Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Training Own your rank

own your rank def

Own your rank - tweedaagse training

Geen mens is los verkrijgbaar. Ranken, onze positie bepalen, we doen het de hele dag. Ook als je ‘niks met status hebt’ of ‘helemaal niet houdt van machtsspelletjes’ is macht, ranking, positie een onderwerp dat bewust en onbewust mee speelt in al onze relaties. En als jij er niet aan doet... dan doen de mensen om je heen dat wel. In de training Own Your Rank gaan we op zoek naar de grammatica van ranking, positie, macht, leiderschap. Om zelf te leren kiezen welke statuspositie je pakt. Wil je juist wat uplevelen en podium pakken, overzicht houden, de groep leiden, of is het op sommige momenten juist handig om down te levelen, toegankelijk te zijn, conflict te vermijden, ruimte te geven aan anderen. Deze training gaat over je eigen ranking en positie. En over je plek en rol in de organisatie. We kijken vanuit een systemische blik naar plekken, teams en positie. Je leert bewuster, neutraler, speelser om te gaan met processen van ranking, macht en plekgedoe.

Verlang je ernaar meer in het licht van de schijnwerper te stappen. Podium te pakken. Je droom te dromen. Een loopbaanstap te maken. Gehoord te worden. Gezien te worden. Impact te pakken. Organisatiegedoe te begrijpen. Te snappen hoe de apenrots werkt. Ontspannen om te gaan met je plek en positie en beter te snappen hoe die werken. Je wilt beter leiding geven. Of als ondernemer je positie in de markt pakken en jezelf aten zien op een prettige manier die bij jou past. Omdat je vindt dat het daar nu tijd voor is. Of omdat anderen zeggen dat je jezelf best wat meer mag laten zien. Omdat je veel te bieden hebt. Of krijg je juist vaak te horen dat het wel wat rustiger mag, dat je best imponerend bent en daardoor veel ruimte inneem.

In het programma “Own your rank” werken we met ranking, positie, gezag, rollen en plekken. Je leert makkelijk in- en uit de spotlights te stappen. Je leert het verschil te maken tussen jouw persoon en de plek die je bekleedt. Danielle Braun en Arne Stoffer zijn Corporate Antropoloog en weten als geen ander hoe “de regels van het spel” werken. Ze nemen je mee op reis naar het wezen van organisatiecultuur, naar de wetten van ranking, positie pakken en coalities vormen. Je leert wanneer je omgang en cultuur wel ter discussie kunt stellen en wanneer je beter even kunt wachten. We voeren het goede gesprek. Over trouw blijven aan je eigen overtuigingen. Over grenzen in aanpassing. Over leiden of adviseren vanuit wijsheid en in verbinding met mensen onder je, naast je, boven je. En dan doen, doen, doen. In de veilige stetting van een groep mensen die dezelfde vragen hebben als jij en die ook durven te experimenteren.

Zichtbare en onzichtbare verschillen. Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Wat doet dat met je positie en het beeld dat mensen van je hebben. Bewust en situationeel gebruik maken van identiteiten.

Voor wie

Als je (aanstormend) leider bent, of een goede manager, ervaren zelfstandig ondernemer, zware beleidsmedewerker, (team)coach, consultant, trainer, facilitator. Als je niet twijfelt aan je eigen inhoud en capaciteiten, maar zoekt naar een manier om jezelf meer te laten zien. Als je graag in een prettige omgeving handvatten wilt krijgen om positie te pakken, podium te beklimmen en de stap naar je eigen next higher level te maken. Als je een uitdagende training aandurft. Uitstekend te combineren met de trainingen Deep Democracy of de leergang Corporate Antropologie, maar ook los te volgen.

peacock 2201428 1280 def

 

Van kwetsbaarheid je kracht maken

Van kwetsbaarheid je kracht maken

Als je 100% 'bingo' scoort op de rankingsbingokaart is jezelf laten zien makkelijk. Maar als je op 1 of meer punten onder scoort, moet je een keuze maken. Wel of niet vertellen? Hoe dan? In de training Own Your Rank leer je hoe je van kwetsbaarheid ook kracht kunt maken. Met humor waar het kan en oprechte openheid als het moet. Dat leidt tot hele bijzondere onderlinge gesprekken. Over het gezin waar je vandaan komt, over ziek en gezond, over zichtbare- en onzichtbare ranking, over keuzes om je religieuze symbolen wel of niet te dragen, over wel of niet tevreden zijn met je lijf, over man-vrouw verschil, over praat je wel of niet over die burn out in je sollicitatiegesprek,.... Ontroerend hoe deelnemers vervolgens een weg kiezen in wanneer vertel je iets wel en wanneer niet; de juiste taal vinden om met vragen om te gaan. Sterk is ook kwetsbaar kunnen zijn zonder dat het je overvalt.

Hoe we werken

Antropologen weten als geen ander hoe het spel van status, ranking en positie gespeeld wordt. Hoe leiders leider worden. Wat de kracht en de magie is van charisma. Hoe je om gaat met het dilemma van ‘blijf jezelf en pas je aan’. Hoe je heel blijft aan de top. We zijn te rade gegaan bij leiders en chiefs overal op de wereld. Om die kennis en kunde vervolgens over te dragen naar leiders, ondernemers, beleidsbeïnvloeders als jij. We weten al lang hoe we moeten leiden en moeten omgaan met ranking. We zijn het alleen soms even vergeten in onze gebouwen van beton. We werken in op drie terreinen:

Own Your Rank: je kunt 'heel goed' zitten te wezen op een zolderkamertje, maar daar heeft de wereld en jouw organisatie niks aan. We leren je in de spotlights te stappen. De apenrots van je organisatie te beklimmen. De wereld te laten zien dat je er bent. We laten je stralen. In deze tweedaagse training ga je aan de slag met ranking, positie, podium pakken, jezelf laten zien. Dat doen we door middel van beeldende lezingen over ranking, status, power & love. State of the art kennisoverdracht over hoe je dat doet; own your rank.

Play Your Rank: organisaties zijn niet alleen maar logische, rationele systemen, maar staan bol van irrationele processen. Naast inhoud is er ook altijd sprake van spel, interne dynamiek en organisatiepolitiek. Of je dat nu leuk vindt of niet. We leren je om dat spel te spelen op een manier die bij jou en jouw overtuigingen past. Zodat je je zeker voelt in een overleg met collega’s. Je nieuwe of andere soorten klanten aantrekt als ondernemer. Je rustig het woord kunt nemen. Je visie op de kaart kunt zetten. Je leert je eigen stijl kennen en behouden, maar hoe je in the picture komt. Resultaat boeken met meer speelsheid en minder irritatie. Gebruik maken van je kracht en intuïtie. Natuurlijk overwicht uitstralen. Handig en ontspannen opereren in het politieke spel, zonder te manipuleren. Zekerheid uitstralen, ook als je onzeker bent. Emoties laten zien op een manier die handig is, in plaats van dat ze je op een ongepast moment overvallen. Zakelijk profileren. Oogsten van je levenservaring. We werken met non-verbale technieken om met je hele lijf en wezen overtuigend over te komen. Krachtig te zijn én verbinding te maken. Te kunnen switchen tussen een hoge en lage statuspositie.

Rol, plek en positie: om soepel door een organisatie te bewegen is zelfkennis onontbeerlijk, maar ook kennis van posities, plekken, rollen. Hoe werkt die apenrost nu eigenlijk? Soms zit je op een stoel waarop je minder voor elkaar krijgt. Dat komt dan niet door jou, maar doordat jouw plek, belast, bezet, gecompliceerd, bedacht, uitdovend is. Plekgedoe noemen we dat. In deze training leer je aan de hand van antropologie en met een systemische blik te kijken naar de patronen die onder jouw werk liggen. Je herkent posities, rollen en plekken en kunt je daar beter toe verhouden of ze beter ordenen als je een leidinggevende, adviserende of beleidsmatige functie hebt. Je leert anders en scherper naar ranking in organisaties te kijken.

training own your rank 1

Spannend?

