Geef je op voor de e-zine

Waan - Zinnig

Pop-up workshop van dr. Danielle Braun – antropoloog en dr. Esther van Fenema - psychiater

Waan Zinnig Pop up workshop van dr. Danielle Braun antropoloog en dr. Esther van Fenema psychiater

Da’s gek. Waan-Zinnig. Echt maf, weird, vreemd, belachelijk, anders. Of niet? In deze pop-up workshop duiken we de waanzin in. Waan… is dat Zinnig of Gevaarlijk? Wat is gek en wat is normaal? Wij mensen plaatsen dat graag in hokjes. Oordelen: sommig gedrag is normaal, ander gedrag is gek. Maar wie bepaalt dat eigenlijk? En waarom zou je dat eigenlijk willen doen? In deze workshop stretchen we jouw eigen kijk op gek en normaal to the max. We duiken in organisaties: waarom stellen we gedragscodes, kernwaardes en moraal vast? En we duiken in de samenleving: er is veel te doen over mensen met verward gedrag. We gaan en masse ten onder aan stress en burn-out. Wie is er nu eigenlijk gek; de ‘gestoorden’ of onze samenleving? En jij? Gek of Normaal? En heel praktisch en down to earth: hoe blijf je eigenlijk mentaal op de been? Deze vragen komen aan bod in deze eenmalige pop-up workshop. Stretchend: we verwarren je prettig in jouw oordeel over gek en normaal. En streng en in harde feitenkennis: met grenzen aan vrijheid en de mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema voor een gezond mentaal bestaan. 

De workshop

Waan Zinnig Pop up workshop van dr. Danielle Braun antropoloog en dr. Esther van Fenema psychiater 2We gaan de diepte in met stevige theoretische inzichten en maken kennis met mooie denkers vanuit antropologie, filosofie en psychiatrie. Natuurlijk Jung en Freud, maar ook huidige denkers als Dirk de Wachter, Gabor Maté, Redfield Jamison. We verkennen het werk van kunstenaars als Dali en Van Gogh met de vraag of gekte tot briljantheid leidt of dat dat een romantische mythe is. Uiteraard reizen we met Danielle met antropologische blik over de wereld naar plekken waar ‘gekken’ juist zeer gewaardeerde magiërs of shamanen zijn. En Esther geeft als psychiater ook de harde facts van hoe dat werkt in ons brein; hoe zit dat ook alweer met dopamine, verward worden, psychoses, angst en depressie.
We zoeken het onderling gesprek op en hopen op persoonlijke en waardevolle ontmoetingen. Met reflectieopdrachten vul je je rugtas in jouw eigen advies -, coach-, leiderschapspraktijk.

 

 

 

 

Je krijgt de mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema mee met uitleg in je advies-, coachings- leiderschapspraktijk en je eigen leven. En je krijgt gratis het boek Da’s Gek van Danielle Braun

boek
schijf van vijf

 

 

Waan Zinnig Pop up workshop van dr. Danielle Braun antropoloog en dr. Esther van Fenema psychiater bolEen uitstekende aanvulling op de trainingen antropologie en Deep Democracy, maar ook los te volgen. En vooral: een fijne dag in de hectiek van het leven. In goed gezelschap weer eens ouderwets met elkaar studeren en ontmoeten. Op een prachtige plek in de natuur: wandelproof vooraf, kom vooral wat eerder. Aandacht is het nieuwe Goud.

