Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Dr. Danielle Braun

Dr. Danielle Braun

Heb jij je organisatie wel eens als een tribale stam bekeken? Danielle Braun wel. Het helpt! We weten namelijk al lang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn het soms even vergeten in onze gebouwen van beton. Danielle neemt je mee op reis door je eigen organisatie tribe. Leren van wat we al weten.

Danielle Braun is corporate antropoloog, een van Nederlands topsprekers, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van managementboek van het jaar 'De Corporate Tribe’, van ‘Building Tribes, ‘Patronen’ ‘Tribaal Kantoorgedoe’ en ‘Da’s gek’. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ze maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “een mens is niet los verkrijgbaar”. We functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie.

Wil je beter leiden, veranderen, functioneren? Dan helpt het om de patronen van organisatiecultuur te doorgronden. Danielle spreekt over wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en hoe je het verandert. Danielle gaat over echtheid in organisaties. Waarachtig leiderschap, Heelheid in processen en systemen, Ontschotten en “Totems bouwen”. ‘Aandacht is het nieuwe goud’ is haar motto. Meeslepend, vol prachtige foto’s, filmbeelden en verhalen.

Danielle is sparring partner voor boards bij cultuurverandering, conflict en leiderschapsvraagstukken. Een paar organisaties per jaar begeleidt ze intensief. Daarbij gaat ze diep, consequent antropologisch, liefdevol, doch met een hoge mate van ‘cut the crap’ te werk. Ze ontrafelt patronen en zorgt dat er gezegd wordt wat gezegd moet worden. Scherp doch zorgzaam. Alleen of samen met haar teamleden.

Haar passie voor de samenleving kan Danielle kwijt als columnist. Ze schrijft wekelijks in de Financiële Telegraaf, regelmatig voor Joop BNN VARA, Trouw, de Volkskrant, Parool en NRC. Opiniespreker voor radio en TV. Theatermaker.

‘Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien. Ze doet niet aan bullshit.’ Lees meer.

Drs. Karin van Mensvoort

Drs. Karin van Mensvoort

Als Karin binnenstapt voel je in een oogopslag haar enorme brok aan ervaring met verandering en leiderschap in organisaties. Karin is een kind van de boerderij en straalt overzicht en hands-on mentaliteit uit. Dat doet ze als mater familias van een groot liefdevol gezin. En ze ‘fixt' dingen in teams. Karin is radicaal optimistisch en heeft ze een humor die het zwaarste transformatieproces toch luchtig en haalbaar maakt. Een professional pur sang en een stralend mens.

Karin deed de Politieacademie en gaf al heel jong en uiterst adequaat leiding aan politieteams. Binnen de politie hield ze zich bezig met vraagstukken rondom diversiteit en integriteit. Ze werkte als specialist op het gebied van verantwoord ondernemen, integriteitsvraagstukken en omgangsvormen bij KPMG. Karin studeerde Culturele Antropologie en Corporate Antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is misschien wel de enige antropoloog die wij kennen die niet van reizen houdt. Haar arendsoog antropologische blik zet zij liever in dicht bij huis. In de Nederlandse samenleving en in organisaties ontrafelt ze haarfijn patronen en cultuurverschillen.

Karin heeft ervaring in het ontwerpen en begeleiden van verandertrajecten, vanuit de rol als leider, adviseur en procesbegeleider. Elk jaar voert Karin een stevige interimklus uit, om met haar voeten in de klei te blijven staan.

Ze werkt veel in trajecten waarin cultuur en integriteit, en daarmee verandering van van houding en gedrag, centraal staan. Haar stijl kenmerkt zich door een lichte, positieve en interactieve manier van werken. Karin heeft voor een groot scala aan typen organisaties en branches gewerkt, wat haar een breed perspectief geeft. Haar aanpak geeft altijd vernieuwde invalshoeken, positieve energie en betrokkenheid en daarmee blijvend resultaat.

