Geef je op voor de e-zine

Dr. Danielle Braun

Danielle studeerde af als antropoloog in Afrikaanse- en Aziatische bezetenheidsreligies én corporate antropologie. Ze promoveerde op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Werkte als consultant bij de politie en bij Ernst & Young. Was leider op strategisch niveau binnen de asielopvang en de lokale overheid. Stond bij elkaar 25 jaar met haar voeten in de corporate klei binnen het publiek domein. Danielle doceerde aan de Vrije Universiteit, de HEAO, de opleiding voor rechters, de Politieacademie en de Brandweeracademie. Zij is expert op het gebied van organisatiecultuur, leiderschap en besluitvorming. Ze is opgeleid Deep Democracy instructor, executive (team)coach en NLP master. Auteur van het boek De Corporate Tribe. Danielle begeleidt bestuurders en directieraden bij verandering en bestuursontwikkeling, ook bij crises en conflict. Ondersteunt organisaties en bedrijven bij complexe verandering en fusie. Danielle is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur & leiderschap. Lees meer.

Drs. Walter Faaij

Walter Faaij is corporate antropoloog verhalenverteller en gespecialiseerd in organisatiecultuur (-verandering), diversiteit en inclusie, MVO en duurzaamheid. In 2010 heeft Walter drie maanden op Groenland gewoond en gewerkt. Hij werd er gegrepen door de sociale impact die klimaatverandering op mensen heeft. Duurzaamheid werkt alleen als je het laat stollen in je organisatiecultuur, als het een maatstaf wordt voor je keuzes. Sinds Walter terug is in Nederland helpt hij bedrijven en (gemeentelijke) organisaties om People, Planet en Profit in balans met elkaar te krijgen, en te dealen met de dilemma’s die je daarbij tegenkomt. Walter is medewerker, tribe member, bij de Academie voor Organisatiecultuur en beheert het expertisegebied Earth! Hij begeleidt organisaties bij complexe (cultuur)veranderingen doet als corporate antropoloog cultuuronderzoek in bedrijven en organisaties. Walter is opgeleid tot Deep Democracy en Talk! Kampvuurgesprekken facilitator en adviseert en spreekt regelmatig over bovengenoemde thema’s. 

Sandra Bouckaert

Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (teamcoachings) trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Sinds 2011 werkt zij zelfstandig onder de naam Bouckaert Teamcoaching. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie vraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor teamleiders in de zorg die zelfstandige teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: Thema Gecentreerde Interactie en Alternatives to Violence Program. Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, teamontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking. Sandra is Tribe member van de Academie voor Organisatiecultuur, wat betekent dat zij naast haar zelfstandigondernemerschap intensief met ons samenwerkt. Met name op het gebied van Deep Democracy.

Drs. Jitske Kramer

Jitske is expert op het gebied van werken met (culturele) verschillen, global leadership, Deep Democracy en organisatiecultuur. Ze schreef daarover de boeken Normaal is anders!, WOW! Wat een verschil, Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid en de Corporate Tribe. Jitske is opgeleid in de klassieke culturele antropologie en deed onderzoek naar verwantschapssystemen en begrafenisrituelen in Botswana. Met een theatergezelschap reisde ze door Uganda om te onderzoeken hoe informatie naar rurale gebieden wordt gebracht. In Nederland startte zij haar carrière als trainer/consultant bij Boertien Training, waarna zij de netwerkorganisatie HumanDimensions oprichtte, met klanten in binnen- en buitenland. Jitske is opgeleid in Psychodrama, Voice Dialogue en Deep Democracy. In 2013 werd zij uitgeroepen tot trainer van het jaar. Jitske is veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Lees meer.

Dr. Loes Berendsen

Loes is corporate antropoloog. Ze deed tien jaar onderzoek naar cultuur en leiderschap in grote organisaties, promoveerde op onderzoek naar de relatie tussen leidinggevenden en professionals, schreef het etnografische boek Bureaucratische Drama’s (www.bureaucratischedramas.nl).
Daarna was Loes tien jaar werkzaam als directeur en commandant bij de politie en directeur in het hoger onderwijs. Ze leerde bezielde orde in chaos brengen, en ondervond tegelijkertijd dat leiderschap grotendeels gaat om het kunnen omgaan met de spanning van onvoorspelbaarheid, van niet-weten. Juist in die spanning – in antropologische termen een liminale fase – liggen kansen voor creatie, voor de wijsheid van het collectief, bewijzen verschillen zich als kracht.
Ze is opgeleid in het faciliteren van Deep Democracy, Talk! Kampvuurgesprekken, opstellingen en Natural Leadership. Loes wordt gedreven door het werken aan een duurzame samenleving. Ze heeft zich toegelegd op het helen van organisaties met een maatschappelijke missie: van het helpen doorgronden van een bepaalde organisatiecultuur, het begeleiden van cultuurverandering, tot het bijstaan of tijdelijk overnemen van de leiding van de organisatie.
Loes is – naast eigenaar van Bureau Liminaal (www.bureauliminaal.nl) en stervensbegeleider in een hospice - associate partner van de Academie voor Organisatiecultuur.

