Geef je op voor de e-zine

Deep Democracy Business

deep democracy business

Deep Democracy is een alternatief voor weinig inspirerende vergaderingen. Een zienswijze en methodiek die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. En tegelijk een uiterst praktisch 5-stappen vergadermodel. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Moedige dialogen. Echte besluiten. Gedragen standpunten. 

Deep Democracy werd in de jaren negentig ontwikkeld in het bedrijfsleven van Zuid-Afrika. Sindsdien wordt het succesvol toegepast als krachtig instrument voor besluitvorming en dialoog over heel de wereld. Teams die volgens deze methodiek overleggen, winnen aan effectiviteit. Het biedt handvatten voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie. Deep Democracy Business is de corporate toepassing van deze methodiek, toegepast op de dagelijkse praktijk van (programma)leiders. Toepasbaar, corporate, professioneel en onderbouwd. Diepgaand zonder soft te zijn. 

Deep Democracy Business

Wij bieden een in Nederland unieke training aan: Deep Democracy Business. Onderbouwd, professioneel, corporate, praktisch. Omdat: de reguliere trainingen Deep Democracy zoals die elders worden aangeboden geweldig zijn, maar soms niet zo direct toepasbaar in de organisatiesetting. Met Deep Democracy Business maken we de directe transfer; we hebben een manier gevonden om te zorgen dat je in drie dagen zelf aan de slag kunt met deze vergadertool en veel hebt kunnen oefenen.

Voordelen:

 • Na drie dagen kan je echt met jouw team aan de slag; vergaderingen leiden en besluiten nemen met de wijsheid van de minderheid meegenomen in je besluit.
 • 2 + 1 dag werken met tijd voor oefenen in je eigen praktijk tussendoor.
 • Overbodige oefeningen en theorie doen we niet: we hebben een waardevolle selectie gemaakt van wat je ook écht gebruikt in de praktijk.
 • We oefenen, oefenen, oefenen, zodat je de zekerheid hebt dat je aan de slag kunt. Niet alleen praten over, maar ook doen.o Wij werken met toptrainers. Opgeleid door Myrna Lewis, founder van Deep Democracy. 
 • We zijn allemaal antropologisch opgeleid, we zijn corporate en maken het fun.
 • Wij hebben managerial ervaring en koppelen de mind blowing roltheorie van Deep Democracy aan praktijkcasuïstiek, tempo en mores van de meeste organisaties. Hier kan je mee thuis komen! 
 • We hechten veel waarde aan een goede trainingslocatie met fijne zalen en midden in de natuur. Bij mooi weer werken we zoveel mogelijk buiten. 
 • Met twee gratis bestsellers. 

Deep Democracy level 1, 2, 3 volgens de Lewis methode:

Als je facilitator, trainer, consultant bent of als manager of leider zó gegrepen bent door de methodiek, dat je graag alles wilt weten en ook veel persoonlijke reflectie wilt doen met deze methode, dan zijn de levels 1, 2, 3 van de Lewis methode van Deep Democracy geschikt. Tijdens de trainingen leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. Veel mensen ervaren een echte mindshift als ze kennismaken met het gedachtengoed van Deep Democracy, omdat we wezenlijk anders leren kijken naar groepsdynamiek dan veel mensen gewend zijn. Maar de Lewis methode van Deep Democracy is tegelijkertijd een heel praktische manier om constructief om te gaan met de tegenstellingen en conflicten die er in elk team en elke organisatie zijn. Levels 1-3 zijn tweedaagse trainingen, waarin we steeds een stap dieper in het groepsproces en onszelf duiken. 

Voor wie

Deep Democracy Business: als je als leider, programmaleider of manager de kwaliteit van je vergaderingen wilt verhogen en heel praktisch zelf aan de slag wilt kunnen gaan.
Deep Democracy levels 1, 2, 3 volgens de Lewis methode als je als facilitator, trainer, teamcoach, begeleider, consultant, groepen en teams wilt helpen om de onderstroom boven water te krijgen en wilt helpen om betere besluiten en moedige dialoog te krijgen. Je ontvangt een Lewis certificaat waarmee je overal de vervolglevels kunt volgen.
Natuurlijk kan het zijn dat je een gecombineerde functie hebt of allebei interessant vindt. Schrijf dan gewoon in op de training die je het meeste aanspreekt. 

Je krijgt:

Het boek Deep Democracy van Jitske Kramer als naslagwerk.
Het boek Da’s Gek – een antropologische kijk op ‘normaal’ van Danielle Braun, omdat we het te gek vinden dat je bij ons Deep Democracy volgt.

Je leert:

 • Een Deep Democratisch gesprek te faciliteren. Veel oefenen!
 • De vijf stappen van besluitvorming
 • Anders kijken naar groepen; we werken vanuit de mindblowing roltheorie
 • Een goede check-in en check-uit te begeleiden
 • Door het conflict naar verzoening en ware dialoog te komen
 • Goede, moedige gesprekken te voeren
 • Alles boven tafel te krijgen
 • Neutraal te zijn als facilitator of voorzitter
 • Creatieve werkvormen te gebruiken, zoals het gesprek op voeten 

Hoe we werken

Tijdens de trainingen leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. Veel mensen ervaren een echte mindshift als ze kennismaken met het gedachtengoed van Deep Democracy, omdat we wezenlijk anders leren kijken naar groepsdynamiek dan veel mensen gewend zijn. We werken vanuit rollen in plaats van ego’s. Deep Democracy Business is een heel praktische manier om constructief om te gaan met de tegenstellingen en conflicten die er in elk team en elke organisatie zijn. Echt effectieve besluitvorming. Goede, moedige gesprekken en gedragen besluiten. Bij Deep Democracy Business werken we praktijkgericht met veel oefenen, bij de levels volgens de Lewis methode nemen we veel tijd om de onderstroom te doorgronden en aan den lijve te ervaren.

Praktische informatie

Deep Democracy Business bestaat uit een training van 2 + 1 dag. Dagen van 9.30 – 17.00 uur. Op een mooie locatie midden in de natuur in het midden van het land. Groepen van maximaal twintig deelnemers. Kosten: € 1.200,- BTW vrij.

De levels 1, 2, 3 zijn per level intensieve tweedaagse trainingen. Dagen van 9.30 – 17.00 uur. Op een prettige locatie in het midden van het land (Baarn of Leusden). Groepen van maximaal 20 deelnemers. Kosten: € 825,- BTW vrij per level.

Data, kosten, inschrijven

Zie: www.deepdemocracyacademy.nl 

Deep Democracy ijsberg

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 28 juni - masterclass Cultuuronderzoek voor Auditors – Danielle Braun

  Info en aanmelden 

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar