Geef je op voor de e-zine

Dr. Loes Berendsen

Loes is corporate antropoloog. Ze deed tien jaar onderzoek naar cultuur en leiderschap in grote organisaties, promoveerde op onderzoek naar de relatie tussen leidinggevenden en professionals, schreef het etnografische boek Bureaucratische Drama’s (www.bureaucratischedramas.nl).
Daarna was Loes tien jaar werkzaam als directeur en commandant bij de politie en directeur in het hoger onderwijs. Ze leerde bezielde orde in chaos brengen, en ondervond tegelijkertijd dat leiderschap grotendeels gaat om het kunnen omgaan met de spanning van onvoorspelbaarheid, van niet-weten. Juist in die spanning – in antropologische termen een liminale fase – liggen kansen voor creatie, voor de wijsheid van het collectief, bewijzen verschillen zich als kracht.
Ze is opgeleid in het faciliteren van Deep Democracy, Talk! Kampvuurgesprekken, opstellingen en Natural Leadership. Loes wordt gedreven door het werken aan een duurzame samenleving. Ze heeft zich toegelegd op het helen van organisaties met een maatschappelijke missie: van het helpen doorgronden van een bepaalde organisatiecultuur, het begeleiden van cultuurverandering, tot het bijstaan of tijdelijk overnemen van de leiding van de organisatie.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 8 februari 2018: Masterclass met Danielle Braun

  Masterclass Zwolle door Danielle Braun via Ella. Inschrijven kan tot en met 2 februari via deze link.

 • 15 april 14.00 - 18.00 boekpresentatie nieuwe boek ‘Da’s Gek. Anders kijken. Meer Zien van Danielle Braun.

  Met lezingen van Danielle Braun, Joris Luyendijk en Bram Bakker. Een beperkt aantal mensen kan er gratis bij zijn. Geef je op via Roos Prins.

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Verschil. Tweestrijd. Irritatie. Polarisatie. Onderhuidse spanningen in een directieteam. Een voorgenomen splitsing. Als het directieteam in een klein dorp bij de Mangyan stam in de Philipijnen zou staan, zouden ze weten wat hen te doen staat. Het is...