Geef je op voor de e-zine

People Planet Profit

people planet profit 800

Wie de Academie voor Organisatiecultuur volgt op social media zal het niet zijn ontgaan. Wij zijn bewogen. Bewogen door de ellende van duizenden vluchtelingen die oorlog, geweld, armoede, vervolging ontvluchten en elders op de wereld een nieuwe start proberen te maken. En we zijn bewogen door de gesprekken die dat oplevert. Mooie gesprekken, heftige gesprekken, verhitte gesprekken, agressieve gesprekken, angstige gesprekken, compassievolle gesprekken. Bewogen door nieuwe, moeilijke, pijnlijke, hoopvolle inzichten over diversiteit, inclusie en uitsluiting. In organisaties en de samenleving. Bij klanten en bij onszelf.

Wij zijn ondernemer vanuit de passie om organisaties én de wereld safe for diversity te maken met het doel bedrijfsresultaten optimaal te laten zijn. Bewust ondernemen en organiseren is onze levensadem. We helpen klanten om hun People Planet Profit beleid te integreren in de cultuur van hun onderneming. Maar daar blijft het niet bij. In al ons handelen, ondernemen en omgang met klanten en collega’s streven wij naar diversiteit, naar luisteren naar de stem van de minderheid, naar respect voor de aarde, mensen en planeet. Wij zijn dan ook heel erg trots dat we in 2017 zijn uitgeroepen tot Ambassade van de Verdraagzaamheid. Een prachtige titel die wij met trots dragen.

Concreet laten we dit zien door in onze opleidingen enkele plaatsen vrij te maken voor mensen die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Door per jaar een aantal onbetaalde opdrachten uit te voeren voor organisaties die onze diensten niet kunnen betalen en wel zeer de moeite waard zijn. Door ons openlijk uit te spreken in debatten en op social media over gelijkwaardigheid, diversiteit en steun aan hen die vluchten voor oorlog en geweld. En met elk jaar extra steun voor een bijzonder initiatief of organisatie.

2017: Jimmy Nelson Foundation

Jimmy Nelson Foundation

Met trots hebben wij ja gezegd op de vraag of wij ons voor de Jimmy Nelson Foundation willen inzetten. Danielle Braun is toegetreden tot de board van de Jimmy Nelson Foundation. Een bijzondere stichting, met een prachtige doelstelling.

The Jimmy Nelson Foundation tries to raise awareness on the way globalization affects our cultural heritage. We engage in fostering an appreciation for cultural diversity and aim to do so by connecting people from different cultures and bolster learning from each others’ shared knowledge. 

Celebration. Imaging and highlighting existing cultures as part of a culturally diverse world. Here we focus on a broad understanding of ‘arts and culture’, including creative and performance art. The aim is to bring cultures together in a way that brings about mutual appreciation.

Education. Sharing information and enabling education about specific cultures. Here we focus on the communities that are portrayed and on audiences of Jimmy Nelson’s work. These projects can include support of existing institutions and organisations.

Fortification. Establishing a base for the (continued) execution of the cultural expression. This regards working together with local governments and other stakeholders in the public domain.

The Jimmy Nelson Foundation realises that these tracks overlap. We also note that from the top to bottom, each defined goal is a little harder to achieve. We will strengthen and develop our skills, as we commit ourselves to a long term strategy of realizing celebration, education and fortification of culture. “Having been born into a polychromatic world of cultural diversity, it is my fear that our grandchildren will awake into a monochromatic world not ever having known anything else.”  Margeret Mead – social anthropologist. 

 2017: War Child

logo war childIn 2017 hebben wij medewerkers van War Child opgeleid in Deep Democracy en het voeren van kampvuurgesprekken. En een medewerker heeft deelgenomen aan de leergang Corporate Antropologie. Ook hebben wij enkele sessies binnen War Child begeleid, om daarmee de organisatie te versterken om nog beter hun prachtige werk in conflictgebieden te kunnen uitvoeren.  

Nog steeds zijn miljoenen kinderen de dupe van oorlogen en conflicten. En worstelen zij met de effecten, een ernstige verstoring van hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Met een vicieuze cirkel van geweld en agressie tot gevolg. War Child doorbreekt die cirkel. Met een effectieve mix van psycho-sociale hulp, scholing en bescherming. Door samen met ouders, verzorgers, leraren en lokale overheden een veilige omgeving te creëren. Waar kinderen weer kind kunnen zijn. Meer informatie.

 

 

2016: Moving People

Naast ons werk in de context van organisaties en bedrijven, willen we ook bijdragen aan moedige gesprekken en het delen van verhalen die verteld moeten worden. Daarom zal je het komende jaar niet alleen ons tegen komen in lezingen en opleidingen, maar ook 10 vluchtelingen. In de vorm van miniscule beeldjes; gemaakt door middel van 3D prints van echte vluchtelingen, elk met hun eigen verhaal. Bedacht en ontwikkeld door kunstenaarscollectief Power of Art House en beschilderd door mensen binnen een sociale werkvoorziening. Ze reizen met ons mee en we laten ze achter in trappenhuizen, wc’s, corporate boardrooms, rookhokken, kantines. Omdat we het verhaal willen vertellen, keer op keer. Je kunt via het stickertje met movingpeople.nu de verhalen achter de miniatuurvluchtelingen lezen en verder delen. Maak hier kennis met het project dat wij in ons hart hebben gesloten en waarvoor we in beweging willen komen. Nodig je ons uit... krijg je hen erbij.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Collegereeks Psychologie voor managers - focus learning journeys

  17 september t/m 18 december 2018. Meer informatie

 • 3 oktober 2018 Health & Care Day

  Samen voor de zorg van de toekomst Meer informatie Bestel tickets

 • 14 november Event Corporate Culture Burgers’ Zoo, Arnhem

  Na twee zeer geslaagde events Corporate Culture rondom het boek de Corporate Tribe, nu hét event over Building Tribes. Met boeiende sprekers, actieve workshops en de fijne setting van Burgers’ Zoo te Arnhem. En een gloednieuwe lezing van Danielle Braun over hoe je dat doet… Tribes bouwen. Meer informatie Aanmelden...

 • 17 november 2018 ANVR congres voor de reisbranche in Portugal

  Meer informatie

 • 22 november 2018 De Nationale Coöperatiedag 2018

  Meer informatie

 • 18 december Seminar: Anders…

  ….Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven en Eigenaarschap, maar dan Anders door Managementboek.nl Een unieke dag over alle aspecten van anders organiseren, veranderen, leidinggeven. Meer informatie Aanmelden

 • Training Building Tribes

  Lees alles over de nieuwe training Building Tribes

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

building tribes boek

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

In het verhaal van Lili en Howick strijden twee sets van kernwaardes om voorrang. Aan de ene kant de waarde van eerlijkheid, rechtvaardigheid en heldere bestuurlijke koers voering. Aan de andere kant is daar mededogen, barmhartigheid, beschermen van ...