Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Drs. Karin van Mensvoort

Als Karin binnenstapt voel je in een oogopslag haar enorme brok aan ervaring met verandering en leiderschap in organisaties. Karin is een kind van de boerderij en straalt overzicht en hands-on mentaliteit uit. Dat doet ze als mater familias van een groot liefdevol gezin. En ze ‘fixt' dingen in teams. Karin is radicaal optimistisch en heeft ze een humor die het zwaarste transformatieproces toch luchtig en haalbaar maakt. Een professional pur sang en een stralend mens.

Karin deed de Politieacademie en gaf al heel jong en uiterst adequaat leiding aan politieteams. Binnen de politie hield ze zich bezig met vraagstukken rondom diversiteit en integriteit. Ze werkte als specialist op het gebied van verantwoord ondernemen, integriteitsvraagstukken en omgangsvormen bij KPMG. Karin studeerde Culturele Antropologie en Corporate Antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is misschien wel de enige antropoloog die wij kennen die niet van reizen houdt. Haar arendsoog antropologische blik zet zij liever in dicht bij huis. In de Nederlandse samenleving en in organisaties ontrafelt ze haarfijn patronen en cultuurverschillen.

Karin heeft ervaring in het ontwerpen en begeleiden van verandertrajecten, vanuit de rol als leider, adviseur en procesbegeleider. Elk jaar voert Karin een stevige interimklus uit, om met haar voeten in de klei te blijven staan.

Ze werkt veel in trajecten waarin cultuur en integriteit, en daarmee verandering van van houding en gedrag, centraal staan. Haar stijl kenmerkt zich door een lichte, positieve en interactieve manier van werken. Karin heeft voor een groot scala aan typen organisaties en branches gewerkt, wat haar een breed perspectief geeft. Haar aanpak geeft altijd vernieuwde invalshoeken, positieve energie en betrokkenheid en daarmee blijvend resultaat.

Bij de Academie voor Organisatiecultuur verzorgt Karin met groot enthousiasme de leergangen Corporate Antropologie en Antropologische Teambegeleiding, doet ze cultuuronderzoek in organisaties en adviseert ze bij fusie, samenwerkingsgedoe en verandering.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 9 oktober 2023 - Dag van de stad Arnhem - Musis, Arnhem

  Meer informatie en aanmelden

 • 1 november 2023 - Power & Love Macht, ranking, apenrotsen en ... de liefde in organisaties, Burgers’ Zoo Arnhem

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Patronen: de nieuwste bestseller van Danielle Braun

Event Power & Love... in organisaties

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld

 

Er was eens... Eindejaarssprookje

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Een dag vol Patronen in jouw organisatie

Nieuwste Blog

Trouw 16 september Antropoloog Danielle Braun vindt de ophef over kinderen die met XR mee demonstreren vooral erg selectief. Aan de wegblokkade van de A12, vorige week, georganiseerd door Extinction Rebellion, deden ook kinderen mee. Politieagenten i...

/**/