Bij de Academie voor Organisatiecultuur verzorgt Karin met groot enthousiasme de leergangen Corporate Antropologie en Antropologische Teambegeleiding, doet ze cultuuronderzoek in organisaties en adviseert ze bij fusie, samenwerkingsgedoe en verandering.

Sandra Bouckaert

Sandra Bouckaert

Sandra is expert in het omgaan met conflicten in organisaties. Sandra: 'ik heb conflictsituaties altijd interessant gevonden. Niet zozeer de situaties zelf maar eerder het oplossen van deze conflicten. Ik probeerde als kind al om mensen zoveel mogelijk met elkaar te laten praten. Later leerde ik dat praten het belangrijkste gedeelte is van het vinden van een oplossing. Maar als kind wordt er vaker niet dan wel naar je geluisterd. Als volwassene heb ik hier meer succes in gevonden. Ik leerde als dramadocent veel over hoe conflicten ontstaan en hoe we verhalen maken over anderen in ons hoofd. Echter snakte ik naar meer. Ik wist de patronen binnen de mens wel te vinden, maar ik merkte dat het vinden van oplossingen in de praktijk toch een stuk lastiger was. Daarom ben ik de richting van psychologie op gegaan; ik werd psychodramaturg. Eerst in de jeugdzorg en daarna in organisaties’. 

Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en het geven van trainingen. Haar voorkeur gaat uit naar organisaties in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie vraagstukken. Sandra heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor teamleiders in de zorg, die zelfstandige teams aansturen. Sandra is een van de pioniers en experts in Nederland in het werken met de dialoogvorm Deep Democracy. Ze begeleidt leiders in het toepassen ervan, en geeft zowel vanuit haar eigen bedrijf als vanuit de Academie voor Organisatiecultuur trainingen Deep Democracy, zowel incompany als open inschrijf-trainingen. Sandra is door haar zorgvuldigheid en enorme praktijkkennis in facilitaties een zeer geliefd trainer Deep Democracy. Sandra spreekt, schrijft en blogt over haar ervaringen met conflictbemiddeling in teams en over de tools van Deep Democracy, samenwerking, groepsdynamiek en teamontwikkeling. Sandra schreef het boek als Alle stemmen spreken.

Als het moeilijk wordt, komt Sandra in actie. Teams met doorontwikkelvraagstukken, conflicten of zoektocht in taak- en rolopvattingen trekt ze dikwijls met een paar impactvolle facilitatiesessies weer voorruit. Sandra staat stevig en is supportive naar teamleiders, om hen in een traject te coachen en ondersteunen. Sandra is executive coach en begeleidt zowel teams als leiders diepgaand, met impact en zeer zorgvuldig. Ze werd hierbij gevoed door de Universitaire studie Executive Coaching aan de Vrije Universiteit.

Sandra is opgeleid in corporate antropologie en dialoogvormen uit de hele wereld en zet die kennis in in trajecten. Opgegroeid als bi-cultureel kind (Vlaams-Nederlands) snapt Sandra cultuurverschil heel goed, en is ze altijd op zoek naar diversiteit in teams en weet ze inclusie écht te verspreiden. Bij Sandra is inclusiviteit geen modewoord, maar ze ademt het en leert je op een ontspannen manier om te gaan met verschil. In haar rugzak heeft Sandra een schat aan ervaringen en methodieken. Ze mixt en matcht met systemisch werken, psychodrama, thema gecentreerde interactie, geweldloze communicatie, let’s talk.

Sander Balkenende

Sander Balkenende

Sander brengt op verfrissende wijze het exotische en het doodnormale bijeen, zodat je met andere ogen gaat kijken naar het mooie dat er al is. Zijn passie ligt in het faciliteren van waarachtige ontmoetingen, of dat nu is tussen mensen van fuserende organisaties, of bij hem thuis aan een warme en rijkgevulde eettafel in Utrecht. Vanuit verbinding samen bouwen.

Hij is opmerkzaam en doorziet in het moment verbanden, dynamieken en cultuurpatronen. Vervolgens helpt hij met het stellen van kristalheldere doelen en het ontwerpen van rituelen en interventies. Als waardengedreven veranderaar brengt hij met een goedgevulde toolkit schwung, ritme en verdieping in veranderprocessen. Zodat alle betrokkenen samen cultuurvernieuwing inblazen.

Opgeleid als klassiek antropoloog aan de Universiteit Leiden koos hij ervoor om te specialiseren in de corporate antropologie van fusies, in de MSc in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit. Daar is hij nu ook aan verbonden als gastdocent.

Sander brengt jarenlange ervaring in de loopgraven van verandermanagement met zich mee. Vanuit de adviespraktijk van KPMG begeleidde hij leiders en managers in strategische transformaties, zowel bij internationale corporates als Nederlandse uitvoeringsorganisaties. Dat deed hij als verandermanager, coach, en als ontwerper van impactvolle challenges, programma’s, events en trainingen.

In zijn vrije tijd is Sander vaak lekker buiten op pad met zijn vrouw Hils, en zonen Quinten en Louis. Hij geniet van reizen, vriendschap, lezen, gitaarspelen, grote kunst-installaties, singer-songwriters en indie muziek. Hij kijkt zéker eens per maand een film in het Louis Hartlooper filmhuis aan het Ledig Erf.

Sander is als associate partner verbonden aan de Academie voor Organisatiecultuur. Hij gaat graag de worsteling aan met de heersende zeitgeist, en deelt regelmatig sprekende voorbeelden van cultuurpatronen op LinkedIn.

Drs. Marion van de Guchte

Drs. Marion van de Guchte

Marion is écht en houdt ervan alles in het leven mooier te maken. Dat zie je aan haar huis en in de manier waarop ze trajecten in organisaties aanpakt. Met oprechte aandacht en grote precisie voor zowel mensen als processen. Ze rust niet voor er een ‘doorbraak’ is gemaakt in stagnerende patronen en laat daarmee een team echt beter achter dan dat ze het aantrof. Je voelt dat Marion zelf aan het leiderschapsroer heeft gestaan. Daarmee is ze zowel een uitstekende sparring partner als deskundige en scherpe veranderaar van patronen.

Marion startte haar loopbaan als bedrijfskundige in de financiële dienstverlening, waar zij 13 jaar lang verschillende management- en directiefuncties bekleedde in zowel binnen als buitenland. Sinds 2010 begeleidt Marion leiders en (management) teams om hun doelstellingen te bereiken. Hierbij put zij nog voortdurend uit haar eigen leiderschapservaring. Als geen ander begrijpt zij dat het creëren van effectieve beweging maatwerk is en een route van vallen en opstaan.

Het is voor Marion belangrijk om samen met opdrachtgevers te werken in plaats van voor opdrachtgevers. De werkwijzen, tools en methodieken zet zij in elk traject in, naast een breed scala aan andere technieken en haar bedrijfskundige achtergrond. Marion wordt door haar klanten gewaardeerd om haar intensiteit, haar vermogen om snel door te dringen tot de kern, en haar kracht om in teams te bespreken wat besproken moet worden om samen vooruitgang te boeken. Marion heeft de studie executive coaching aan de Vrije Universiteit gedaan.

Marion is opgeleid in het gedachtengoed van Corporate Antropologie, is Deep Democracy facilitator en geeft trainingen Kampvuurgesprekken. Vanuit de Academie voor Organisatiecultuur werkt ze als facilitator Deep Democracy, als procesbegeleider in de ontwikkeling van directie- en managementteams, als executive coach voor leiders en ze voert cultuurinterventies- en onderzoek uit.

