Geef je op voor de e-zine

Training Talk! Kampvuurgesprekken

Kampvuur

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken - tweedaagse training

Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een management dag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's? In de training ‘Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken’ leren we je om moedige, mooie, gesprekken te voeren en chiefs te helpen wijzer te besluiten. Vanuit de gedachte dat de kracht van het collectief groter is dan die van enkele individuen.

Cultuur verandert in de dialoog. Het is daarom van belang dat we wezenlijke gesprekken kunnen voeren, wij noemen dit kampvuur gesprekken. Wij putten hiervoor uit oeroude én recent ontwikkelde dialoog- en besluitvormingsmethoden van over de hele wereld. Door middel van verschillende werkvormen stimuleren we het échte gesprek. Over de ziel, de totem van de organisatie, over verandering, over kernwaarden, missie, visie. Soms in kleine groepen, soms in hele grote verbanden. Soms zittend, soms lopend ‘gesprekken op voeten’, soms met veel geluid (speed dates), soms in totale stilte (besluiten zonder te praten). Altijd met oog voor verschillen en het uitnodigen van andere en afwijkende meningen. Zodat we de wijsheid van het collectief kunnen benutten om de voor dat moment hoogst haalbare oplossing te vinden. We geven trainingen over dialoogvormen vanuit de hele wereld. In deze training ‘Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken’ staat een dialoogvorm centraal die we vanuit de Academie voor Organisatiecultuur hebben ontwikkeld op basis van de wijsheid van de Kgotla uit Botswana (een Afrikaans volksraadpleging), aangevuld met stille vergadertechnieken van de Inuït, talking sticks van Indianen, besluitvorming door de koningen van de Ashanti en enkele facilitatievaardigheden uit de Deep Democracy.

Afrikaanse volksraadpleging Kgotla

Hoe we werken

Dialoogvormen van over de hele wereld. In de tweedaagse training ‘Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken’ leer je dialogen te faciliteren gebaseerd op oeroude en uiterst moderne dialoogvormen van over de hele wereld zoals de Kgotla uit Botswana (een Afrikaanse volksraadpleging), stille vergadertechnieken van de Inuït, talking sticks van Indianen, besluitvorming door de koningen van de Ashanti. Al deze wijsheid hebben wij samengevoegd tot een snel te leren, handzame methode in vijf stappen die je na twee dagen goed onder de knie kunt krijgen. Je maakt gebruik van de wijsheid van het collectief, met daarin een heel duidelijke rol voor de leider. Een uiterst praktische training, met veel oefenen en tools om direct te gebruiken. Na twee dagen ben je zelf goed in staat kampvuurgesprekken te begeleiden. We wisselen kennis van de methodiek af met mooie beelden en verhalen over de achtergrond van de dialoogvormen. En verder oefenen we veel, heel veel. Kennis en vaardigheid in een training dus. In de kampvuurgesprekken wordt discussie vermeden, worden standpunten op een prachtige manier uitgewisseld en wordt heel rolbewust vergaderd. Er worden door de leider / bestuurder / MT / directie ter plekke besluiten genomen, nadat de wijsheid van het collectief (medewerkers, externen, klanten) uitgebreid verkend is. Gebaseerd op de Afrikaanse gedachte van Ubuntu; waarbij de gedachte is dat je alleen maar bestaat en kunt beslissen vanuit de zorg voor- en wijsheid vanuit het collectief.

Voor wie

Je bent ervaren leider, manager, trainer, communicatieprofessional, moderator, facilitator, consultant, teamcoach, stafmedewerker, HR adviseur en voelt je senang in het werken met groepen. Je beschikt over een stevig arsenaal van groepsdynamische werkvormen en vaardigheden om groepen te begeleiden. Je bent steeds nieuwsgierig naar nieuwe vormen van dialoog en begeleiding. Je wilt meer gebruik leren maken van de kracht van het collectief. Je weet dat een goede facilitator wonderen in groepen kan verrichten...

Combinatie met andere trajecten vanuit de Academie voor Organisatiecultuur

Misschien heb je al een andere opleiding bij ons gevolgd. Dat helpt zeker, maar is geen vereiste. Andersom kan ook... eerst proeven middels deze tweedaagse training en daarna wellicht ook een opleiding Deep Democracy of Corporate Antropologie volgen.

Combi Deep Democracy en Talk! Kampvuurgesprekken

Wij bieden gecombineerde trainingen aan Talk Kampvuurgesprekken en Deep Democracy. Het beste van twee methodes gecombineerd met een vaste groep en vaste trainer.

Trainers

Danielle Braun

Sacha Beets

Informatie over data, kosten inschrijven

Dit is een tweedaagse training. Kosten zijn € 825,-, inclusief lunch, btw vrij. Verdere praktische informatie vind je hier.

Kosten voor de combinatietraining Deep Democracy en Kampvuurgesprekken zijn € 1.600,-. Verdere praktische informatie vind je hier.

Inschrijfformulier

Voor welke training wilt u zich inschrijven?
(verplicht)
Ongeldige invoer

Kosten: € 825,- BTW-vrij inclusief lunch
Kosten: € 1600,- BTW-vrij inclusief lunch
Kies de gewenste datum voor training Talk! Kampvuurgesprekken(verplicht)
Ongeldige invoer

Kies de gewenste datum voor Combinatietraining Deep Democracy en Talk! Kampvuurgesprekken(verplicht)
Ongeldige invoer

Gegevens aanmelder
Aanhef(verplicht)
Ongeldige invoer

Voornaam(verplicht)
Ongeldige invoer

Achternaam(verplicht)
Ongeldige invoer

Functie en organisatie
Ongeldige invoer

E-mailadres(verplicht)
Ongeldige invoer

Straat(verplicht)
Ongeldige invoer

Huisnummer(verplicht)
Ongeldige invoer

Postcode(verplicht)
Ongeldige invoer

Plaats(verplicht)
Ongeldige invoer

Telefoon(verplicht)
Ongeldige invoer

Dieetwensen
Ongeldige invoer

Opmerkingen / vragen
Invalid Input

Wordt de factuur door iemand anders betaald?
Ongeldige invoer

Naam organisatie(verplicht)
Ongeldige invoer

Kostenplaats - Betaalkenmerk
Ongeldige invoer

Straat(verplicht)
Ongeldige invoer

Huisnummer(verplicht)
Ongeldige invoer

Postcode(verplicht)
Ongeldige invoer

Plaats(verplicht)
Ongeldige invoer

E-mailadres(verplicht)
Ongeldige invoer

Annuleringsvoorwaarden

Na verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren kan na bevestiging kosteloos tot 20 werkdagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum, hierna wordt 50% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Bij annuleren tot één week van te voren wordt 100% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht.
Ik ga akkoord met de annuleringsvoorwaarden(verplicht)
Ongeldige invoer

Ja! Ik wil de E-zine ontvangen
Ongeldige invoer

Invalid Input

Yoruba chief

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 28 juni - masterclass Cultuuronderzoek voor Auditors – Danielle Braun

  Info en aanmelden 

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar