Geef je op voor de e-zine

Maatwerk

We build tribes. We empower chiefs. We hebben stevige roots in strategisch leiderschap, training, coaching, consultancy. 'We cut the crap' en werken liever onder dan boven de waterlijn. We geloven dat ruzies betekenen dat mensen nog op elkaar betrokken zijn, dat Power & Love hand in hand gaan en dat mensen van nature het beste voor de organisatie, elkaar en zichzelf willen. We denken dat organisaties per definitie plekken zijn waar besluiten genomen worden en dat je dat dan maar beter goed kunt doen. Wij helpen zonder over te nemen, duiden cultuur en verspreiden verandering. We vormen een hechte community van partners bij verandering met dezelfde passie. We werken als een tribe en voor tribes. Vaak leiden we interne veranderaars op om de veranderrol te borgen als we klaar zijn met het traject.

Wij vinden het belangrijk om zowel de individuen als de netwerken binnen een organisatie te activeren. We kiezen voor interventies die zowel impact hebben op het systeem als geheel, op leiders en op medewerkers. Met een mix van verbindende interventies (dialoog, begrip, exploreren, overeenkomsten) en daadkrachtige interventies (debat, besluitvorming, actie, verschillen).

Liminaliteit 

Cultuuronderzoek: starten met wat er is

Diepgaand, onder de waterlinie, geen snelle internetscans maar observaties en interviews, doortastend. Eerst weten wat nu eigenlijk de gewenste veranderkoers is. Gaat het om totale transformatie, of gaat het om terug keren naar de bedoeling, de ziel, de eigenheid van de organisatie? Met het oog van de antropoloog: haarscherp cultuurpatronen blootleggen. Steeds in dialoog. Waar nodig participatieve observatie of diepte-interviews. De verandering begint al tijdens de diagnose.

In gemiddeld een tot drie weken (afhankelijk van vraag, omvang en complexiteit) krijg je een heldere weergave van de belangrijkste culturele patronen, denkkaders en verlangens. Een krachtige en rijke ervaring waarin alle belanghebbenden actief betrokken worden. Een solide basis voor de bepaling van een nieuwe strategie, de start van een fusietraject, de formulering van nieuwe kernwaarden, oplossing van conflicten. Binnen een enkele afdeling of over landsgrenzen heen om internationale verschillen hanteerbaar te maken. Klik hier voor meer informatie cultuuronderzoek. Als je weet waar je staat, weet je waar je heen wilt bewegen.

Langdurige begeleiding bij verandering of directieontwikkeling

Wij verbinden ons per jaar aan maximaal 4 organisaties of bedrijven voor langere tijd. Om hen intensief te ondersteunen tijdens een (verander-)proces, conflict, fusie of doorontwikkeling. Onze begeleiding bestaat uit een mix van alle interventies en activiteiten die op onze website beschreven staat, gecombineerd met onze volle aandacht voor de specifieke organisatiecontext. Stap voor stap. In co-creatie. Duiden, gebruik maken van de kracht en wijsheid die in de organisatie aanwezig is. We weten “ongeveer” wat de volgende stap is, omdat we dit al vaker hebben gedaan.... :-). We werken volgens onze antropologische veranderaanpak.

Waarom niet meer dan 4? Omdat we 100% kwaliteit en aandacht willen kunnen garanderen en een dag nog steeds maar 24 uur heeft. Wij krijgen meer vragen dan dat we tijd hebben. Neem contact op als je wilt bespreken of we voor langere tijd met elkaar op reis gaan. Fijn als je goed kunt aangeven wat je intentie en motivatie is om met ons samen op reis te willen gaan.

Faciliteren van besluitvorming en strategieontwikkeling

Als er belangrijke besluiten moeten worden genomen, het businessplan vorm moet krijgen of een strategiekoers voor de komende jaren moet worden uitgezet, faciliteren we met prachtige werkvormen de dialoog en het besluitvormingsproces. We zorgen dat kampvuren gaan branden, om het goeie gesprek te voeren. We kunnen Deep Democratisch faciliteren of een bijeenkomst begeleiden geïnspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld, zoals die van de Inuit (in stilte) en de Afrikaanse Kgotla (volksraadpleging), voor groepen van 5 tot 5000 mensen. Wijze, gedragen besluitvorming en koersbepaling, waarbij de wijsheid van iedere medewerker in de organisatie benut wordt. Dit zijn vaak korte en intense interventies van een halve dag tot 2 dagen, waarna de organisatie de bevindingen zelf verder brengt.