Drs. Arne Stoffer

Drs. Arne Stoffer

Arne behoort tot de absolute top in het trainersvak. Hij heeft jaren de bekende 'leergang voor trainers' verzorgd. Arne brengt met zijn jarenlange internationale advies ervaring en multi culturele gezin de wereld letterlijk binnen. Ondernemer en leider pur sang; Arne gaf als directeur leiding aan het bekende bureau KSG trainers & consultants. Werkt in het Nederlands, Engels en een beetje Spaans. Een veelzijdig mens, die zijn strakke zakelijke advies- en trainersambacht combineert met een systemische blik, compassie, humor en spiritualiteit. Dat geeft een erg prettige en doeltreffende mix.

Na een loopbaan in de consultancy en de internationale samenwerking is Arne doorgewinterd als teamcoach, consultant en trainer. Hij heeft voor vele opdrachtgevers gewerkt in meer dan 20 verschillende landen in culturen over de hele wereld. Dit zowel in de private sector (bijvoorbeeld EY, KPN, ABN en Pepsico) als voor de overheid en NGO’s (zoals alle Haagse departementen, vele Nederlandse ambassades in het buitenland, SNV en de Verenigde Naties). De laatste jaren deed hij hands-on bestuurderservaring op als Managing Director van KSG Trainers & Consultants.

Arne begeleidt organisatie- en cultuurveranderingen, teamontwikkeltrajecten en geeft trainingen op het gebied van onder andere leiderschapsontwikkeling en management development. Dit doet hij zowel vanuit zijn eigen bedrijf, als vanuit de Academie voor Organisatiecultuur. Hij is in zijn element als teams of organisaties het lastig vinden om te besluiten, als er onuitgesproken dynamieken spelen of als vertrouwen lijkt te ontbreken. Hulp bieden en echte impact maken doet hij door een veilige omgeving te creëren en te zorgen dat knelpunten op tafel komen én aangepakt worden. Daarbij maakt hij gebruik van bijvoorbeeld Deep Democracy, inzichten uit Secure Based Leadership en systemisch werken.

Arne is naast zijn werk ook vechtsportleraar en verbindt beide werelden in workshops in onze leergang Antropologische Teambegeleiding. Arne weet hoe je klappen uitdeelt, incasseert en wanneer je juist meebeweegt. Letterlijk en figuurlijk.

Arne is opgeleid als corporate antropoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bij de Academie voor Organisatiecultuur is hij na bijna 20 jaar weer terug bij zijn roots: de liefde voor de plek, waar antropologie en corporate vraagstukken elkaar ontmoeten. Arne verzorgt vanuit de Academie voor Organisatiecultuur de leergang Corporate Antropologie. Hij doet cultuuronderzoek, voert korte- en lange cultuurinterventies uit, helpt bij teamontwikkeling of directiegedoe en ontwerpt en verzorgt leiderschapstrainingen.

Dr. Esther van Fenema

Dr. Esther van Fenema

Esther kan niet kiezen tussen haar talenten. Dat doet ze dus ook niet. Esther is psychiater in de crisisdient, auteur van prachtige boeken met diagnoses van onze tijdgeest, columnist en spreker. Daarbij oo khigh performance coach voor hoogpresteerders in leiderschapsfuncties, (medische) professionals, voor podiumtijgers en musici. Zij leert je hoe je gezonde coping kunt opbouwen als er continu veel van je gevraagd wordt, en hoe je daarin relaties met jezelf en met je collega's gezond en prettig houdt.

Esther heeft een achtergrond als psychiater. Dat was ze eerst ruim tien jaar in het LUMC, en nu in de crisisdienst en op de gesloten afdeling. Ze richtte de muziekpoli op, voor muzikanten en andere high performers met podiumangst. Hierover schreef ze het boek ‘Het ontstemde brein’. In 2020 schreef ze het boek ‘Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn'. In 2022 schreef ze ‘Het verlaten individu’; een maatschappelijke diagnose van onze tijdgeest en leegte aan de hand van de zeven hoofdzonden. Om daar weer hoop naast te leggen verscheen in 2023 haar boek ‘De leegte voorbij’.

Esther promoveerde op de rek en ruimte in het werken met kaders en protocollen in de zorg. Ze breekt graag een lans voor meer openheid over psychische klachten. Ze lanceerde het jaarlijks terugkerende depressiegala waaruit een publiekscampagne voortkwam. Esther vindt dat je als psychiater ook wat mag vinden van de samenleving en staat bekend om stevige uitspraken. Ze publiceert veelvuldig in kranten en in Medisch Contact en is ze vaste gast op radio en tv bij programma’s. Spannend was haar TV-programma BN’ers in therapie, waarmee ze het taboe op psychische hulp opnieuw wilde doorbreken. En als ze dan nog tijd over heeft… is ze professioneel violiste met een conservatorium-achtergrond.

Esther verzorgt lezingen over patronen, over verlatenheid en verbinding naar aanleiding van haar mooie boeken, over omgaan met stress en turbulentie in organisaties en over leiderschap en je eigen patronen. Ze begeleidt en coacht hoogpresterende teams en leiders. Solo en samen met Danielle Braun.

Marijke Dieleman

Marijke Dieleman

Marijke kan je niet missen. Marijke is de backbone van de Academie voor Organisatiecultuur. Linkerhand, rechterhand, aanjager, rustbrenger en geweten voor Danielle en het hele team. Beheert agenda’s en boekingen voor lezingen. Marijke ga je tegenkomen als je ons belt, online voor inschrijvingen en in levende lijve als projectondersteuner in adviestrajecten of host bij online lezingen en trainingen. Marijke kan heel erg goed adviseren bij de keuze voor opleidingen en adviestrajecten en doet dat ook heel graag, dus aarzel nooit om haar te bellen.

Marijke is een zeer ervaren office- en projectmanager. Ze heeft secretariaten gereorganiseerd en is een kei in communicatie en projectmanagement. Marijke heeft zelf de leergang Corporate Antropologie, Antropologische Teambegeleiding en de trainingen Deep Democracy, Kampvuurgesprekken en Own Your Rank doorlopen. Zij kan je dus uitstekend helpen bij vragen of om te kiezen welke opleiding het beste bij je past.

Wat Marijke kenmerkt, is haar brede ervaring en opleidingsachtergrond. Opleidingen office management, juridische kennis, organisatie- en persoonlijke ontwikkelingsopleidingen en inmiddels in coronatijd ook volleerd host geworden voor live streaming en online masterclasses. Marijke denkt altijd inhoudelijk mee met opleidings- en adviestrajecten. In grote incompany programma’s verricht ze het projectmanagement en houdt overzicht. In cultuuronderzoek doet Marijke mee; ze beschikt over uitstekende antropologische onderzoeksskills.

Buiten het werk om is Marijke doorgewinterd reiziger, wat haar zo goed doet passen binnen ons team. Ze kookt Midden-Oosters en leest alles wat los en vast zit. Geboeid door politiek en samenleving. Marijke is opgeleid tot ranger in Zuid-Afrika, trailrunt met haar prachtige hond Floris.

Marijke is zorgzaam. Dat merken de associates binnen onze Academie en dat merken opdrachtgevers en deelnemers. Snel, accuraat en altijd tijd voor persoonlijk advies en overleg.

Ludo van der Gun

Ludo van der Gun

Ludo studeert momenteel af aan de Universiteit van Leuven, in de startblokken om state of the art kennis en methodologie uit de antropologie toe te passen in de organisatiepraktijk. Met een groeiend aantal onderzoeksprojecten in binnen- en buitenland heeft Ludo vele perspectieven verzameld die hij op creatieve en gedreven wijze overdraagt en vertaalt. Ludo staat midden in de generatie die op dit moment de organisatiewereld binnenstroomt en slaat met frisse kijk bruggen in een landschap waar voornamelijk afstand bestaat.

Door een afgeronde opleiding aan de PABO, waar Ludo didactische kennis en ervaring heeft opgedaan, is hij gewend om voor groepen te spreken. Daarna is hij een nieuwe studiefase begonnen. Zijn interesse in vraagstukken rondom samenleving, visie en organisatiecultuur was de drijfveer om in grotere politieke, sociale en filosofische vraagstukken te duiken. Dit deed Ludo door middel van een interdisciplinaire bachelor aan de universiteit van Tilburg (Liberal Arts & Sciences, Humanistiek), waar hij middels een exchange in aanraking kwam met economische antropologie aan de universiteit van Oslo. Dit leidde voor hem tot de tweejarige internationale master sociale en culturele antropologie aan de zeer op kennis gerichte universiteit van Leuven. Ook heeft hij al eerder cultuuronderzoek gedaan in de functie van onderzoeker aan de universiteit van Leuven.

Voorgaande onderzoeksprojecten in zijn studiecarrière waren in centraal Oeganda, Spanje en in het westen van Mongolië, maar ook op de Zuidas in Amsterdam en in Silicon Valley in Californië. Hierdoor heeft hij een rijkdom aan verhalen mogen verzamelen. In Silicon Valley had hij diepte-interviews met werknemers en werkgevers van bedrijven als Google, Amazon en Microsoft. De focus was gericht op organisatieculturen, werkgeluk en huidige veranderingen in het bedrijfsleven. In West-Mongolië deed hij participerende observatie bij nomadische herders voor zijn master thesis, waar hij voor 6 weken onderdeel uitmaakte van een lokale familie en op de steppe leefde. Tevens bracht hij ook tijd door met familieleden die intussen een leven in Ulaanbaatar hebben opgebouwd. Hier was de focus gericht op economie van wederkerigheid, ethiek van zelfvoorziening en verwantschapsrelaties.

Als corporate antropoloog verricht Ludo antropologisch onderzoek binnen bedrijven en organisaties. Hij verzorgt en ondersteunt bij trainingen en leergangen binnen de academie. Ludo specialiseert zich op cultuurvraagstukken tussen generaties op de werkvloer en op betekenisgeving in organisaties. Daarnaast houdt Ludo zich bezig met samenlevingsonderzoek, dat wordt uitgevoerd door het Gilde van Polder-Antropologen.

Drs. Marleen van Amersfoort

Drs. Marleen van Amersfoort

Steeds opnieuw brengt Marleen partijen bij elkaar die geen formele binding hebben. Wij noemen dat 'programmatisch samenwerken' of vanuit de antropologie: 'werken over muren heen'. Marleen verbindt tribes. Wat Marleen heel goed kan, is een groep professionele partijen samensmeden rondom een hoger doel en ze tot een gezamenlijk resultaat krijgen waarvan ze nooit hadden kunnen dromen. Marleen is aanjager, buitenboordmotor, programmamanager, voorzitter. Ze tackelt individuele belangen, en gaat steeds op zoek naar wat wél bindt. Dat doet ze bij voorkeur voor non-profit organisaties en coalities rondom crisis of maatschappelijk belangrijke thema's. Marleen haar kracht zit in goed inleven en inlezen, motiveren, uitdagen, structureren, sfeer scheppen en verbinden.

Marleen is opgeleid als Sociaal Psycholoog. Ze startte haar loopbaan als managementtrainer bij KSG opleidingen & organisatieadviezen. Door het ontwikkelen en geven van tal van managementtrainingen leerde ze veel organisatieculturen kennen en lezen. Bij Moret Ernst& Young maakte zij deel uit van de adviesgroep Gezondheidszorg. Bij Capgemini Consulting heeft zij zich verder gespecialiseerd in programmamanagement met transformatie en innovatie als kernbegrippen en het mixen van verschillende bedrijfsculturen om tot resultaat te komen. Als leider van eerst de adviesgroep Gezondheidszorg en later van de sector Public heeft zij ruime leidinggevende ervaring opgedaan.

