Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Steeds opnieuw brengt Marleen partijen bij elkaar die geen formele binding hebben. Wij noemen dat 'programmatisch samenwerken' of vanuit de antropologie: 'werken over muren heen'. Marleen verbindt tribes. Wat Marleen heel goed kan, is een groep professionele partijen samensmeden rondom een hoger doel en ze tot een gezamenlijk resultaat krijgen waarvan ze nooit hadden kunnen dromen. Marleen is aanjager, buitenboordmotor, programmamanager, voorzitter. Ze tackelt individuele belangen, en gaat steeds op zoek naar wat wél bindt. Dat doet ze bij voorkeur voor non-profit organisaties en coalities rondom crisis of maatschappelijk belangrijke thema's. Marleen haar kracht zit in goed inleven en inlezen, motiveren, uitdagen, structureren, sfeer scheppen en verbinden.

Marleen is opgeleid als Sociaal Psycholoog. Ze startte haar loopbaan als managementtrainer bij KSG opleidingen & organisatieadviezen. Door het ontwikkelen en geven van tal van managementtrainingen leerde ze veel organisatieculturen kennen en lezen. Bij Moret Ernst& Young maakte zij deel uit van de adviesgroep Gezondheidszorg. Bij Capgemini Consulting heeft zij zich verder gespecialiseerd in programmamanagement met transformatie en innovatie als kernbegrippen en het mixen van verschillende bedrijfsculturen om tot resultaat te komen. Als leider van eerst de adviesgroep Gezondheidszorg en later van de sector Public heeft zij ruime leidinggevende ervaring opgedaan.

Marleen is gespecialiseerd in project- en programma management en interimmanagement. In de afgelopen tijd was ze projectleider van het maken van het draaiboek voor het zwarte scenario Covid-19. Ze begeleide diverse organisaties uit het zorg- en veiligheidsdomein bij het ontwikkelen van hun toekomstvisie. Was projectleider van de Alles Oké Supportlijn voor jongeren van 18 tot 24 jaar. En werkte ze mee aan landelijke programma’s als Antibioticaresistentie, Gezonde School en Geweld Hoort Nergens Thuis.

Een keer per jaar neemt Marleen een rol als interimmanager op zich. Bijvoorbeeld voor het Nederlands Instituut van Psychologen en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van Centrum Seksueel Geweld en (aankomed) bestuurslid van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

In haar brede netwerk staat zij bekend als een topper op haar vakgebied met humor, recht door zee, fair, verbindend en optimistisch. Precies dat wat nodig is bij het creëren van resultaatgerichte samenwerking over organisatorische muren heen.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 24 september 2021 De medewerker centraal: ‘Zorgen voor zorg’, België

  Meer informatie en aanmelden

 • 25 oktober 2021, Food Inspiration Trendsummit, Veghel

  Meer informatie en aanmelden

 • 4 november 2021, Sterk door Werk, live en online

  Meer informatie en aanmelden

 • 16 november 2021 event Patronen - We gaan diep Burgers’ Zoo (Arnhem)

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

 • Rituelen als reddingsboei

  Rituelen als reddingsboei

In beeld

Danielle Braun over haar nieuwe boek Patronen

Dubbel date over haar boek Patronen met Inge Diepman

Columnist en antropoloog Mening of neutraal Podcast met Danielle Braun en Ruben Klerkx1

Patronen - We Gaan Diep

Event 16 november

iStock 1215697335 570

Aandacht is het nieuwe goud

Een film van Danielle Braun

Nieuwe podcast met Tjip de Jong

Hoe wordt de mens gevormd door zijn tribe?

Nieuwste Blog

Extrovertie wordt hoger gewaardeerd dan introvertie In het werkzaam leven wordt extrovertie hoger gewaardeerd dan introvertie. Op je sollicitatiegesprek moet je 'vooral jezelf laten zien', gaande de rit wordt je uitgedaagd 'in de spotlights te stappe...