Geef je op voor de e-zine

Leiderschapsprogramma “Tribal Leaders”

tribal leaders800


We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen... Hoe we tribes moeten vormen en onderhouden... Wat we zeker weten is dat tribes zich vormen in moedige dialogen en wijze besluiten. Building strong tribes. Safe for diversity. Ready for change.

Chief! – Leiderschapslessen uit de antropologie

We bieden een uniek en zeer compleet maatwerk incompany leiderschapsprogramma. Wij werken vanuit de kennis en kunde van corporate antropologie. We halen onze inspiratie uit verhalen van leiders overal op de wereld.Wij helpen leiders om chief te zijn. Waardige leiders die durven te schakelen tussen Power & Love. Tussen sturen en volgen. Die besluiten durven te nemen en zowel voor- als achter hun team staan. Die weten wanneer ze moeten vasthouden en wanneer ze kunnen loslaten. Wanneer ze daadkrachtig en verbindend moeten zijn. Mensen leven en werken in groepen en kunnen niet zonder leiderschap. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Er zijn prachtige chief-rolmodellen van over de hele wereld. Wij helpen leiders om niet alles opnieuw te bedenken, maar te leren van wat we al weten.

Onze visie op leiderschap

Leiderschap is geen positie. Het is een keuze. Leiders, of chiefs, maken de keuze om hun tribe te dienen en te beschermen. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Nodigen uit tot volgen. Hebben lef. In ruil daarvoor krijgen zij loyaliteit, privileges en status van de tribe. Bij tegenslag is het aan leiders om medewerkers te steunen en hen veiligheid te bieden. Om moeilijke beslissingen te nemen. Met of voor de tribe. Bij succes durven leiders bedrijven te laten groeien. Leiders bevragen de status-quo en zijn altijd op zoek naar verbetering; voor medewerkers, klanten en henzelf. Leiders die puur uit zijn op eigen gewin, zullen tegenwerking en gedoe in de tribe ervaren. De groep is niet gek. Net als medewerkers hebben leiders veiligheid en vertrouwen nodig. Open dialoog en debat zijn hierbij essentieel.

Own Your Rank

Als leider werk je in een glazen huis. Je krijgt dat extra salarisschaaltje niet omdat je zo bijster veel beter of slimmer bent, maar omdat jij bereid bent verantwoordelijkheid te dragen. Lief en leed van de tribe daadwerkelijk, maar ook symbolisch te dragen. Daar hoort een charismatische uitstraling bij. Hoe krijg je die? In deze leergang besteden we veel aandacht aan positie pakken, positie delen en ermee spelen. Handig opereren in het politieke speelveld en je eigen stijl kennen en behouden. Own Your Rank, Play Your Rank, Share Your Rank.

Dialoog

Wij geloven dat innovatie, verandering en cultuurvorming ontstaan in dialoog en besluitvorming. Door goede moedige gesprekken. In onze visie verandert cultuur als je op een andere manier dialogen gaat voeren, ideeën uitwisselt en besluiten neemt. Daarom hechten wij veel waarde bij een traject als dit om innovatieve manieren van besluitvorming en dialoog aan te bieden. Als je dialogen verandert, verander je cultuur en versterk je leiderschap.

Change

In dit leiderschapsprogramma besteden we veel aandacht aan vernadering. Hoe zorg je dat je niet wordt overweldigd door de ene na de andere reorganisatie, maar verander je duurzaam en neem je je tribe hierin mee. Je krijgt een schat aan tools zoals viral change, diagnoseinstrumenten om het juiste type cultuurtransitie te bepalen. Ook besteden we aandacht aan diversiteit. Omdat het ruimte geven aan alle meningen en stemmen garantie is voor geslaagde verandering. Zonder diversiteit geen innovatie.

In-company

Wij bieden dit programma op maat en in-company aan. Aan de hand van de vraag en behoeften, combineren wij onze beste masterclasses, lezingen en trainingen tot een mooie leergang. Samen bepalen we welke thema’s het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Kijk gerust rond op deze website om een eerste samenstelling te maken en neem contact met ons voor de mogelijkheden.

We werken met onze top experts elk op hun eigen terrein. Zij verzorgen de lezingen per blok. We zorgen voor continuïteit door middel van een ‘reisgids’ (programmabegeleider) die de reflectieve onderdelen van het programma uitvoert, het groepsdynamische proces bewaakt, zorgt voor goede check-ins en check-outs en tussentijds met jullie als opdrachtgever communiceert. De reisgids is alle blokken volledig aanwezig.

Uitvoering door Danielle Braun en door onze uitstekende en door onszelf opgeleide tribe members. En met een vaste reisgids die bij jullie past.

Taal

Nederlands

Opbouw leerprogramma

Wij werken bij voorkeur in een aftrapbijeenkomst en daarna in 5 blokken van 3 dagdelen met een diner zodat er ook tijd is voor informeel kennis maken en uitwisselen met elkaar. Bovendien hebben de deelnemers dan niet het gevoel om twee dagen ‘van de werkplek te zijn’. Onze ervaring is dat dit de opkomst verhoogd. Mocht het om efficiency of reistijd handiger zijn om blokken te combineren of een ander ritme aan te houden dan kan dat natuurlijk.

Het voorgestelde ritme is:

 • 09.00 - 11.00 uur opening en check-in met elkaar
 • 11.00 - 12.30 uur thema: lezing en / of oefeningen
 • 13.30 - 18.00 uur thema: lezing en/of oefeningen
 • 18.00 - 20.00 uur diner en overnachting
 • 09.00 - 12.00 uur oefeningen en reflectie

De thema’s zullen we in samenspraak bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Organisatiecultuur: hoe bouw je een tribe met sterke totem
 • Leiderschap: own, play, share your rank
 • Verandermanagement: change, totempalen en kernwaarden laden
 • Moedige dialogen: deep democracy
 • Diversiteit & inclusie: 8 inclusie principes in de eigen praktijk
 • Netwerken bouwen en cultuur bestendigen: tribal connections en rituelen

Tribe Tribal connections. Verbinden van mensen in netwerken en steden

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 11 maart 2020 Maak het verschil!, Culemborg

  Meer informatie

 • 4 mei 2020 Breinvoer Hannah Ahrendt, Baarn

  Meer informatie

 • 18 mei 2020 Collegereeks Veranderkunde, Doorn

  Meer informatie 

 • 23 mei 2020 Theatertour Danielle Braun ‘Verre volkeren dichtbij'

  Meer informatie en kaartverkoop

 • 28 mei 2020 Employee experience, AFAS Leusden

 • 11 juni 2020 Het grootste kennisfestival, Havenkwartier Deventer

  Meer informatie

 • 12 juni 2020 M&O congres, Burgers’Zoo Arnhem

 • 25 juni Skipr Netwerkleiderschap, Utrecht

  Meer informatie

 • 11 november 2020 Corporate Culture Event, Burgers’ Zoo Arnhem

 • Training Building Tribes

  Aan de slag met dialoogvormen van over de hele wereld. Boost je facilitatie skills. Een echte vaardigheidstraining. Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

Longlist2019 mijnboek buildingtribes def

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Ik werd uitgenodigd om te komen helpen bij een nieuw organisatieontwerp. In een zorgorganisatie. De directeur vroeg me of ik wilde helpen met de implementatie. Ik vroeg haar ‘mag ik het nieuwe organogram zien’. Ze haalde een tekening tevoorschijn. He...