Sacha Beets

Sacha heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Als manager en adviseur in de zakelijke dienstverlening, overheid, zorg, onderwijs en profit sector. Als facilitator, teamcoach en procesbegeleider na haar opleidingen master coach aan het Europees Instituut, Transactionele Analyse en Deep Democracy. Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig ondernemer onder de naam Sas Sankofa (www.sassankofa.nl). Zij richt zich op teamontwikkelingstrajecten op het gebied van zelfsturing, samenwerking en communicatievraagstukken en is als geen anders in staat om dat wat werkelijk speelt op tafel te krijgen. Zij gebruikt hierbij niet alleen haar ervaring als adviseur in de financiële sector en het onderwijs, maar zeer zeker ook haar ervaring als manager in een semi overheidsinstelling, Schiphol, groot Schoonmaak- en Cateringbedrijf. Sacha weet hoe de hazen lopen in een organisatie en heeft gezien hoe het anders en beter kan. Daar haalt zij haar drive en energie vandaan om elke dag en elke keer de wereld een beetje beter te maken. Sacha is associate partner van de Academie voor Organisatiecultuur, wat betekent dat zij naast haar zelfstandig ondernemerschap intensief met ons samenwerkt. Met name op het gebied van Deep Democracy.

Frank Weijers

Frank Weijers – proceskundige. Frank is opgeleid in de interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk, Deep Democracy en corporate antropologie. Hij werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur/rector, leidde verschillende internationale projecten, o.m. in de Filippijnen en Hongarije, en woonde vier jaar op Curaçao, waar hij het Vespucci College, een nieuwe school, opzette. Hij was opleider leiderschapsontwikkeling en groepsdynamica bij de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO), gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. Frank werkt veel met leidinggevenden en hun teams, in onderwijsinstellingen en daarbuiten, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert. Auteur van het boek Spelen met ruimte, columnist van het magazine Van 12-18 en schrijver van een groot aantal artikelen over de thema’s waar hij mee werkt: leiderschap, groepsdynamica, diversiteit, de kracht van taal en cultuur in organisaties. Daarbij is Frank een veelgevraagd trainer en spreker en werkt hij zelfstandig vanuit zijn eigen bedrijf en gedachtegoed 'spelen met ruimte'.

Roos Prins

Roos Prins is de backbone van de Academie voor Organisatiecultuur. Roos beheert agenda’s, verzorgt de informatie voorziening en aanmeldingen voor onze leergangen en trainingen, doet de marketing en regelt boekingen voor lezingen en master classes. Je kunt bij Roos terecht met al je vragen of om een afspraak te maken. Roos heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening en is sinds 1 januari volledig in dienst van de Academie. Vanuit haar eigen huis, biedt ze onze tribe een thuisbasis. Roos is volledig ingewerkt en getraind in al onze methodes. Ze is opgeleid als Deep Democracy facilitator en heeft de leergang Corporate Antropologie doorlopen.

Groeiende Tribe

De alumni van de verschillende leergangen Coroporate Antropologie, de trainingen Deep Democracy, Talk! Kampvuur gesprekken en Own your Rank vormen samen een steeds groter groeiende tribe. Met zeer verschillende werkvelden en achtergronden. Maar met een gemeenschappelijke taal. En een eigenzinnige visie op veranderen en besluitvorming. De groep is te groot om bij naam te noemen, maar wanneer je rond vraagt kom je onze tribe members wellicht tegen. Op de werkvloer, bij de borrel en in directiekamers. Omdat wij geloven in ontmoetingen organiseren wij minstens een keer per jaar een 'Meet the Tribe' dag. Om elkaar scherp te houden, nieuws te delen, verhalen te horen en te prikkelen.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog