Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Sandra Bouckaert

Sandra is expert in het omgaan met conflicten in organisaties. Sandra: 'ik heb conflictsituaties altijd interessant gevonden. Niet zozeer de situaties zelf maar eerder het oplossen van deze conflicten. Ik probeerde als kind al om mensen zoveel mogelijk met elkaar te laten praten. Later leerde ik dat praten het belangrijkste gedeelte is van het vinden van een oplossing. Maar als kind wordt er vaker niet dan wel naar je geluisterd. Als volwassene heb ik hier meer succes in gevonden. Ik leerde als dramadocent veel over hoe conflicten ontstaan en hoe we verhalen maken over anderen in ons hoofd. Echter snakte ik naar meer. Ik wist de patronen binnen de mens wel te vinden, maar ik merkte dat het vinden van oplossingen in de praktijk toch een stuk lastiger was. Daarom ben ik de richting van psychologie op gegaan; ik werd psychodramaturg. Eerst in de jeugdzorg en daarna in organisaties’. 

Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en het geven van trainingen. Haar voorkeur gaat uit naar organisaties in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie vraagstukken. Sandra heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor teamleiders in de zorg, die zelfstandige teams aansturen. Sandra is een van de pioniers en experts in Nederland in het werken met de dialoogvorm Deep Democracy. Ze begeleidt leiders in het toepassen ervan, en geeft zowel vanuit haar eigen bedrijf als vanuit de Academie voor Organisatiecultuur trainingen Deep Democracy, zowel incompany als open inschrijf-trainingen. Sandra is door haar zorgvuldigheid en enorme praktijkkennis in facilitaties een zeer geliefd trainer Deep Democracy. Sandra spreekt, schrijft en blogt over haar ervaringen met conflictbemiddeling in teams en over de tools van Deep Democracy, samenwerking, groepsdynamiek en teamontwikkeling.

Als het moeilijk wordt, komt Sandra in actie. Teams met doorontwikkelvraagstukken, conflicten of zoektocht in taak- en rolopvattingen trekt ze dikwijls met een paar impactvolle facilitatiesessies weer voorruit. Sandra staat stevig en is supportive naar teamleiders, om hen in een traject te coachen en ondersteunen. Sandra is executive coach en begeleidt zowel teams als leiders diepgaand, met impact en zeer zorgvuldig. Ze werd hierbij gevoed door de Universitaire studie Executive Coaching aan de Vrije Universiteit.

Sandra is opgeleid in corporate antropologie en dialoogvormen uit de hele wereld en zet die kennis in in trajecten. Opgegroeid als bi-cultureel kind (Vlaams-Nederlands) snapt Sandra cultuurverschil heel goed, en is ze altijd op zoek naar diversiteit in teams en weet ze inclusie écht te verspreiden. Bij Sandra is inclusiviteit geen modewoord, maar ze ademt het en leert je op een ontspannen manier om te gaan met verschil. In haar rugzak heeft Sandra een schat aan ervaringen en methodieken. Ze mixt en matcht met systemisch werken, psychodrama, thema gecentreerde interactie, geweldloze communicatie, let’s talk.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 24 september 2021 De medewerker centraal: ‘Zorgen voor zorg’, België

  Meer informatie en aanmelden

 • 25 oktober 2021, Food Inspiration Trendsummit, Veghel

  Meer informatie en aanmelden

 • 4 november 2021, Sterk door Werk, live en online

  Meer informatie en aanmelden

 • 16 november 2021 event Patronen - We gaan diep Burgers’ Zoo (Arnhem)

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

 • Rituelen als reddingsboei

  Rituelen als reddingsboei

In beeld

Danielle Braun over haar nieuwe boek Patronen

Dubbel date over haar boek Patronen met Inge Diepman

Columnist en antropoloog Mening of neutraal Podcast met Danielle Braun en Ruben Klerkx1

Patronen - We Gaan Diep

Event 16 november

iStock 1215697335 570

Aandacht is het nieuwe goud

Een film van Danielle Braun

Nieuwe podcast met Tjip de Jong

Hoe wordt de mens gevormd door zijn tribe?

Nieuwste Blog

Extrovertie wordt hoger gewaardeerd dan introvertie In het werkzaam leven wordt extrovertie hoger gewaardeerd dan introvertie. Op je sollicitatiegesprek moet je 'vooral jezelf laten zien', gaande de rit wordt je uitgedaagd 'in de spotlights te stappe...