Geef je op voor de e-zine

Theatertour Danielle Braun 2020 - Verre volkeren dichtbij

Spreker: Danielle Braun

Samenvatting

Danielle Braun, antropoloog des vaderlands, reist de wereld rond op zoek naar bijzondere volkeren en stammen (tribes). Ze doorkruist de Himalaya, trekt door jungles, sluipt door oude Quakerhuizen, ziet wat echte aandacht is van de Maori, woont mega-begrafenissen diep in Tana Toraja bij en leert van Nomadenvrouwen in Iran wat de waarde van een tapijt is… Danielle bezoekt de uithoeken van onze planeet en zoekt steeds de grenzen op. Alleen en soms met haar gezin. Haar beelden zijn prachtig. De verhalen meeslepend. De levenslessen die zij meeneemt raken en blijken helemaal niet over de exotische ander, maar vooral over ons zelf te gaan. Laat je verwonderen en ontroeren. Ga mee op reis naar verre volkeren.

De multimedia theatershows beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur afgelopen.

 

Foto impressies

02 Verre Volkeren Dichtbij
04 Verre Volkeren Dichtbij
06 Verre Volkeren Dichtbij
08 Verre Volkeren Dichtbij
12 Verre Volkeren Dichtbij

 

Data, locaties en kaarten: 'Verre volkeren dichtbij' - Danielle Braun

 

Bekijk data, locaties & kaarten  

 

Uitgebreide omschrijving

Ik ben Danielle Braun. Antropoloog. Gefascineerd door hoe mensen cultuur maken en hoe culturen mensen maken. Ik reis om de wereld om te leren van wat we eigenlijk al weten: hoe we tribes bouwen en hoe we samen kunnen leven. Ik neem je op reis over de wereld. Kijk door mijn ogen. En wordt een beetje antropoloog… van je eigen leven. Verre volkeren komen heel dichtbij. En geven ons levenslessen.

Cultuur – dat ding tussen mensen

Cultuur – dat ding tussen mensen

Overal ter wereld bedenken mensen regels en omgangsvormen om handig met elkaar om te gaan. Waarom doen we eigenlijk zo moeilijk? Waarom hebben we zoiets als cultuur? En waarom maken we daar vervolgens oorlog en ruzie over? Met veel humor, mooie voorbeelden en verhalen en eigen-wijsheid vertel ik je wat dat eigenlijk is … cultuur.

Relaties tussen mensen

Relaties tussen mensen

Cultuur regelt de omgang tussen mensen. Wij vinden onze eigen manieren heel vanzelfsprekend. Maar het kan ook heel anders. Reis met mij mee naar Iran en leer over het spel van Ta’arof als je een tapijt koopt. Ik sliep diep in het Zagros gebergte in Iran bij Baghtiari Nomaden. En ik leerde lessen van tapijthandelaren op de oude markt in Esfahan hoe je dat doet: netjes handelen. Spannend… als vrouw in Iran tussen de Nomaden slapen? Valt best mee. Wel hing mijn hoofddoek de hele dag in de yoghurt.

Gek en normaal

Gek en normaal

Antropologen zijn een beetje weirdo’s. Als je zoveel reist, raak je prettig in de war. Reizen maakt vertrouwd wat vreemd is en vreemd wat vertrouwd is. Wat we gek en normaal vinden, is eigenlijk ook maar een kwestie van toeval. Reis mee naar een Chinese huwelijksmarkt en daag je eigen gedachtes over ‘gek en normaal’ uit.

Religie en ritueel

Religie en ritueel

Als het leven echt ingewikkeld wordt… hebben we altijd nog religie, magie en rituelen om ons er doorheen te helpen en richting te geven. Ik kwam in aanraking met wel heel bijzondere rituelen. Treed binnen in de geheime spreekkamer van een Voodoopriester. En reis mee naar Tana Toraja. Diep in de binnenlanden van Sulawesi begraven mensen hun doden. Om ze een paar jaar later weer op te graven en ze van nieuwe kleding te voorzien. Griezelig en mooi tegelijk.

Het ondertussen

Het ondertussen

Mensen veranderen in het ondertussen. In het niet – weten. Overal ter wereld hebben mensen overgangsrituelen om van de ene naar de andere levensfase te gaan. Ik sluit onze reis af met een ontroerend persoonlijk verhaal. Over hangen in het ondertussen. Het niet weten. Ziek zijn en gezond worden. En juist daar persoonlijke kracht vinden. Reist u mee?

Boek: Da’s Gek – een antropologische kijk op ’normaal’

Boek: Da’s Gek – een antropologische kijk op ’normaal’

Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel ergens over? Vond je iets raar, of ongewoon? In ‘Da’s gek – een antropologische kijk op normaal’ neemt Danielle Braun je mee op reis en kom je er achter dat ‘normaal’ soms best gek is en ‘gek’ soms best normaal. In twintig verhalen geeft Danielle antropologische levenslessen, met daarbij prikkelende, reflectieve vragen. Door haar frisse blik op de mens raak je prettig in de war, je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Je wordt, kortom, zelf een beetje antropoloog. Van je eigen leven. € 24,95

Lees meer

 

Data, locaties & kaarten  

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 4 mei 2020 Breinvoer Hannah Ahrendt, Baarn

  Meer informatie

 • 18 mei Collegereeks Veranderkunde, Doorn

  Meer informatie

 • 23 mei 2020 Theatertour Danielle Braun ‘Verre volkeren dichtbij'

  Meer informatie en kaartverkoop

 • 28 mei 2020 Employee experience, AFAS Leusden

 • 11 juni 2020 Het grootste kennisfestival, Havenkwartier Deventer

  Meer informatie

 • 12 juni 2020 M&O congres, Burgers’Zoo Arnhem

  Meer informatie

 • 17 juni Dag van de digitale overheid, Driebergen

  Meer informatie

 • 25 juni Skipr Netwerkleiderschap, Utrecht

  Meer informatie

 • 2 september 2020, theatercollege Danielle Braun/Esther van Fenema, Waan-Zinnig, Eindhoven

  Meer informatie

 • 11 november 2020 Corporate Culture Event, Burgers’ Zoo Arnhem

  Meer informatie

 • Training Building Tribes

  Aan de slag met dialoogvormen van over de hele wereld. Boost je facilitatie skills. Een echte vaardigheidstraining. Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

Longlist2019 mijnboek buildingtribes def

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Het is een inside joke onder antropologen en reizigers. 'Ik heb een bananenpannekoekendag'. In elk beetje backpackers logement op de wereld kan je ze krijgen. Bananenpannekoeken. Met Nutella of zonder. Thuis eet ik echt nooit en never bananenpannekoe...