Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Training Own your rank

own your rank def

Own your rank - tweedaagse training

Geen mens is los verkrijgbaar. Ranken, onze positie bepalen, we doen het de hele dag. Ook als je ‘niks met status hebt’ of ‘helemaal niet houdt van machtsspelletjes’ is macht, ranking, positie een onderwerp dat bewust en onbewust mee speelt in al onze relaties. En als jij er niet aan doet... dan doen de mensen om je heen dat wel. In de training Chief! Own Your Rank gaan we op zoek naar de grammatica van ranking, positie, macht, leiderschap. Om zelf te leren kiezen welke statuspositie je pakt. Wil je juist wat uplevelen en podium pakken, overzicht houden, de groep leiden, of is het op sommige momenten juist handig om down te levelen, toegankelijk te zijn, conflict te vermijden, ruimte te geven aan anderen. Deze training gaat over je eigen ranking en positie. Je leert bewuster, neutraler, speelser om te gaan met processen van ranking, macht en leiderschap. Voor leiders, trainers, facilitators, coaches, beleidsmedewerkers.

Verlang je ernaar meer in het licht van de schijnwerper te stappen. Podium te pakken. Je droom te dromen. Een loopbaanstap te maken. Gehoord te worden. Gezien te worden. Impact te pakken. Omdat je vindt dat het daar nu tijd voor is. Of omdat anderen zeggen dat je jezelf best wat meer mag laten zien. Omdat je veel te bieden hebt. Of krijg je juist vaak te horen dat het wel wat rustiger mag, dat je best imponerend bent en daardoor veel ruimte inneemt... Of gewoon... omdat het kan.

Zichtbare en onzichtbare verschillen. Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Wat doet dat met je positie en het beeld dat mensen van je hebben. Bewust en situationeel gebruik maken van identiteiten.
Zichtbare en onzichtbare verschillen. Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Wat doet dat met je positie en het beeld dat mensen van je hebben. Bewust en situationeel gebruik maken van identiteiten.

In het programma “Own your rank” werken we met ranking, positie, gezag. Je leert makkelijk in- en uit de spotlights te stappen. Danielle Braun is Corporate Antropoloog en weet als geen ander hoe “de regels van het spel” werken. Ze neemt je mee op reis naar het wezen van organisatiecultuur, naar de wetten van ranking, positie pakken en coalities vormen. Ze leert je wanneer je omgang en cultuur wel ter discussie kunt stellen en wanneer je beter even kunt wachten. Vanuit haar eigen strategische leiderschapservaring organiseert Danielle het goede gesprek. Over trouw blijven aan je eigen overtuigingen. Over grenzen in aanpassing. Over leiden of adviseren vanuit wijsheid en in verbinding met mensen onder je, naast je, boven je. En dan doen, doen, doen. In de veilige stetting van een groep mensen die dezelfde vragen hebben als jij en die ook durven te experimenteren.

Voor wie

Als je (aanstormend) leider bent, of een goede manager, ervaren zelfstandig ondernemer, zware beleidsmedewerker. Als je niet twijfelt aan je eigen inhoud en capaciteiten, maar zoekt naar een manier om jezelf meer te laten zien. Als je graag in een prettige omgeving handvatten wilt krijgen om positie te pakken, podium te beklimmen en de stap naar je eigen next higher level te maken. Als je een uitdagende training aandurft. Own your rank. Play your rank. Share your rank. Uitstekend te combineren met de trainingen Deep Democracy of de leergang Corporate Antropologie, maar ook los te volgen.

peacock 2201428 1280 def

 

