Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Coaching voor leiders en high performers

iStock 516546855 kopie s

Leiders

iStock 960559410 kopie sBestuurders, leiders, executives, boardmembers… de chiefs van de organisatie. Leiderschap is wezenlijk en belangrijk. Leiders vormen en veranderen tribes. Ze nemen het voortouw. Geven richting. Zij faciliteren een voortdurend onderzoek van verschillende perspectieven om tot het beste resultaat te komen. Soms moeten ze daadkrachtig het voortouw nemen, bij crisis en vernieuwing. Leiders zetten verandering in beweging en beslechten conflict. Leiders en specialisten dragen en ver-dragen. Zijn niet om zes uur klaar met hun werk. Voelen verantwoordelijkheid voor welzijn of ontslag van medewerkers. Komen in de krant. Worden gemangeld in het politieke krachtenveld. Ontgroeien bij een loopbaanstap soms hun vrienden. Zijn wel eens de eerste man, vrouw, zij-instromer, nieuwkomer,... in de organisatie. Leiders vragen zich van tijd tot tijd af of ze het wel écht kunnen. Of ze niet door de mand vallen. Of ze niet liever een baantje achter de kassa willen. Of ze niet te bitchy zijn. Het kan best eenzaam zijn aan de top. Niet altijd heb je mensen om écht mee te sparren. 

 

 

High Performers

iStock 453308971 sSuper specialisten, podiumkunstenaars, artsen, politici, diplomaten, ... High Performers zijn mensen met een hoog gespecialiseerd vak, die onder grote druk presteren op een specifiek moment. Vanuit antropologische blik zijn het de magiërs van een organisatie en de samenleving. De mensen die wonderen verrichten en dingen doen die niemand anders kan of durft. De undercover agent in een grote operatie. De harpist bij een concert. De ic-arts die triageert. De burgemeester die een bewogen demonstratie aflast. De onderzoeker die een medicijjn van de markt af moet trekken. De psychiater die beoordeelt of iemand wel of niet verplicht wordt opgenomen. De journalist die wordt bedreigd. De asielopvangdirecteur die een gijzeling coördineert. De defensiecommandant die een missie in Mali trekt. High Performers verrichten topprestaties. De hormonen gieren door hun lijf. En vallen daarna weer stil. De sterke ups- en downs in het vak vragen veel van je. Van je lijf, van je omgeving en ook van je mentale gezondheid. Veel high performers zijn geen standaard persoonlijkheden. Hun gevoeligheid, kracht en discipline heeft ze juist gebracht waar ze nu zijn. Wij zien te veel hoog presteerders eenzaam zijn in hun vak. Ze missen een backbone, een sparringpartner die van tijd tot tijd meedenkt, checkt, ontrafelt, helpt bij angst of moeheid. Wij geloven dat het erg gezond is, als high performers zich af en toe aan een vrolijke- doch diepgaande APK onderwerpen. Met hun team of individueel. 

 

Backbone

barn owl 1107397 1920 s

Backbone, praatpaal, partner, spiegel, gids, wijze uilen blik van buiten. Omdat het eenzaam kan zijn aan de top. Gewoon; iemand die een tijdje met je meedenkt, liefdevol kritisch is en samen danst. Tot je weer stevig genoeg staat. Weer vliegt.
Wij werken op senior niveau. Professioneel. Persoonlijk. Investering van enkele dagdelen tot langdurige begeleiding. Met je (directie) team of individueel. Op je eigen locatie of juist in een warme setting buiten je dagelijkse gang. Het kan ook met je hele team. APK's voor je directie of maatschap. Delen jullie nog meer dan de acht agendapunten lijstjes met elkaar? Zodat het inspirerend blijft samen. 