Key note als voorbereiding op change

Korte, impactvolle interventies. Wij hebben een aantal keynote lezingen en masterclasses paraat. Dit biedt leiders, bestuurders, directeuren, middenkader, change agents en grote groepen medewerkers een prima gelegenheid om zich voor te bereiden op de dingen die komen gaan. Snappen wat cultuurverandering met je doet, de wetten van onzekerheid bij change kennen en relativeren, je nieuwe collega’s en hun cultuur écht leren kennen bij een fusie of internationale samenwerking. Indringend maar ook luchtig. Onderbouwd doch vol humor. In onze masterclasses wordt de lezing gevolgd door gefaciliteerde gesprekken over de thema’s en vraagstukken die relevant zijn voor het (verander-)proces van de organisatie of bedrijf. We hebben diverse succesvolle korte interventies, dialoogtools, simulaties en gespreksmodellen die los of in serie kunnen worden ingezet. Een krachtige manier om het gesprek los te maken, taal te geven aan de verandering, communicatie tussen mensen en groepen weer op gang te brengen.

Voor 5 directieleden of 5000 medewerkers... klik hier voor de mogelijkheden

Opleider voor interne- en externe veranderaars

We hebben diverse prachtige leergangen en trainingen in ons aanbod, waarmee we zelfstandige veranderaars (consultants, trainers, coaches) en mensen binnen de eigen organisatie opleiden om de rol van chief, veranderaar, change agent, faclitator van besluitvorming op zich te gaan nemen. Wij delen hierbij zonder terughoudendheid al onze kennis, materialen en methodieken; we zijn blij als ze verspreid en gebruikt worden. Zodat we de antropologische aanpak verspreiden wordt en wij weer door kunnen naar een andere tribe...

Teaminterventie of cultuurinterventie

Bij ernstige crises, doorontwikkelvragen van een team, gedoe, vastgelopen reorganisatie, vertrouwensbreuk, plotseling vertrek- of overlijden directeur of bestuurder. Razendsnel herstel van rust, daarna passende interventies en eventueel snelle onderzoeksronde. We schrikken niet terug voor ruzie, emotie, conflict. Investering van enkele dagdelen tot langdurige begeleiding. Vaak ad hoc en snel, dus wanneer de agenda dit toelaat.

Meer diversiteit en inclusie

Wij begeleiden organisaties in het komen van praten over de nut en noodzaak van meer diversiteit & inclusie, tot het daadwerkelijk acties ondernemen. Samen met leiders, beleidsmedewerkers, HR, projectgroepen en ambassadeurs. Wij delen graag onze kennis en ervaring.

Duurzaam organiseren

Bij de wens om duurzaamheid naar een hoger plan te tillen dan papier recycelen en groenbakken schuiven wij graag aan tafel. Als sparringspartner en adviseur.

Sparring partner voor directeur, change manager, Raad van Bestuur, Raad van Toezicht

Praatpaal, partner, spiegel. Omdat het lonley is at the top. Zeker als je voor een stevige veranderklus staat. Op senior niveau. Professioneel. Persoonlijk. Zodat het leuk blijft. Investering van enkele dagdelen tot langdurige begeleiding. We hebben zelf met onze voeten in de managerial klei gestaan en gaan voorbij boekenwijsheid. Warm, betrokken, professioneel.

Contact

Bel of mail gerust om te bespreken welk partnerschap je zoekt.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Collegereeks Psychologie voor managers - focus learning journeys

  17 september t/m 18 december 2018. Meer informatie

 • 3 oktober 2018 Health & Care Day

  Samen voor de zorg van de toekomst Meer informatie Bestel tickets

 • 14 november Event Corporate Culture Burgers’ Zoo, Arnhem

  Na twee zeer geslaagde events Corporate Culture rondom het boek de Corporate Tribe, nu hét event over Building Tribes. Met boeiende sprekers, actieve workshops en de fijne setting van Burgers’ Zoo te Arnhem. En een gloednieuwe lezing van Danielle Braun over hoe je dat doet… Tribes bouwen. Meer informatie Aanmelden...

 • 17 november 2018 ANVR congres voor de reisbranche in Portugal

  Meer informatie

 • 22 november 2018 De Nationale Coöperatiedag 2018

  Meer informatie

 • 18 december Seminar: Anders…

  ….Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven en Eigenaarschap, maar dan Anders door Managementboek.nl Een unieke dag over alle aspecten van anders organiseren, veranderen, leidinggeven. Meer informatie Aanmelden

 • Training Building Tribes

  Lees alles over de nieuwe training Building Tribes

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

building tribes boek

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

In het verhaal van Lili en Howick strijden twee sets van kernwaardes om voorrang. Aan de ene kant de waarde van eerlijkheid, rechtvaardigheid en heldere bestuurlijke koers voering. Aan de andere kant is daar mededogen, barmhartigheid, beschermen van ...