Van kwetsbaarheid je kracht maken

Van kwetsbaarheid je kracht maken

Als je 100% 'bingo' scoort op de rankingsbingokaart is jezelf laten zien makkelijk. Maar als je op 1 of meer punten onder scoort, moet je een keuze maken. Wel of niet vertellen? Hoe dan? In de training Own Your Rank leer je hoe je van kwetsbaarheid ook kracht kunt maken. Met humor waar het kan en oprechte openheid als het moet. Dat leidt tot hele bijzondere onderlinge gesprekken. Over het gezin waar je vandaan komt, over ziek en gezond, over zichtbare- en onzichtbare ranking, over keuzes om je religieuze symbolen wel of niet te dragen, over wel of niet tevreden zijn met je lijf, over man-vrouw verschil, over praat je wel of niet over die burn out in je sollicitatiegesprek,.... Ontroerd mij elke keer weer hoe deelnemers vervolgens een weg kiezen in wanneer vertel je iets wel en wanneer niet; de juiste taal vinden om met vragen om te gaan. Sterk is ook kwetsbaar kunnen zijn zonder dat het je overvalt.

Hoe we werken

We werken in op drie terreinen:

Own Your Rank: je kunt 'heel goed' zitten te wezen op een zolderkamertje, maar daar heeft de wereld en jouw organisatie niks aan. We leren je in de spotlights te stappen. De apenrots van je organisatie te beklimmen. De wereld te laten zien dat je er bent. We laten je stralen. In deze tweedaagse training ga je aan de slag met ranking, positie, podium pakken, jezelf laten zien. Dat doen we door middel van beeldende lezingen over ranking, status, power & love. State of the art kennisoverdracht over hoe je dat doet; own your rank.


Play Your Rank: organisaties zijn niet alleen maar logische, rationele systemen, maar staan bol van irrationele processen. Naast inhoud is er ook altijd sprake van spel, interne dynamiek en organisatiepolitiek. Of je dat nu leuk vindt of niet. We leren je om dat spel te spelen op een manier die bij jou en jouw overtuigingen past. Zodat je je zeker voelt in een overleg met collega’s. Je nieuwe of andere soorten klanten aantrekt als ondernemer. Je rustig het woord kunt nemen. Je visie op de kaart kunt zetten. Je leert je eigen stijl kennen en behouden, maar hoe je in the picture komt. Resultaat boeken met meer speelsheid en minder irritatie. Gebruik maken van je kracht en intuïtie. Natuurlijk overwicht uitstralen. Handig en ontspannen opereren in het politieke spel, zonder te manipuleren. Zekerheid uitstralen, ook als je onzeker bent. Emoties laten zien op een manier die handig is, in plaats van dat ze je op een ongepast moment overvallen. Zakelijk profileren. Oogsten van je levenservaring. We werken met non-verbale technieken en verbeeldende technieken om met je hele lijf en wezen overtuigend over te komen. Krachtig te zijn én verbinding te maken. Te kunnen switchen tussen een hoge en lage statuspositie.


Share Your Rank: als je macht en positie hebt, doe je er dan de goeie dingen mee. Heb je oog voor de positie van de minderheid? Ben je een leider die de tribe bescherming biedt? Of ga je voor eigen gewin. In intense gesprekken met je mededeelnemers duiken we in duurzaam leiderschap, in relaties en verbindingen, in de spanning tussen authentiek blijven en spelen met ranking en in verbeelden van dromen. Je stapt na twee dagen gegarandeerd anders de zaal uit dan je er in kwam. Je wordt een... chief!

training own your rank 1

Chief!

Antropologen weten als geen ander hoe het spel van status, ranking en positie gespeeld wordt. Hoe leiders leider worden. Wat de kracht en de magie is van charisma. Hoe je om gaat met het dilemma van ‘blijf jezelf en pas je aan’. Hoe je heel blijft aan de top. Danielle Braun gaat te rade bij leiders en chiefs overal op de wereld. Om die kennis en kunde vervolgens over te dragen naar leiders, ondernemers, beleidsbeïnvloeders als jij. We weten al lang hoe we moeten leiden en moeten omgaan met ranking. We zijn het alleen soms even vergeten in onze gebouwen van beton...

Spannend?

