Geef je op voor de e-zine

F….k the work life balance. There’s only life.

F….k the work life balance. There’s only life.

Op je werk denk je aan vakantie en op vakantie denk je aan je werk. En daar hebben we dikwijls een oordeel op. De mores is dat je dat moet scheiden. Zeggen we: ‘let je wel een beetje op je work-life balance?’ Of als iemand heel hard werkt: ‘kom je nog wel aan jezelf toe?’ Of als je overdag een paar uur voor je oude moeder gaat zorgen onder je werk ‘dat is niet heel professioneel, kan je dat niet anders regelen’ of als je een collega die net gescheiden is troost: ‘ga je nu weer aan je werk’. We delen het leven op in stukjes. Stukje werk, stukje prive. Compartementalisatie. En tegelijkertijd merken we allang dat die scheiding helemaal niet meer reeel is. Niet in 2017. Niet nu we elke dag mondialer, bereikbaarder, virtueler, meer online, diverser, nomadischer werken dan ooit.

Ons werk komt onze privecirkel binnen. Rechstreeks de pan in; we checken onze mail terwijl we staan te koken. De kinderkamer in; we ruimen append de lego op. De slaapkamer in; onze geliefden luisteren mee met conference calls. De camping op; een rapport afmaken aan de rand van het zwembad is steeds gewoner. Andersom is nog wat taboe... als werk zo ons privé binnenkomt zou het eigenlijk ook best wat gewoner mogen zijn om je kind eens mee te nemen naar een overleg, met je vrouw te unchen in de bedrijfskantine of je eenzame oude buurman meenemen naar de nieuwjaarsreceptie van je bedrijf. Martin Sitalsing, topbestuurder bij politie en zorg, pleitte op het event Corporate Culture voor herwaardering van informeel leiderschap: als bestuurder een karretje uitlenen aan een medewerker of met je wielrenclub even langs je instelling fietsen op zondag... Why not. Inspirerend.

Steeds meer mensen zetten hun telefoon bewust weer eens uit. Social media is op haar retour. We snakken naar rust. Dat is één manier. Vinden we best een goed idee.

Ook een goed idee vinden we het om te accepteren dat werk- en prive nu eenmaal in elkaar overlopen anno 2017. Dat er niet meer zo iets is als work versus life. Dat grenzen in ruimte, tijd en rollen steeds meer fluïde zijn. Dat werken vanuit passie fantastisch is en niet iets wat je doet om erna toe te komen aan leven.

Danielle in NepalJitske in New York

Leuk of niet die fluïditeit in work-life... Deal with it. Het is. Maar des te belangrijker is het om te zorgen dat organisaties gezond zijn. We hebben immers geen zin in ongezonde patronen aan de keukentafel. De beste manier om met die vermenging van werk-privé om te gaan is volgens ons te zorgen dat bedrijven en organisaties woest aantrekkelijk en verrukkelijk lief zijn. Power & Love door de gangen laten stromen. Werken vanuit gezamenlijk vuur, zodat de passie door de gangen vloeit. Rechtstreeks naar onze ouders, kinderen, vrienden, geliefden, buren, wijken, steden, volken toe. Niet compertementaliseren maar weer heel worden. Duurzame tribes bouwen op je werk en thuis tegelijk. Dat alles er mag zijn. ‘Bring your whole self to the work’ noemen sommige bedrijven dat al.

Daar zit onze passie. Wij geloven er oprecht in dat goede, mooie corporate tribes leiden tot steviger relaties, krachtige gezinnen, zelfbewuste stadstribes en een lievere wereld.

F...k the work-life balance. There’s only life. Live it.

‘Ik kom hier voor mijn plezier en dat sluit werk niet uit’
Simone van Saarloos – filosofe en schrijfster

Waardeer dit blogbericht:
1
Nice to know … In Nepal is rolfluïditeit heel vanz...
Sssshhhhttt! Silent Meeting

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 8 februari 2018: Masterclass met Danielle Braun

  Masterclass Zwolle door Danielle Braun via Ella. Inschrijven kan tot en met 2 februari via deze link.

 • 15 april 14.00 - 18.00 boekpresentatie nieuwe boek ‘Da’s Gek. Anders kijken. Meer Zien van Danielle Braun.

  Met lezingen van Danielle Braun, Joris Luyendijk en Bram Bakker. Een beperkt aantal mensen kan er gratis bij zijn. Geef je op via Roos Prins.

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Verschil. Tweestrijd. Irritatie. Polarisatie. Onderhuidse spanningen in een directieteam. Een voorgenomen splitsing. Als het directieteam in een klein dorp bij de Mangyan stam in de Philipijnen zou staan, zouden ze weten wat hen te doen staat. Het is...