • Maak kennis met Harry; de vogel die op zijn kop hangt
 • Hoe mensen saboteren als ze niet gehoord worden

tiger 2430625 960 720 kopie 2

Keynote:

Keynote: 45 – 90 minuten, 10 – 5000 mensen . Met korte interactie momentjes

Combi keynote:

Met een extra keynote van 45 minuten breid je je programma uit tot een hele of halve dag.

esther van fenema defSamen met psychiater Esther van Fenema duiken we een ochtend of middag de Waan-Zin in. Danielle Braun geeft een lezing over Gek en Normaal vanuit antropologisch perspectief. Psychiater Esther van Fenema belicht de medische, harde biologische facts van gekte. Uiterst geschikt voor iedereen in de samenleving of in sociaal domein organisaties die wel eens te maken heeft met mensen die verward zijn, anders zijn, psychiatrische klachten hebben. Politie, welzijn, onderwijs, GGZ instellingen, zorg, gemeente. Wij maken het programma uiteraard geheel op maat met casuïstiek uit jullie eigen context. Twee lezingen of een hele dag met masterclasses aan de slag. Bekijk de filmpjes op deze pagina voor een impressie van de combilezingen van Danielle Braun en Esther van Fenema.

Masterclass:

Masterclass: 2,5 tot 3,5 uur. 10 - 50.000 mensen.

We hebben een aantal mogelijkheden om de keynote uit te breiden tot masterclass. In alle gevallen vormt de keynote lezing de basis, aangevuld met een interactieve activiteit. Zaalgrootte: 10 – 5000 deelnemers, tenzij anders aangegeven. Welke werkwijze het meest geschikt is bepalen we in overleg.

1. Masterclass : op zoek naar Harry

We maken gek wat vertrouwd is en vertrouwd wat gek is. Maak kennis met Harry; de vogel die op zijn kop hangt en de wereld net even anders ziet. Andere vragen stelt. We gaan op zoek naar de stem van die lastige Harry’s. Om te luisteren naar wat ze echt te zeggen hebben. In kleinere subgroepen aan de slag met reflectieve vragen. Je gaat op zoek naar gekke processen in je organisatie om ze vertrouwd te maken en vertrouwde processen stel je ter discussie. Zelfwerkzaamheid met strakke terugkoppeling en samenvatting door de spreker. Deze sessie volgt op de inleidende lezing zoals hierboven beschreven.

2. Masterclass : I see you

Op zoek naar echtheid in organisaties. Aandacht is het nieuwe Goud. Weg met protocollen en ontzieling. We speuren ontzielende patronen op en maken plannen om weer te bezielen, namen te noemen en elkaar in de ogen te kijken. In kleinere subgroepen aan de slag met reflectieve vragen. Je gaat op zoek naar het wezen van jouw klant, client, burger, bewoner, collega, buur, medemens. Je bezielt. Maakt weer heel wat gecompartementaliseerd was. Vraagt je af wat de ander nodig heeft om zich goed gehoord te voelen.

tribe das gek1

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 9 oktober 2023 - Dag van de stad Arnhem - Musis, Arnhem

  Meer informatie en aanmelden

 • 1 november 2023 - Power & Love Macht, ranking, apenrotsen en ... de liefde in organisaties, Burgers’ Zoo Arnhem

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Patronen: de nieuwste bestseller van Danielle Braun

Event Power & Love... in organisaties

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld

 

Er was eens... Eindejaarssprookje

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Een dag vol Patronen in jouw organisatie

Nieuwste Blog

Trouw 16 september Antropoloog Danielle Braun vindt de ophef over kinderen die met XR mee demonstreren vooral erg selectief. Aan de wegblokkade van de A12, vorige week, georganiseerd door Extinction Rebellion, deden ook kinderen mee. Politieagenten i...

/**/