Logisch, anders sprak deze training je niet aan... Je kunt rekenen op respect voor je eigenheid en grenzen, op andere deelnemers die het ook spannend vinden, op uitgedaagd worden. Deze training is voor kanjers die verder willen komen. Daarbij is het geen prpbleem als je... niet zo van groepen houdt..., op zoek bent naar deelnemers op een zelfde executive niveau als jij..., je meer van inhoud dan vorm bent..., eigenlijk een hekel hebt aan mensen die zich profileren..., een hoofddoek draagt..., verlegen bent..., juist over mensen heen walst..., in een rolstoel zit..., een andere kledingstijl of uiterlijk hebt dan de meeste mensen..., je man bent..., of vrouw..., of transgender... je een eigen huidskleur of niet-nederlandse achtergrond hebt..., je juist ontzettend mainstream bent en wilt opvallen... Kortom: een mooi mens bent. Dat mag je blijven. We werken met wat er is. Own your rank.... Je eigen rank.

Vorm

Speels; inhoud en theorie in een beeldende presentatie en dan vooral doen, heel veel doen. Non-verbale technieken, theater, verbeeldende technieken. En het goede gesprek voeren met mensen met dezelfde vragen als jij. In een prettige sfeer met humor en actie.

Trainer

Danielle Braun

Informatie over data, kosten inschrijven

Dit is een tweedaagse training. Kosten € 825,-, inclusief lunch, btw vrij.  Verdere praktische informatie vind je hier

Je krijgt het boek Tribaal Kantoorgedoe van Danielle Braun.

Trainen in corona tijd

Wij hechten veel waarde aan een veilige omgeving in pandemische tijd. Daarbij volgen wij de landelijke richtlijnen en horecaregels. We ventileren goed en werken als het even kan in de prachtige natuur rondom onze fijne locaties. Dresscode is dan ook warme truien, sjaals en lekkere buitenschoenen. Lees alsjeblieft zeker in coronatijd de annuleringsvoorwaarden goed door. Bij verhindering om welke reden dan ook, ook bij een negatieve testuitslag of quarantaine door een ziek familielid, geven wij geen restitutie van trainingsgeld, net als bij andere ziektes of onvoorziene omstandigheden niet. Je mag wel altijd een vervanger sturen. De locaties waar wij werken houden zich aan de landelijke richtlijnen. Dat betekent dat zij je een coronasafe omgeving bieden. Bij binnenkomst vraagt de locatie je je QR-code te tonen in combinatie met een ID-bewijs om te laten zien dat je gevaccineerd bent, of dat je corona hebt gehad en weer beter bent, of dat je een negatieve testuitslag hebt van maximaal 24 uur oud.

Inschrijfformulier

Ongeldige invoer

Gegevens aanmelder
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Factuur verzenden aan (alleen invullen indien bovenstaand adres afwijkt van het factuuradres)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Kosten: € 825,- BTW-vrij, incl. lunch

AnnuleringsvoorwaardenNa verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren kan na bevestiging kosteloos tot 20 dagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum. Binnen de 20 dagen ben je de volledige kosten verschuldigd. Je mag wel een vervanger naar de training sturen in overleg.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Wai

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 16 maart 2022, Health Valley Event, Nijmegen

  Meer informatie en aanmelden

 • 13 juni 2022, Landelijke OR dag

  Informatie volgt

 • 26 juli 2022, World Police and Fire Games, Rotterdam

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

 • Rituelen als reddingsboei

  Rituelen als reddingsboei

In beeld

Danielle Braun over haar nieuwe boek Patronen

Dubbel date over haar boek Patronen met Inge Diepman

Columnist en antropoloog Mening of neutraal Podcast met Danielle Braun en Ruben Klerkx1

Patronen - We Gaan Diep

Event 16 november

iStock 1215697335 570

Aandacht is het nieuwe goud

Een film van Danielle Braun

Nieuwe podcast met Tjip de Jong

Hoe wordt de mens gevormd door zijn tribe?

Nieuwste Blog

Vraag me niet waarom, maar als student woonde ik in een flat met allemaal oude Joodse bejaarde dametjes met zilverpaars haar in Amsterdam-Zuid. Ze brachten me kippesoep en appeltaart als ik er brak uit zag. Er was een jaarlijks streng ritueel: het on...

/**/