Voor wie

Leiders, bestuurders, veranderaars, consultants, systemisch werkers, managers, trainers, coaches, HR’ers, artsen, Deep Democracy facilitators, psychologen, psychiaters, GGZ’ers, antropologen… die zin hebben in verdieping. Die willen kauwen op theorie en daar in prettige setting met medeprofessionals over willen doordenken en mee willen werken. Meer willen weten over het brein. Die persoonlijke reflectie niet schuwen. Die wel houden van uitdagende meningen. Mensen die hun eigen gek en normaal durven te stretchen én te begrenzen. Gewoon weer eens aandachtig studeren met elkaar in een tijd van online, snelle filmpjes en oneliners. Aandacht en uitwisseling. We hopen op verwondering, uitwisseling, echtheid en lol met elkaar in een informele leersetting. Praktisch

Midden van het land. Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn. Prachtig wandelgebied vooraf. Open haard. Op 16 december van 12.30 – 17.00 uur met borrel erna.
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
Kosten zijn € 200,- inclusief btw, mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema en het boek Da’s Gek van Danielle Braun. Alumni leergang Corporate Antropologie: € 150,-. De andere boeken van Danielle en het boek van Esther zijn ter plekke te koop. 

Met wie

Leike van Oss
Dr. Esther van Fenema kan niet kiezen tussen haar talenten. Dat doet ze dus ook niet. Bovenal psychiater. Dat was ze eerst in het LUMC en nu werkt ze in de crisisdienst en gesloten afdeling in Almere. Ze richtte de muziekpoli op, voor muzikanten en andere high performers met podiumangst. Hierover schreef ze het boek ‘Het ontstemde brein’. Esther promoveerde op een onderzoek naar het gebruik van standaarden in de psychiatrie. Ze breekt graag een lans voor meer openheid over psychische klachten. Ze lanceerde het jaarlijks terugkerende depressiegala waaruit een publiekscampagne voortkwam. Esther vindt dat je als psychiater ook wat mag vinden van de samenleving en staat bekend om stevige uitspraken. Ze publiceert veelvuldig in kranten en in Medisch Contact en is ze vaste gast op radio en tv bij programma’s als Dit is de Dag, Dit is M, Langs de lijn. Ze maakt slow online TV met Café Weltschmerz waar ze een keur aan mooie mensen interviewt. Spannend was haar Tv-programma BN’ers in therapie, waarmee ze het taboe op psychische hulp opnieuw wilde doorbreken. En als ze dan nog tijd over heeft… is ze professioneel violiste met een conservatoriumachtergrond.
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, een van Nederlands topsprekers, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van managementboek van het jaar ‘De Corporate Tribe’, van ‘Building Tribes’ en ‘Da’s gek’. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Promoveerde op een onderzoek naar politiecultuur. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ze maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: Aandacht is het nieuwe Goud. Onder de naam #antropoloogdesvaderlands geeft Danielle duiding aan de dingen die gebeuren in kranten, social media, radio. Vanuit radicale nuance. Danielle is bovenal reiziger, alleen en samen met haar gezin. Hierover blogt ze en staat ze in 2020 met een theatertournee op de planken, ondersteund met prachtige foto’s van haar reizen. Danielle haar hart ligt bij de vraag wat gek is en wat normaal. Ze verwondert zich daar graag continue over. Professioneel en in haar eigen leven.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 15 november 2019 seminar Veranderkracht, Driebergen

  Meer informatie

 • 21 november 2019 Masterclass ‘Verandering, totempalen en magie’, HAN Arnhem

  Hele reeks volgen of losse masterclass van Danielle Braun Meer informatie en inschrijven

 • 12 december 2019 Congres Netwerkleiderschap

  Meer informatie

 • 13 december 2019 VIPP Forward congres, Amsterdam

  Meer informatie

 • 16 december 2019 Waan - Zinnig

  Meer informatie

 • Januari 2020 Theatertour door Nederland

  Meer informatie

 • 11 maart 2020 Maak het verschil!, Culemborg

  Meer informatie

 • Training Building Tribes

  Aan de slag met dialoogvormen van over de hele wereld. Boost je facilitatie skills. Een echte vaardigheidstraining. Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Afrikaanse Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadplegingen. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

Longlist2019 mijnboek buildingtribes def

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Een groepje kinderen speelt in de zandbak. Ze bouwen een hoog zandkasteel. Het vlaggetje van ijsstokjes en een tissue kan er bijna op. Dan gebeurt het ondenkbare. Een ramp. Catastrofe. Het kasteel stort in. Een vormloze hoop zand blijft over. Schreeu...