• De Grote Hé... Harry Dag

  19 april 2024 - Afas Theater Leusden

  Het maximumaantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een dag over meervoudig kijken, wisselen van perspectief, blijven praten, weerstand is bullshit, innovatie in je organisatie, frisse blik, bubbel polygaam worden. Bovenal een ode aan Harry, het vogeltje dat de wereld van een andere kant bekijkt. Gebaseerd op het boek Da's Gek van antropoloog Danielle Braun.

Als je het plaatje hieronder bekijkt, welke vogel valt dan op? Juist ja, die éne. Die doet anders. Beetje vreemd. De naam van dit vogeltje is Harry. Vraag me niet waarom. Hij had ook Harriët kunnen heten. Of Bjorn. Sophie. Fatima. Marie-Antoinette. Mo. Bram. Shanti. Rebecca. Ricardo. Maar hij heet dus Harry. Harry is een paradijsvogel.

Harry is een vogeltje. Maar niet altijd. Soms is Harry een kat, een hond, een mens, een idee, een nieuw ritme. Harry is een man, een vrouw of alles ertussen in. Harry staat voor alles wat anders is. Harry kan een persoon zijn, maar Harry kan ook staan voor een ander idee, een andere manier van werken, een ander ritme, een andere stem in jezelf. Harry staat voor nieuw, voor de minderheid, voor het tegengeluid, voor een ander idee, voor buiten de lijntjes kleuren.

We zeggen bijna nooit tegen Harry: ‘Wat leuk, jij ziet de wereld duidelijk van een heel andere kant. Vertel, wat zie je?’ Meestal zeggen we dingen als: ‘Hé Harry, doe effe normaal. Ga eens rechtop zitten. Doe niet zo gek en pas je een beetje aan. Wat zullen de buren er wel niet van zeggen?’ Niet zo verstandig, want op dit moment weten we nog niet of Harry gek is of briljant.

Op 19 april brengen we een ode aan het vogeltje op z'n kop. Een eerbetoon aan de Harry's. In een tijd van snelle oordelen is Harry harder nodig dan ooit. Op z'n kop kijken. Ondersteboven hangen. Bubbel polygaam zijn. Het gewone uitdagen. Blijven vernieuwen. De Grote Hé... Harry Dag op 19 april. Je bent van harte welkom.

 • Voed je brein met state of the art inzichten van topsprekers antropoloog Danielle Braun & psychiater Esther van Fenema over anders kijken, verschil omarmen, sabotage en afweer managen, innoveren, de werking van ons brein begrijpen. Hoogst toepasbaar in organisaties, in jezelf, in de samenleving.

 • Word verliefd op Harry als je dat al niet was, het eigenwijze vogeltje dat de wereld nét even anders bekijkt.

 • Aan de slag met interactieve opdrachten met andere deelnemers. Werkvormen die je zelf ook weer kunt toepassen. Je krijgt links naar instrumenten mee naar huis om verder te verspreiden in je eigen organisatie.

 • Verwonder je over de mythische wezens deze dag. Niet alleen leren, maar ook beleven.

 • Ontmoet vakgenoten en stap uit je bubbel in diepgaande gesprekken en opdrachten.

 • Duik diep in je eigen kijk op normaal en ga een beetje in verwarring naar huis.

 • Werk verder met het boek Da's Gek dat je deze dag ontvangt en de namail vol downloadbare instrumenten die je direct kunt gebruiken en verspreiden in je eigen organisatie.

De Grote Hé Harry Dag

Lezingen, handvatten, verwonderen, actief aan de slag, hands on, toepasbaar, reflectie, magische wezens, beleving en tools voor thuis mee.

Vreemde wezens

Je bent 19 april welkom in het Afas Theater in Leusden. Maar zoals je van onze events gewend bent, laten we je nooit 'gewoon in een congreszaal zitten'. Het Afas theater verandert in een vreemde wereld vol schoonheid en mythische wezens. Vreemde wezens zullen je verrassen en prikkelen. Je waant je een middag in een mythische wereld. Daarmee wordt dit event een werkelijke beleving die je in je hart meedraagt. Je bent van harte welkom alleen, er zijn genoeg andere leuke Harry's. Of kom samen met je collega's. Ga erna met elkaar uit eten en napraten en je hebt een totaal verzorgde teamdag.

Programma

12.30 - 13.00

Welkom en koffie / thee

Koffie en thee staat voor je klaar in het Afas theater. Als het je tenminste lukt... om je los te rukken uit de wonderlijke ontmoeting bij binnenkomst, waarnaar je blijft kijken...

13.00 - 14.30

Hé Harry... - inleiding met interactie door Danielle Braun

Of je Harry nu al best goed kent, of dat het een eerste kennismaking is... Antropoloog dr. Danielle Braun neemt je mee in haar antropologische blik op de wereld. Je maakt kennis met Harry en duikt in de verhalen van het boek Da's Gek. Je leert meervoudig kijken, uit je bubbel stappen en strijden tegen hyperidentificatie. In jezelf, in je organisatie en in de samenleving. Tussendoor doe je korte interactieve opdrachten met je mede deelnemers, die je in je rugtas kunt stoppen voor thuis en direct kunt toepassen in je eigen organisatie.

