Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Arne behoort tot de absolute top in het trainersvak. Hij heeft jaren de bekende 'leergang voor trainers' verzorgd. Arne brengt met zijn jarenlange internationale advies ervaring en multi culturele gezin de wereld letterlijk binnen. Ondernemer en leider pur sang; Arne gaf als directeur leiding aan het bekende bureau KSG trainers & consultants. Werkt in het Nederlands, Engels en een beetje Spaans. Een veelzijdig mens, die zijn strakke zakelijke advies- en trainersambacht combineert met een systemische blik, compassie, humor en spiritualiteit. Dat geeft een erg prettige en doeltreffende mix.

Na een loopbaan in de consultancy en de internationale samenwerking is Arne doorgewinterd als teamcoach, consultant en trainer. Hij heeft voor vele opdrachtgevers gewerkt in meer dan 20 verschillende landen in culturen over de hele wereld. Dit zowel in de private sector (bijvoorbeeld EY, KPN, ABN en Pepsico) als voor de overheid en NGO’s (zoals alle Haagse departementen, vele Nederlandse ambassades in het buitenland, SNV en de Verenigde Naties). De laatste jaren deed hij hands-on bestuurderservaring op als Managing Director van KSG Trainers & Consultants.

Arne begeleidt organisatie- en cultuurveranderingen, teamontwikkeltrajecten en geeft trainingen op het gebied van onder andere leiderschapsontwikkeling en management development. Dit doet hij zowel vanuit zijn eigen bedrijf, als vanuit de Academie voor Organisatiecultuur. Hij is in zijn element als teams of organisaties het lastig vinden om te besluiten, als er onuitgesproken dynamieken spelen of als vertrouwen lijkt te ontbreken. Hulp bieden en echte impact maken doet hij door een veilige omgeving te creëren en te zorgen dat knelpunten op tafel komen én aangepakt worden. Daarbij maakt hij gebruik van bijvoorbeeld Deep Democracy, inzichten uit Secure Based Leadership en systemisch werken.

Arne is naast zijn werk ook vechtsportleraar en verbindt beide werelden in workshops in onze leergang Antropologische Teambegeleiding. Arne weet hoe je klappen uitdeelt, incasseert en wanneer je juist meebeweegt. Letterlijk en figuurlijk.

Arne is opgeleid als corporate antropoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bij de Academie voor Organisatiecultuur is hij na bijna 20 jaar weer terug bij zijn roots: de liefde voor de plek, waar antropologie en corporate vraagstukken elkaar ontmoeten. Arne verzorgt vanuit de Academie voor Organisatiecultuur de leergang Corporate Antropologie. Hij doet cultuuronderzoek, voert korte- en lange cultuurinterventies uit, helpt bij teamontwikkeling of directiegedoe en ontwerpt en verzorgt leiderschapstrainingen.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

De antropologische salon - met prof. dr. Arie de Ruyter

rootskamer website 570

Building Tribes - Leren van wat we al weten 26 september 2024

672545 s

Danielle Braun - Da's Gek

Danielle Braun - Hé... Harry

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Nieuwste Blog

Na de zomer is het weer ontgroeningstijd voor de studentenverenigingen. Ongetwijfeld zijn we in september weer collectief 'geschokt en ontdaan'. Over studenten die... onderkoeld raken, op een bangalijst staan, door slachtafval kruipen, hun eigen kots...

/**/