Logisch, anders sprak deze training je niet aan... Je kunt rekenen op respect voor je eigenheid en grenzen, op andere deelnemers die het ook spannend vinden, op uitgedaagd worden. Deze training is voor kanjers die verder willen komen. Daarbij is het geen probleem als je... niet zo van groepen houdt..., op zoek bent naar deelnemers op een zelfde executive niveau als jij..., je meer van inhoud dan vorm bent..., eigenlijk een hekel hebt aan mensen die zich profileren..., een hoofddoek draagt..., verlegen bent..., juist over mensen heen walst..., in een rolstoel zit..., een andere kledingstijl of uiterlijk hebt dan de meeste mensen..., je man bent..., of vrouw..., ... je een eigen huidskleur of niet-nederlandse achtergrond hebt..., je juist ontzettend mainstream bent en wilt opvallen... Kortom: een mooi mens bent. Dat mag je blijven. We werken met wat er is. Own your rank.... Je eigen rank.

Vorm

Actief; inhoud en theorie in een beeldende presentaties en dan vooral doen, heel veel doen. Non-verbale technieken, theorie, systemische oefeningen. En het goede gesprek voeren met mensen met dezelfde vragen als jij. In een prettige sfeer met humor en actie.

Trainers

Informatie over data, kosten inschrijven

Dit is een tweedaagse training. Kosten in 2024 € 850,-  vanaf 2025 € 925,- inclusief lunch, btw vrij.  Verdere praktische informatie vind je hier

Je krijgt het boek Da’s Gek van Danielle Braun.

Als je verhinderd bent

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je om een heel goede reden niet kunt komen naar (een deel van) de training of dat je je bedenkt. Bij annulering is het mogelijk, mits na overleg, voor een vervanger te zorgen. Annuleren is uitsluitend schriftelijk of per mail mogelijk tot drie weken voor aanvang van de training. Vanaf drie weken voor aanvang van de leergang zijn volledige kosten verschuldigd. Bij ziekte vlak voor aanvang van een training, vervelende persoonlijke omstandigheden of corona gerelateerde klachten, ander besmettingsgevaar of quarantaine, zullen wij altijd ons best doen om iemand van de wachtlijst te plaatsen en je aanmelding door te schuiven naar een andere datum, maar dat kunnen we niet garanderen. Als het niet lukt of het is te kort dag, ben je het cursusgeld verschuldigd en kan je niet op een andere datum komen, omdat je dan immers twee plekken bezet zou houden. Ten tijde van een overheidsmaatregel, zoals een lock-down, volgen wij altijd de regels vanuit de overheid en horeca. Wij komen live bijeen als dat mag en als het niet mag bieden we naar keuze een online alternatief of kan je een andere datum uitkiezen om de training te volgen. Bij inschrijving verklaar je je hiermee akkoord. Bij geldende coronamaatregelen, of andere pandemische maatregelen zoals een QR-code in de horeca, volgen wij die.

Inschrijfformulier

Ongeldige invoer

Gegevens aanmelder
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Factuur verzenden aan (alleen invullen indien bovenstaand adres afwijkt van het factuuradres)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Kosten: € 850,- BTW-vrij, incl. lunch

AnnuleringsvoorwaardenNa verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren of verplaatsen kan na bevestiging kosteloos tot 20 dagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum. Binnen de 20 dagen ben je de volledige kosten verschuldigd. Je mag wel een vervanger naar de training sturen in overleg.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Wai

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

De antropologische salon - met prof. dr. Arie de Ruyter

rootskamer website 570

Building Tribes - Leren van wat we al weten 26 september 2024

672545 s

Danielle Braun - Da's Gek

Danielle Braun - Hé... Harry

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Nieuwste Blog

Na de zomer is het weer ontgroeningstijd voor de studentenverenigingen. Ongetwijfeld zijn we in september weer collectief 'geschokt en ontdaan'. Over studenten die... onderkoeld raken, op een bangalijst staan, door slachtafval kruipen, hun eigen kots...

/**/