Geef je op voor de e-zine

Leiderschapsprogramma “Tribal Leaders”

tribal leaders800

Alles verandert voortdurend. En ieder mens is uniek. Raar eigenlijk dat we organisatie- en cultuurverandering moeilijk vinden... Dat we vaak zo slecht met verschillen omgaan... We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen... Hoe we tribes moeten vormen en onderhouden... Wat we zeker weten is dat tribes zich vormen in moedige dialogen en wijze besluiten. Building strong tribes. Safe for diversity. Ready for change.

Chief! – Leiderschapslessen uit de antropologie

Wij werken vanuit de kennis en kunde van corporate antropologie. We halen onze inspiratie uit verhalen van leiders overal op de wereld.Wij helpen leiders om chief te zijn. Waardige leiders die durven te schakelen tussen Power & Love. Tussen sturen en volgen. Die besluiten durven te nemen en zowel voor- als achter hun team staan. Die weten wanneer ze moeten vasthouden en wanneer ze kunnen loslaten. Wanneer ze daadkrachtig en verbindend moeten zijn. Mensen leven en werken in groepen en kunnen niet zonder leiderschap. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Er zijn prachtige chief-rolmodellen van over de hele wereld. Wij helpen leiders om niet alles opnieuw te bedenken, maar te leren van wat we al weten.

Onze visie op leiderschap

Leiderschap is geen positie. Het is een keuze. Leiders, of chiefs, maken de keuze om hun tribe te dienen en te beschermen. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Nodigen uit tot volgen. Hebben lef. In ruil daarvoor krijgen zij loyaliteit, privileges en status van de tribe. Bij tegenslag is het aan leiders om medewerkers te steunen en hen veiligheid te bieden. Om moeilijke beslissingen te nemen. Met of voor de tribe. Bij succes durven leiders bedrijven te laten groeien. Leiders bevragen de status-quo en zijn altijd op zoek naar verbetering; voor medewerkers, klanten en henzelf. Leiders die puur uit zijn op eigen gewin, zullen tegenwerking en gedoe in de tribe ervaren. De groep is niet gek. Net als medewerkers hebben leiders veiligheid en vertrouwen nodig. Open dialoog en debat zijn hierbij essentieel.

Dialoog

Wij geloven dat innovatie, verandering en cultuurvorming ontstaan in dialoog en besluitvorming. Door goede moedige gesprekken. In onze visie verandert cultuur als je op een andere manier dialogen gaat voeren, ideeën uitwisselt en besluiten neemt. Daarom hechten wij veel waarde bij een traject als dit om innovatieve manieren van besluitvorming en dialoog aan te bieden. Als je dialogen verandert, verander je cultuur en versterk je leiderschap.

Diversity & Change

Diversity gaat bij ons niet (alleen) over streefcijfers, gender en wel of geen hoofdoekjes. Diversity doen we niet omdat het moet. Maar omdat je alleen maar een sterke tribe kunt bouwen als je diversiteit toestaat. Nieuwe blikken, innovatie, poorten open zetten naar een veranderende wereld lukt alleen als je mensen met een afwijkende mening, achtergrond, idee omarmt. Mensen zijn van nature beschermend en vermijdend in relatie tot vernieuwing en verandering. Om voorbereid te zijn op de toekomst en in staat te zijn tot continue verandering is diversiteit geen luxe maar noodzaak.

Alleen in-company

Wij bieden dit programma alleen in-company aan. Aan de hand van de vraag en behoeften, combineren wij onze beste masterclasses, lezingen en trainingen tot een mooie leergang. Samen bepalen we welke thema’s het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Kijk gerust rond op deze website om een eerste samenstelling te maken en neem contact met ons voor de mogelijkheden.

We werken met onze top experts elk op hun eigen terrein. Zij verzorgen de lezingen per blok. We zorgen voor continuïteit door middel van een ‘reisgids’ (programmabegeleider) die de reflectieve onderdelen van het programma uitvoert, het groepsdynamische proces bewaakt, zorgt voor goede check-ins en check-outs en tussentijds met jullie als opdrachtgever communiceert. De reisgids is alle blokken volledig aanwezig.

Uitvoering door de founders van de Academie voor Organisatiecultuur; Danielle Braun & Jitske Kramer en door onze uitstekende en door onszelf opgeleide tribe members / associate partners. Chief Affairs Roos Prins zal aanspreekpunt zijn voor alle praktische zaken en de planning.

Taal

Nederlands of Engels

Opbouw leerprogramma

Wij werken bij voorkeur in een aftrapbijeenkomst en daarna in 5 blokken van 3 dagdelen met een diner zodat er ook tijd is voor informeel kennis maken en uitwisselen met elkaar. Bovendien hebben de deelnemers dan niet het gevoel om twee dagen ‘van de werkplek te zijn’. Onze ervaring is dat dit de opkomst verhoogd. Mocht het om efficiency of reistijd handiger zijn om blokken te combineren of een ander ritme aan te houden dan kan dat natuurlijk.

Het voorgestelde ritme is:

 • 09.00 - 11.00 uur opening en check-in met elkaar
 • 11.00 - 12.30 uur thema: lezing en / of oefeningen
 • 13.30 - 18.00 uur thema: lezing en/of oefeningen
 • 18.00 - 20.00 uur diner en overnachting
 • 09.00 - 12.00 uur oefeningen en reflectie

De thema’s zullen we in samenspraak bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Organisatiecultuur: hoe bouw je een tribe met sterke totem
 • Leiderschap: own, play, share your rank
 • Verandermanagement: change, totempalen en kernwaarden laden
 • Moedige dialogen: deep democracy
 • Diversiteit & inclusie: 8 inclusie principes in de eigen praktijk
 • Netwerken bouwen en cultuur bestendigen: tribal connections en rituelen

Tribe Tribal connections. Verbinden van mensen in netwerken en steden

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog