Drs. Karin van Mensvoort
Als Karin binnenstapt voel je in een oogopslag haar enorme brok aan ervaring met verandering en leiderschap in organisaties. Karin is een kind van de boerderij en straalt overzicht en hands-on mentaliteit uit. Dat doet ze als mater familias van een groot liefdevol gezin. En ze ‘fixt' dingen in teams. Karin is radicaal optimistisch en heeft ze een humor die het zwaarste transformatieproces toch luchtig en haalbaar maakt. Een professional pur sang en een stralend mens.
Karin deed de Politieacademie en gaf al heel jong en uiterst adequaat leiding aan politieteams. Binnen de politie hield ze zich bezig met vraagstukken rondom diversiteit en integriteit. Ze werkte als specialist op het gebied van verantwoord ondernemen, integriteitsvraagstukken en omgangsvormen bij KPMG. Karin studeerde Culturele Antropologie en Corporate Antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is misschien wel de enige antropoloog die wij kennen die niet van reizen houdt. Haar arendsoog antropologische blik zet zij liever in dicht bij huis. In de Nederlandse samenleving en in organisaties ontrafelt ze haarfijn patronen en cultuurverschillen.
Karin heeft ervaring in het ontwerpen en begeleiden van verandertrajecten, vanuit de rol als leider, adviseur en procesbegeleider. Elk jaar voert Karin een stevige interimklus uit, om met haar voeten in de klei te blijven staan.
Ze werkt veel in trajecten waarin cultuur en integriteit, en daarmee verandering van van houding en gedrag, centraal staan. Haar stijl kenmerkt zich door een lichte, positieve en interactieve manier van werken. Karin heeft voor een groot scala aan typen organisaties en branches gewerkt, wat haar een breed perspectief geeft. Haar aanpak geeft altijd vernieuwde invalshoeken, positieve energie en betrokkenheid en daarmee blijvend resultaat.
Bij de Academie voor Organisatiecultuur verzorgt Karin met groot enthousiasme de leergangen Corporate Antropologie en Antropologische Teambegeleiding, doet ze cultuuronderzoek in organisaties en adviseert ze bij fusie, samenwerkingsgedoe en verandering.