Geef je op voor de e-zine

Leiderschapsprogramma “Tribal Leaders”

tribal leaders800


We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen... Hoe we tribes moeten vormen en onderhouden... Wat we zeker weten is dat tribes zich vormen in moedige dialogen en wijze besluiten. Building strong tribes. Safe for diversity. Ready for change.

Chief! – Leiderschapslessen uit de antropologie

We bieden een uniek en zeer compleet maatwerk incompany leiderschapsprogramma. Wij werken vanuit de kennis en kunde van corporate antropologie. We halen onze inspiratie uit verhalen van leiders overal op de wereld.Wij helpen leiders om chief te zijn. Waardige leiders die durven te schakelen tussen Power & Love. Tussen sturen en volgen. Die besluiten durven te nemen en zowel voor- als achter hun team staan. Die weten wanneer ze moeten vasthouden en wanneer ze kunnen loslaten. Wanneer ze daadkrachtig en verbindend moeten zijn. Mensen leven en werken in groepen en kunnen niet zonder leiderschap. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Er zijn prachtige chief-rolmodellen van over de hele wereld. Wij helpen leiders om niet alles opnieuw te bedenken, maar te leren van wat we al weten.

Onze visie op leiderschap

Leiderschap is geen positie. Het is een keuze. Leiders, of chiefs, maken de keuze om hun tribe te dienen en te beschermen. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Nodigen uit tot volgen. Hebben lef. In ruil daarvoor krijgen zij loyaliteit, privileges en status van de tribe. Bij tegenslag is het aan leiders om medewerkers te steunen en hen veiligheid te bieden. Om moeilijke beslissingen te nemen. Met of voor de tribe. Bij succes durven leiders bedrijven te laten groeien. Leiders bevragen de status-quo en zijn altijd op zoek naar verbetering; voor medewerkers, klanten en henzelf. Leiders die puur uit zijn op eigen gewin, zullen tegenwerking en gedoe in de tribe ervaren. De groep is niet gek. Net als medewerkers hebben leiders veiligheid en vertrouwen nodig. Open dialoog en debat zijn hierbij essentieel.

Own Your Rank

Als leider werk je in een glazen huis. Je krijgt dat extra salarisschaaltje niet omdat je zo bijster veel beter of slimmer bent, maar omdat jij bereid bent verantwoordelijkheid te dragen. Lief en leed van de tribe daadwerkelijk, maar ook symbolisch te dragen. Daar hoort een charismatische uitstraling bij. Hoe krijg je die? In deze leergang besteden we veel aandacht aan positie pakken, positie delen en ermee spelen. Handig opereren in het politieke speelveld en je eigen stijl kennen en behouden. Own Your Rank, Play Your Rank, Share Your Rank.

Dialoog

Wij geloven dat innovatie, verandering en cultuurvorming ontstaan in dialoog en besluitvorming. Door goede moedige gesprekken. In onze visie verandert cultuur als je op een andere manier dialogen gaat voeren, ideeën uitwisselt en besluiten neemt. Daarom hechten wij veel waarde bij een traject als dit om innovatieve manieren van besluitvorming en dialoog aan te bieden. Als je dialogen verandert, verander je cultuur en versterk je leiderschap.

Change

In dit leiderschapsprogramma besteden we veel aandacht aan vernadering. Hoe zorg je dat je niet wordt overweldigd door de ene na de andere reorganisatie, maar verander je duurzaam en neem je je tribe hierin mee. Je krijgt een schat aan tools zoals viral change, diagnoseinstrumenten om het juiste type cultuurtransitie te bepalen. Ook besteden we aandacht aan diversiteit. Omdat het ruimte geven aan alle meningen en stemmen garantie is voor geslaagde verandering. Zonder diversiteit geen innovatie.

In-company

Wij bieden dit programma op maat en in-company aan. Aan de hand van de vraag en behoeften, combineren wij onze beste masterclasses, lezingen en trainingen tot een mooie leergang. Samen bepalen we welke thema’s het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Kijk gerust rond op deze website om een eerste samenstelling te maken en neem contact met ons voor de mogelijkheden.

We werken met onze top experts elk op hun eigen terrein. Zij verzorgen de lezingen per blok. We zorgen voor continuïteit door middel van een ‘reisgids’ (programmabegeleider) die de reflectieve onderdelen van het programma uitvoert, het groepsdynamische proces bewaakt, zorgt voor goede check-ins en check-outs en tussentijds met jullie als opdrachtgever communiceert. De reisgids is alle blokken volledig aanwezig.

Uitvoering door Danielle Braun en door onze uitstekende en door onszelf opgeleide tribe members. En met een vaste reisgids die bij jullie past.

Taal

Nederlands

Opbouw leerprogramma

Wij werken bij voorkeur in een aftrapbijeenkomst en daarna in 5 blokken van 3 dagdelen met een diner zodat er ook tijd is voor informeel kennis maken en uitwisselen met elkaar. Bovendien hebben de deelnemers dan niet het gevoel om twee dagen ‘van de werkplek te zijn’. Onze ervaring is dat dit de opkomst verhoogd. Mocht het om efficiency of reistijd handiger zijn om blokken te combineren of een ander ritme aan te houden dan kan dat natuurlijk.

Het voorgestelde ritme is:

 • 09.00 - 11.00 uur opening en check-in met elkaar
 • 11.00 - 12.30 uur thema: lezing en / of oefeningen
 • 13.30 - 18.00 uur thema: lezing en/of oefeningen
 • 18.00 - 20.00 uur diner en overnachting
 • 09.00 - 12.00 uur oefeningen en reflectie

De thema’s zullen we in samenspraak bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Organisatiecultuur: hoe bouw je een tribe met sterke totem
 • Leiderschap: own, play, share your rank
 • Verandermanagement: change, totempalen en kernwaarden laden
 • Moedige dialogen: deep democracy
 • Diversiteit & inclusie: 8 inclusie principes in de eigen praktijk
 • Netwerken bouwen en cultuur bestendigen: tribal connections en rituelen

Tribe Tribal connections. Verbinden van mensen in netwerken en steden

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Collegereeks Psychologie voor managers - focus learning journeys

  17 september t/m 18 december 2018. Meer informatie

 • 14 november Event Corporate Culture Burgers’ Zoo, Arnhem

  Na twee zeer geslaagde events Corporate Culture rondom het boek de Corporate Tribe, nu hét event over Building Tribes. Met boeiende sprekers, actieve workshops en de fijne setting van Burgers’ Zoo te Arnhem. En een gloednieuwe lezing van Danielle Braun over hoe je dat doet… Tribes bouwen. Meer informatie Aanmelden...

 • 17 november 2018 ANVR congres voor de reisbranche in Portugal

  Meer informatie

 • 22 november 2018 De Nationale Coöperatiedag 2018

  Meer informatie

 • 18 december Seminar: Anders…

  ….Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven en Eigenaarschap, maar dan Anders door Managementboek.nl Een unieke dag over alle aspecten van anders organiseren, veranderen, leidinggeven. Meer informatie Aanmelden

 • Training Building Tribes

  Lees alles over de nieuwe training Building Tribes

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

building tribes boek

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Robot Sophia bezoekt Nederland deze maand. De reacties zijn verschillend. Van ‘amazing, wat is ze menselijk’, tot ‘het blijft toch gewoon een apparaat’.Nieuwe tijdenHet gaat snel met onze technologische ontwikkeling. Razendsnel. Misschien hadden de M...