Hoe wij werken

shaman 2897334 1280 sWij hebben een rugtas vol ervaring, opleiding en begeleidingsskills. Wij coachen diepgaand en ook vrij stoer. Altijd op basis van wetenschappelijk doorwrochte kennis en methodiek. We cut the crap en maken stevige stappen die horen bij jouw snelheid en intelligentie. We zijn er ook als je echt vastloopt. Wij zijn deskundig, warm en betrokken. We doen geen uurtje per week, maar verdiepen ons in jou en je opdracht. Je krijgt alle tijd in het gesprek of met je team en kunt altijd bellen of mailen tussendoor als je voor een lastige klus staat. Wij zijn allen geschoold in corporate antropologie en Deep Democracy, naast ieders eigen achtergrond en expertise. Wij geloven dat meervoudig kijken helpt en ontrafelen je eigen patronen of dat van jullie als team of duo. Ons credo is 'Aandacht is het nieuwe Goud'. Wij werken aandachtig, lief, scherp, getoetst en echt.

 

 

Onze mensen

Danielle Braun
Danielle Braun is antropoloog en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Stond zelf 25 jaar met haar voeten in de bestuurlijke klei. Ze doceerde executive teamcoaching aan de Vrije Universiteit en heeft veel bestuurders begeleid. Ze werkt een op een met je of sluit aan bij je directieteam om te spiegelen. Schreef diverse boeken, waaronder het boek Patronen.
Profiel Danielle
Esther van Fenema
Esther van Fenema is high performance coach en werkt ook als psychiater. Daarnaast is ze violist en TV- en opiniemaker. Een klassieke High Performer. Ze gaat echt de diepte in met mensen op topfuncties of in hele specialistische takken van sport. Esther werkt met individuen en ontwikkelt teams. Ook waar leiders en bestuurders vastlopen of met levens- en loopbaanvragen lopen, is zij een uitstekende begeleider. Schreef de boeken 'Het onstemde brein' over high performers en 'Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn'.
Profiel Esther
Sandra Bouckaert
Sandra Bouckaert is executive coach en werkt diepgaand en onder water met individuen en teams. Sandra past haar coachingsstijl en methodiek heel precies aan op vraag en persoon. Ze is Deep Democracy facilitator, opgeleid als psychodramaturg en doet conflictinterventies tussen executives of in teams en brengt teams op een hoger samenwerkingsniveau.
Profiel Sandra
Marion van de Guchte
Marion van der Guchte is een uitstekende spiegel en zet ook haar eigen directie-ervaring in de financiële dienstverlening in. Zij is bedrijfskundige, onder andere opgeleid als executive coach aan de Vrije Universiteit en beweegt zich makkelijk in een bedrijfsmatige corporate omgeving. Bemiddelt bij conflict en samenwerkingsproblemen, onder andere in juridische maatschappen. Werkt ook internationaal en engelstalig.
Profiel Marion

Contact

Bel of mail gerust als je een backbone zoekt. Wij vragen door zodat je echt weet wat jij of jullie nodig hebt / hebben. Wij beginnen altijd met naar je te luisteren. Samen dansen.

iStock 178586669 s

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 12 maart 2024, Op zoek naar Patronen, Amsterdam

  Meer informatie en aanmelden

 • 19 april 2024, De Grote Harry dag, Leusden

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

In beeld

Danielle Braun - Da's Gek

De Grote Hé... Harry Dag 19 april 2024

old people 1553351 960 720

Op zoek naar Patronen 12 maart 2024

shutterstock 76323862 beeld 

Waarheid en verhaal

Beautiful nymph in the fairy forest. Fashion photo

Dé facilitatieleergang van Nederland - leergang Antropologische Teambegeleiding

iStock 108226164 def

Diagnose van de tijd: leegte, complexiteit, toekomst?

7509801 HSC00001 7 kopie

Nieuwste Blog

Leiders: aandacht is het nieuwe goud Als dr. Danielle Braun iéts goed kan, is het zaken van een afstandje bekijken. De bedrijfsantropoloog maakte zich dat als kind al eigen. Inmiddels heeft ze al diverse boeken op haar naam staan, moedigt ze haar eig...

/**/