Geef je op voor de e-zine

'Wow - laat de mix werken' D&I programma

Wow - laat de mix werken

190221699001202 2
Harry 3 2
Harry 6 2
Harry 5 2

Voor teams die het lastig vinden om verschil te benutten. bij fragmentatie in je organisatie. Subculturen. Wij - Zij denken. Of juist eenheidsworst. Wanneer je behoefte hebt aan meer diversiteit binnen je organisatie. Of wanneer je naar manieren zoekt om nog beter internationaal te werken. Je hebt verlangen om als team te innoveren door álle talenten te benutten. Je droomt over inclusief werken, waarbij er ruimte is voor nieuwe mensen, meer kleur, andere persoonlijkheden, frisse ideeën en innovatieve inzichten.

Een praktische en inspirerende kijk op diversiteit en inclusie. Voor teams. Op elk niveau. De mix laten werken. Met elkaar vliegen. Over kijken vanuit een opvallend perspectief. Zonder automatische piloot. Nieuwsgierigheid. Lef om van de gebaande paden af te wijken. Een kwestie van mentaliteit. Het gewone uitdagen. Vragen stellen. Elke dag. Openstellen. Exploreren. Creëren. Om het veilig te maken om anders te mogen en te kunnen zijn. Om te genieten van elkaars verschillen. En deze te benutten. Inclusief. En/en. pdfKlik hier voor de WOW! folder

Wat het is

Het ‘Wow! Laat de mix werken’ programma bestaat uit twee trainingsdagen die ervoor zorgen dat een team de mix van verschillen gaat laten werken. Het goede gesprek over diversiteit & inclusie komt op gang. Talenten worden zichtbaar. Verschil mag er zijn, overeenkomst ook. We behandelen thema’s als groepsdenken, macht en ranking, spelregels die buitensluiten, manieren om tot en/en in plaats van of/of te komen. Algemene kennis over de dynamiek van verschillen toegepast op het eigen team. Oprechte gesprekken. Teamwerk als muzikale jam-sessie; stevig, serieus, luchtig, beschouwend en doortastend. Elk thema wordt ingeleid door een animatiefilm. Alles voorzien van een heldere uitleg, uitdagende stellingen en schitterende beelden en foto’s. Je kunt de dagen los van elkaar doen of achter elkaar aan plannen. Elke deelnemer ontvangt gratis het boek ‘Wow! – Wat een verschil’.

Top facilitators

Ervaren facilitators van de Academie voor Organisatiecultuur verzorgen de teaminterventies op een goede en veilige manier. Waar nodig diepgaand en waar het kan luchtig en humorvol. Deze uiterst ervaren facilitators hebben grote affiniteit met- en expertise in het thema diversiteit en inclusie. Ze zijn allemaal allround opgeleid tot debat en dialoog facilitator, met ervaring in teamcoaching, antropologie en Deep Democracy. Indien gewenst kunnen we ook een eigen interne trainerspool opleiden in een train-de-trainersvariant, waarbij we het gebruiksrecht van het materiaal overdragen.

Alleen in-company

Wij bieden dit programma alleen in-company aan. Soms groots, met masterclasses om de lijn uit te zetten gevolgd door de workshops voor alle teams. Soms kleiner, met alleen de masterclasses. Of de serie workshops voor een bepaald team. Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Doelgroep

‘Wow! Laat de mix werken’ is bedoeld voor teams op elk niveau. Van internationale projectteams, tot uitvoerend medewerkers in zelfsturende zorgteams, productiemedewerkers in de profit, docenten en leerlingen, start-ups, entrepreneurs en driedubbel gepromoveerde beleidsmedewerkers op een ministerie. We werken in-company met bestaande teams van 5 tot 16 mensen. Wij zoeken de facilitator die het beste past bij je team.

Taal. Nederlands en Engels.

Planning. Bepaal je zelf. Van 4 halve dagen tot een bootcamp van twee dagen. Parallelle strategische masterclasses voor management en staf.

Kosten. € 4.000,- per dag. Inclusief voorbereiding. Voor € 8.000,- laten wij de mix van jouw team werken. Tarief train-de-trainer, strategische lezingen, masterclasses en grotere trajecten op maat.

Inclusieve werkcultuur

Parallel kunnen we leiders en staf toerusten zodat zij de organisatie veiliger kunnen maken voor verschillen; ruim baan voor mores, regels en procedures om diversiteit meer kans te geven en beter te benutten. Deze strategische sessies, lezingen en masterclasses zijn alleen geschikt voor organisaties die werkelijk aan de slag willen met het creëren van een inclusieve werkcultuur. We maken samen een project aanpak.

Harry - de andere mening

vogels anders wit

#Harry reist al een tijd met ons mee. Regelmatig duikt hij op in onze lezingen, masterclasses en advieswerk. Harry is een vreemde vogel. Een eigenwijze vogel. Harry (of Harriet, Fatima, Pierre...) staat symbool voor 'dat wat anders is'. Voor een andere blik, het vernieuwende standpunt, de haakse invalshoek, de andere mening, de stem van de minderheid. Voor diversiteit. Voor vrijheid. Voor vieren van verschillen. Voor aan een begin van een vergadering zeggen 'wat heerlijk dat we hier vandaag allemaal zitten met een totaal ander standpunt'. Met daarbij de wens dat we de minderheidsstem, de afwijkende mening, verwelkomen in plaats van wegduwen. We hebben deze minderheidsstem 'Harry' genoemd... En wat zeggen we dan tegen Harry? "Doe normaal, ga rechtop zitten'... Terwijl we beter kunnen zeggen: 'Wat leuk Harry, wat zie jij toch daar vanuit je heel andere perspectief'. 

Zie expertise centrum Connect! voor meer informatie over onze visie op dit gebied.  

Keep Calm Harry inclusieprincipes

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog