Geef je op voor de e-zine

Working International - blended learning

ngapuhi elder kingi taurua hongi john key newspix brett phibbs

De sleutel om succesvol met cultuurverschillen en tegenstellingen om te gaan ligt niet zozeer in de verschillen, maar in de dynamiek die ontstaat door de verschillen. Interculturele teams stoeien vaak met misverstanden en een diversiteit aan meningen over bijvoorbeeld ‘effectieve samenwerking’, ‘passend leiderschap’, ‘onderlinge hiërarchische relaties’, ‘respectvolle communicatie’, ‘efficiënte planning’, ‘eerst relatie bouwen en dan doelgericht aan de slag of andersom’... en wie bepaalt nu wat het beste is? Hoe voorkom je onnodig gedoe? Of anders gezegd: hoe haal je het beste uit internationaal werken?

In dit intensieve en mooie trainingsprogramma leer je daadwerkelijk te begrijpen wat er nodig is om goed internationaal te werken. We zullen met een antropologische invalshoek kijken naar culturele verschillen, het aangaan en onderhouden van relaties en de impact van macht op de samenwerking en besluitvorming. Door (nog) krachtiger om te gaan met interculturele dilemma’s haal je (nog) meer rendement uit jouw internationale contacten.

Doelgroep

Iedereen die internationaal werkt; leiders, teamleden, professionals, etc.

Taal

Nederlands of Engels.

Trainer

Jitske Kramer

Inhoud

Werken in een internationale context teams kent vele aspecten; er is uitgebreide kennis en kunde beschikbaar over culturele verschillen en interculturele competenties. In deze training vormen de volgende drie thema’s de inhoudelijke kapstok:

 • CULTUUR: cultuurvorming, omgaan met dilemma’s & interculturele verschillen
 • RELATIES: cirkels van relaties, vertrouwen, reciprociteit, inclusie & begrenzen
 • MACHT: ranking, symbolen, hiërarchische verschillen, besluitvorming, sabotage, wij / zij

Vanuit deze thema’s kijken we naar:

 • reflectie op persoonlijk intercultureel denken/ handelen
 • aandachtspunten en vaardigheden aansturen multicultureel team
 • voeren van ‘moedige’ gesprekken
 • toepassen van het geleerde in een praktijkcasus

Vorm

We bieden een mix van leeractiviteiten aan:

 • drie online seminars, met kennisoverdracht en collegiale uitwisseling
 • individuele verdiepingsmogelijkheden die je zo intensief kunt maken als je zelf wilt: boekentips, filmpjes, online database over culturele verschillen (CultureActive van Richard Lewis), optionele deelname aan supportive challenge groep van collega’s.
 • twee individuele coaching gesprekken via skype of facetime, aan de hand van een self-assessment over interculturele competenties (The International Profiler). (Het programma kan eventueel ook uitgevoerd worden zonder deze individuele leerlijn).

Resultaat

Na afloop van dit programma heb je:

 • praktische handvatten om in een internationale context te werken (klanten, internationaal team, global leadership);
 • meer zicht op eigen blinde vlekken en sterke- en ontwikkelpunten;
 • ervaringen uitgewisseld met anderen;
 • je kennis en vaardigheden vergroot. Een persoonlijk actieplan opgesteld, persoonlijke acties in praktijk gebracht en hiermee geëxperimenteerd

Alleen in-company

Wij bieden dit programma alleen in-company aan. Neem contact met ons op voor de kosten en mogelijkheden.

leadership laprofedeticopinion laprofedeticpunctuality laprofedetic

Het programma in meer detail

Online leeromgeving: individueel leren

In deze module zitten de volgende elementen:

 • 15 filmpjes van maximaal 10 minuten, waarin Jitske Kramer mini-colleges geeft over de onderwerpen die in de masterclass / coaching-sessies aan de orde komen. Deelnemers bekijken dit materiaal telkens voor een nieuwe masterclass. Bij elke film volgen reflectie en/of doe opdrachten. Geschikt voor individueel leren en als input voor de masterclasses. Daarnaast zijn de filmpjes nog voor 6 maanden beschikbaar voor de deelnemers.
 • Linkjes naar de assessments die ter voorbereiding op de individuele coachings dienen
 • Een aantal TED-talks / youtube films die passen bij de thema’s uit de masterclasses. Verdiepingsmateriaal.
 • PDF’s van de slides voor bij de masterclasses

Skype-coaching: Individuele verdieping

Het trainingsprogramma start met een intake gesprek, waarbij trainer en deelnemer elkaar leren kennen, vragen over het programma kunnen worden gesteld en deelnemers de gelegenheid hebben hun persoonlijke context en leervragen te vertellen. Na de eerste masterclass krijgt elke deelnemer een individueel skype-coachingsgesprek, waarin dieper wordt ingegaan op de persoonlijke leervraag en specifieke casuïstiek.

 1. Tijdens het intake gesprek vindt de kennismaking plaats en kunnen deelnemers hun persoonlijke leervraag en casus aan de begeleider voorleggen. Het CultureActive-assessment wordt uitgelegd, zodat mensen deze on-line database leren kennen.
 2. Het tweede gesprek is een coachingsgesprek en vindt plaats na de eerste of tweede masterclass en heeft de individuele leervraag en interculturele competenties als focus. We gebruiken The International Profiler als gesprekstool.

Masterclasses on-line: Leren van en met elkaar

Tijdens de drie masterclasses zullen we aan de hand van drie aandachtsgebieden (cultuur, relaties en macht) leren over interculturele samenwerking en het leidinggeven aan interculturele teams. Een belangrijk deel van de kennisoverdracht met betrekking tot deze thema’s vindt plaats in de 15 filmpjes die de deelnemers ter voorbereiding op de sessie gevraagd worden te bekijken. Dit geeft ons tijdens de masterclass ruimte voor verdieping en uitwisseling.

Elke masterclass is opgebouwd volgens een vast stramien. Elke sessie start met een check-in en een check-out. Tijdens de masterclass zullen mini-colleges zich afwisselen met groepsdiscussies en break-out sessies. De mini-colleges bouwen voort op en leggen de verbindende lijn tussen de 15 filmpjes. Bij elke masterclass zit een werkboek (PDF) wat maakt dat mensen de sessie goed kunnen volgen. Wanneer we de masterclasses online houden, is de tijdsduur een uur. Face-to-face duren deze 4 uur.

iStock 000012621223 Full

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog