Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Steeds opnieuw brengt Marleen partijen bij elkaar die geen formele binding hebben. Wij noemen dat 'programmatisch samenwerken' of vanuit de antropologie: 'werken over muren heen'. Marleen verbindt tribes. Wat Marleen heel goed kan, is een groep professionele partijen samensmeden rondom een hoger doel en ze tot een gezamenlijk resultaat krijgen waarvan ze nooit hadden kunnen dromen. Marleen is aanjager, buitenboordmotor, programmamanager, voorzitter. Ze tackelt individuele belangen, en gaat steeds op zoek naar wat wél bindt. Dat doet ze bij voorkeur voor non-profit organisaties en coalities rondom crisis of maatschappelijk belangrijke thema's. Marleen haar kracht zit in goed inleven en inlezen, motiveren, uitdagen, structureren, sfeer scheppen en verbinden.

Marleen is opgeleid als Sociaal Psycholoog. Ze startte haar loopbaan als managementtrainer bij KSG opleidingen & organisatieadviezen. Door het ontwikkelen en geven van tal van managementtrainingen leerde ze veel organisatieculturen kennen en lezen. Bij Moret Ernst& Young maakte zij deel uit van de adviesgroep Gezondheidszorg. Bij Capgemini Consulting heeft zij zich verder gespecialiseerd in programmamanagement met transformatie en innovatie als kernbegrippen en het mixen van verschillende bedrijfsculturen om tot resultaat te komen. Als leider van eerst de adviesgroep Gezondheidszorg en later van de sector Public heeft zij ruime leidinggevende ervaring opgedaan.

Marleen is gespecialiseerd in project- en programma management en interimmanagement. In de afgelopen tijd was ze projectleider van het maken van het draaiboek voor het zwarte scenario Covid-19. Ze begeleide diverse organisaties uit het zorg- en veiligheidsdomein bij het ontwikkelen van hun toekomstvisie. Was projectleider van de Alles Oké Supportlijn voor jongeren van 18 tot 24 jaar. En werkte ze mee aan landelijke programma’s als Antibioticaresistentie, Gezonde School en Geweld Hoort Nergens Thuis.

Een keer per jaar neemt Marleen een rol als interimmanager op zich. Bijvoorbeeld voor het Nederlands Instituut van Psychologen en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van Centrum Seksueel Geweld en (aankomed) bestuurslid van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

In haar brede netwerk staat zij bekend als een topper op haar vakgebied met humor, recht door zee, fair, verbindend en optimistisch. Precies dat wat nodig is bij het creëren van resultaatgerichte samenwerking over organisatorische muren heen.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 8 februari 2023 - Leiderschap in Turbulente Tijden

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

 • Rituelen als reddingsboei

  Rituelen als reddingsboei

In beeld

Patronen: de nieuwste bestseller van Danielle Braun

Leiderschap in Turbulente Tijden

old people 1553351 960 720

Aandacht is het Nieuwe Goud

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Coaching voor leiders, bestuurders, high performers

iStock 1215697335 570

Een dag vol Patronen in jouw organisatie

Nieuwste Blog

Beetje uit de hand gelopen Toen onze zoon drie jaar werd, en ik door de premature geboorte van onze dochter met veel genoegen mijn flitsende loopbaan tijdelijk in de koelkast zette en fulltime thuismoederde, had ik de tijd voor eindeloze kastanjepopp...

/**/