Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Turbulente Tijden

Schermafbeelding 2022 06 20 om 20.10.18

Turbulente Tijden. Het stormt buiten. We hebben uithoudingsvermogen en veerkracht nodig. Hoe blijf je staan in de storm? Bewaar je de rust in je organisatie, in de samenleving, in jezelf? Welke keuzes maak je? Pak je door, want crisis is een kans? Of ga je voor rust, reinheid, regelmaat? Hoe bouw je een veerkrachtige tribe? Welke lessen over veerkracht kunnen we leren van volken die zijn opgestaan uit crisis? En welk gedrag en welke persoonlijkheid hoort daarbij? Doen we dat vanuit huis of toch weer op kantoor? We hangen in het ondertussen. Hoe doe je dat; gezond en kansrijk gebruik maken van de tussen-tijd? In het oog van de orkaan is het stil. Hoe blijf jijzelf gezond en rechtop staan in de dynamiek? Compassievol én streng. Creatief én begrenzend. Een workshop over transformatie, rust, veerkracht en leiderschap en grenzen vanuit psychiatrie / psychologie en antropologie.

war 953246 960 720Duizelt het je soms ook? Verandering op verandering in de samenleving en ook in je eigen organisatie? Onveiligheid, polarisatie, armoede, klimaatellende, ontbrekende autoriteit. We zijn nog maar nauwelijks bekomen van COVID of nieuwe crisis kondigt zich aan. Vanzelfsprekendheden die altijd zo heel gewoon leken en nu onder druk staan. Dat je je huis warm kunt stoken in de winter, zonder hoofdpijn te krijgen van de rekening. Dat als je ziek wordt, je naar de huisarts of een ziekenhuis kunt gaan en dan goed en op tijd geholpen wordt. Vrede op Europese bodem. Barmhartigheid en hulp aan de meest kwetsbaren. Volle winkelschappen. Leiders die te vertrouwen zijn. Veilige organisaties. Sommige mensen zien alle snelle tuimelveranderingen als tekenen van 'de grote transformatie'. Opwindend en hoopvol of juist een angstwekkende einde tijds- of complotgedachte.

De maatschappelijke turbulentie resoneert door in organisaties. Enerzijds is dat interessant; crisis maakt klaar voor verandering en nieuwe tijden. Anderzijds is het ook hard rennen en bijbenen. Dat vraagt veel van medewerkers en leiders. Wisselingen, schaarste, mensen die op omvallen staan, ziekteverzuim en hoge maatschappelijke verwachtingen zijn naast succes, passie en professionaliteit ook de realiteit.

In deze lezing of masterclass krijg je verassende theoretische inzichten aangereikt. Juist nu is een stapje opzij zetten een goed idee. Van een afstandje kijken naar de samenleving, organisaties en jezelf. Danielle Braun is antropoloog en haalt verhalen op uit heel de wereld. Lessen over turbulentie, verandering en veerkracht van volken na crisis. En ze begeleidt organisaties bij transformatie en gedoe. Esther van Fenema is psychiater bij de crisisdienst. En begeleidt organisaties en leiders bij conflict en turbulentie. Samen delen ze graag hun inzichten en best practices met jou in deze lezing of masterclass.

hiking 2620006 1920Je gaat naar huis met een crisisbestendige rugtas met inzichten over:

 • Wat is crisis en welke soorten zijn er? Wat hoort erbij en wat niet?
 • Welke grote 'Roze Olifanten' thema's zien we met elkaar lopen die dynamiek veroorzaken?
 • Hoe komt de samenlevingsdruk onze organisaties binnen en wat doet dat met medewerkers en leiders?
 • Hoe bouw je een veerkrachtige tribe?
 • Wanneer kies je voor begrenzen en rust en wanneer voor transformatie en kansen pakken?
 • Hoe werkt 'het ondertussen' en welke rituelen en gedrag horen daarbij?
 • Hoe blijf je gezond en rechtop staan onder grote druk?
 • Wat kunnen we leren van crisisbeheersing op de eerste hulp?
 • Hoe gaan volken overal op de wereld door na ellende?
 • Welk leiderschap past er bij turbulente tijden?
 • Wat heb je nodig voor overtuigingen en gedrag in jezelf om deze tijd goed door te komen?

Door wie:

Duolezing en masterclass verzorgd door Danielle Braun & Esther van Fenema.

estherdanielle

Boek:

Een leuk idee is om deelnemers na afloop het boek Da's Gek of Patronen van Danielle Braun of Het Verlaten Individu van Esther van Fenema mee te geven.

das gekdas gekindividu

 

Schermafbeelding 2022 11 16 om 0952 960

Duur en interactie:

Keynote Turbulente Tijden of Leiderschap in Turbulente Tijden: 60 – 90 minuten, 10 – 5000 mensen

Een duo-lezing door Danielle Braun & Esther van Fenema over turbulentie, crisis, de tussentijd, veerkracht, eigen reaciepatronen en gezond blijven in de hectiek. Naar wens en afhankelijk van publiek accent op eigen veerkracht van deelnemers of op welke leiderschapsstijl er past in deze tijd.

Masterclass Turbulente Tijden of Leiderschap in Turbulente Tijden: 3 tot 4 uur, 10 – 1000 mensen

Je krijgt stevige theorie aangereikt en die wisselen we af met relflectieve gesprekken en oefeningen in duo's en kleine groepen. Een workshop voor vol breinvoer en ontmoeting. Zeer geschikt in leiderschapsprogramma's. We werken bij de theorie plenair (50-200 mensen) en reflectief in kleine groepen en duo's. We zoeken het onderlinge gesprek op en hopen op persoonlijke en waardevolle ontmoetingen. Door stevig leren met ons en in kleine groepen, vul je je rugtas voor jouw eigen werkpraktijk.

Praktisch:

Zaalgrootte: tot 1000 deelnemers.
Nodig: grote zaal met losse stoelen en tafels die in subgroepen gedraaid kunnen worden.

Masterclass met begeleidde reflectie op de Roze Olifanten in de eigen organisatie: hele dag, 10 – 1000 mensen

Je krijgt stevige theorie aangereikt en die wisselen we af met relflectieve gesprekken en oefeningen in duo's en kleine groepen. De middag gebruiken we voor het benoemen van "Roze Olifanten / taboes'' in de eigen organisatie. Een workshop voor vol breinvoer en ontmoeting. Zeer geschikt in leiderschapsprogramma's. We werken bij de theorie plenair (50-200 mensen) en reflectief in kleine groepen en duo's. We zoeken het onderlinge gesprek op en hopen op persoonlijke en waardevolle ontmoetingen. Door stevig leren met ons en in kleine groepen, vul je je rugtas voor jouw eigen werkpraktijk.

Praktisch:

Zaalgrootte: tot 1000 deelnemers.
Nodig: grote zaal met losse stoelen en tafels die in subgroepen gedraaid kunnen worden.

iStock 1183928814 s

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Patronen: de nieuwste bestseller van Danielle Braun

Event Power & Love... in organisaties

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld

 

Er was eens... Eindejaarssprookje

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Een dag vol Patronen in jouw organisatie

Nieuwste Blog

'Als je uitzoomt zie je veel beter wat er speelt op de werkvloer en in de samenleving aldus antropoloog Danielle Braun'. Map Oberndorff Voor veel zakelijke vraagstukken hebben volken uit andere culturen al oplossingen bedacht, zegt corporate antropol...

/**/