14.30 - 15.00

Pauze

Er staat iets lekkers voor je klaar, terwijl je nog meer wonderlijke wezens leert kennen.

15.00 - 15.45

Waan-Zinnig - inleiding door Esther van Fenema over de zin van waanzin en de werking van ons brein

Hoe zit ons brein in elkaar. Wat is waanzin eigenlijk en zit er ook zin in de waan? Waarom houden we 'gek' en 'anders' liever buiten de deur? Wat is afweer? Is anders altijd geweldig of is er een optimum aan breinstretchen en moet je soms gewoon even normaal doen? En wat is de rol van leiders daarin? Psychiater, auteur, columnist en violist dr. Esther van Fenema laat haar licht schijnen op je eigen brein en dat van anderen. Informatie voor thuis en op de werkvloer.

15.45 - 17.00

Hee... hoe is het om jou te zijn?

Hoe ga je om met verschil? In een tijd van vastgezette vooronderstellingen, bozige bubbels en stevige standpunten? Hoe blijf je praten en verspreid je de vraag: Hoe is het om jou te zijn? Je gaat naar huis met een aantal hele praktische hands on tools om in je eigen organisatie in gesprek te gaan met de Harry's. Uit je eigen bubbel stappen en verschil overbruggen. We leggen je tools uit waarmee je direct aan de slag kunt thuis en op je werk. In de namail van deze dag ontvang je een aantal instrumenten die je kunt gebruiken en verspreiden in je eigen organisatie.

Voor wie

Een dag vol Patronen voor veranderaars, consultants, artsen, hulpverleners, organisatieontwikkelaars, beleidsmakers, coaches, veranderaars in de zorg, wereldverbeteraars, leiders, trainers, medewerkers die de moed hebben om anders te kijken, uit hun bubbel te stappen, te innoveren en nog beter te leren omgaan met verschil.. Een hands on dag voor mensen die theorie willen combineren met zelf echt actief aan de slag gaan. Die niet op zien tegen ontmoeten van nieuwe mensen. Die zin hebben in een mooie dag vol beleving. Die verliefd zijn op Harry of dat graag willen worden.

Je ontvangt het boek Da's Gek cadeau

In een namail ontvang je een rijke schat aan downloads met hands on tools om te gebruiken en te verspreiden in je eigen organisatie.

Harry heeft nu zijn eigen boek. Een nieuw oud boek. Het boek Da's Gek, dat ik vijf jaar geleden schreef, heeft een grote make-over gekregen. Met 25 verhalen, waarvan er 10 helemaal nieuw zijn. Een nieuwe cover. Veel meer plek voor Harry. Reflectieve vragen voor thuis en op je werk. En een antropologisch begrippenkader na elk verhaal. Daarmee heb je na het lezen van het boek eigenlijk ook de antropologische begrippenlijst van een eerste jaars student antropologie in je rugtas.

'Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel over iets? Over iets dat je raar vond, of ongewoon? Da’s gek neemt je mee op reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar de wereld, naar de zorg, naar werk en naar relaties tussen mensen. Dan blijkt dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal.

Of iets gek is hangt af van de context. In 25 verhalen geeft Danielle Braun antropologische levenslessen, met daarbij prikkelende vragen. Door haar frisse blik op de mens raak je prettig in de war, waardoor je leven nooit meer hetzelfde wordt. Je maakt kennis met het vogeltje Harry, leert te hangen in het ondertussen, gaat paradijsvogels waarderen en leert ‘bubbel-polygaam’ en ‘radicaal-realistisch’ te zijn. Elk verhaal sluit af met antropologische tools en reflectieve vragen voor thuis en op je werk. Zo word je zelf een beetje antropoloog. Van je eigen leven.'

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, columnist en een van Nederlands topsprekers. Ze is auteur van De Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016), Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe en Patronen.

Datum

19 april 2024 - 12.30 - 17.00 uur

Tarief

Tarief: € 385,- exclusief BTW
Kom je met 10 mensen, dan mag er een persoon gratis deelnemen.

Annulering

Nog even voor de zekerheid onze voorwaarden op een rijtje:
Ben je om welke reden dan ook verhinderd? Tot 19 maart 2024 kan je per mail kosteloos annuleren. Wij retourneren daarna geen inschrijfgeld, ook niet bij vervelende prive omstandigheden, ziekte- of corona gerelateerde klachten of quarantaine. Je kunt je wel altijd laten vervangen door iemand anders. Bij inschrijving ben je dus gehouden aan betaling, ook als je niet kunt komen.

 • De Grote Hé... Harry Dag

  19 april 2024 - Afas Theater Leusden

  Het maximumaantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Copyright © 2023 Academie voor Organisatiecultuur B.V. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie door Joomlapartner - Joomla! specialisten.