Marleen is gespecialiseerd in project- en programma management en interimmanagement. In de afgelopen tijd was ze projectleider van het maken van het draaiboek voor het zwarte scenario Covid-19. Ze begeleide diverse organisaties uit het zorg- en veiligheidsdomein bij het ontwikkelen van hun toekomstvisie. Was projectleider van de Alles Oké Supportlijn voor jongeren van 18 tot 24 jaar. En werkte ze mee aan landelijke programma’s als Antibioticaresistentie, Gezonde School en Geweld Hoort Nergens Thuis.

Een keer per jaar neemt Marleen een rol als interimmanager op zich. Bijvoorbeeld voor het Nederlands Instituut van Psychologen en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van Centrum Seksueel Geweld en (aankomed) bestuurslid van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

In haar brede netwerk staat zij bekend als een topper op haar vakgebied met humor, recht door zee, fair, verbindend en optimistisch. Precies dat wat nodig is bij het creëren van resultaatgerichte samenwerking over organisatorische muren heen.

Partners

Partners

Naast onze vaste kern werken we met een groot netwerk samen. Experts op hun eigen vakgebied. Ze zijn gastspreker, docent in opleidingen, verzorgen met Danielle Braun Pop - Up workshops, spreken op congressen of doen mee in onderzoek en opdrachten. We trekken op regelmatige en onregelmatige tijden een tijdje met elkaar op. Wij werken graag samen met:

  • prof. dr. Arie de Ruijter - emeritus hoogleraar antropologie
  • drs. Joris Luyendijk - antropoloog en journalist
  • prof. dr. ing. Alfons van Marrewijk - ingenieur en bijzonder hoogleraar bedrijfsantropologie
  • drs. Henriëtte Koomans - adviseur en spreker over krachtig speechen met impact
  • dr. Arend Ardon - auteur, spreker, organisatieveranderaar
  • dr. Roanne van Voorst - antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam, auteur en futuroloog
  • Jan Pieter van Lieshout - expert in rituelen van dans en dansmeester
  • drs. Katja Staartjes - bergbeklimmer en auteur van diverse boeken over leiderschap en samenwerking
  • Sinan Can - journalist en programmamaker
  • drs. Shirine Moerkerken - spreker, adviseur, auteur
  • drs. Leike van Oss - spreker, adviseur, auteur
  • Moustapha Seck - Djembé performer en docent
  • drs. Eric de Blok - spreker, coach, natuurgids
  • prof. dr. José Hernandez - gastspreker VU Amsterdam
  • prof. dr. Thijs Homan - hoogleraar en spreker organisatieverandering
  • drs. Ruben Terlou - documentairemaker, fotograaf en arts
  • Marije van den Berg - stopstrateeg, auteur, dialoogbegeleider
  • drs. Shervin Nekuee - socioloog, diversiteitsexpert, verhalenverteller Perzische mystiek
  • Balout Khazraei - docent, muzikant, verhalenverteller Perzische mystiek
  • Imre van der Bijl - martial arts docent
  • Frank Tel - filmmaker en livestreamer
  • dr. Patrick van Veen - gedragsbioloog
  • Jheroen Briels - Internetbureau Joomlapartner - website bouw en onderhoud

Inschrijven leergang, trainingen congressen

  • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

    Data en inschrijven

  • Trainingen Deep Democracy

    Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

  • Training Own Your Rank

    Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

  • Training Kampvuurgesprekken

    Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

  • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

    Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Danielle Braun - Da's Gek

Danielle Braun - Hé... Harry

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Nieuwste Blog

De dokter is ziek De huisartsen praktijken van Co-Med zakken door de hoeven. Dat geeft zorgen over patiënten. Wachtlijsten in ziekenhuizen lopen dusdanig op, dat patiënten hun toevlucht tot het buitenland nemen of laat behandeld worden. Eerste hulppo...

/**/