Geef je op voor de e-zine

Tribe! Da’s gek!

Da’s gek. Echt maf, weird, vreemd, belachelijk, anders. Of niet? Een uitdagende, flitsende, humorvolle, inhoudelijke én emotionele kijk op organisaties, op gek zijn, op het leven. Voor iedereen die zichzelf en zijn of haar collega vragen durft te stellen over de werkelijkheid. Die graag wil worden uitgedaagd over de vraag wat is normaal en wie bepaalt dat dan. Voor iedereen die door een andere bril durft te kijken naar processen in organisaties. Naar de samenleving. En vooral naar zichzelf. Voor mensen die klanten, burgers, clienten, leerlingen en collega’s weer diep in de ogen durven te kijken en te durven vragen ‘wat heb jij nodig om je goed geholpen te voelen’. Die weer gaan zeggen ‘I see you’ in plaats van ‘Ik weet wat goed voor jou is.’ I dare you... To look from a different perspective. Na deze lezing zeg je nooit meer: Da’s gek.

Danielle Braun is corporate antropoloog. Ze reist over de wereld om van tribes overal op de wereld te leren hoe we kunnen samenleven, samenwerken en veranderen. Die kennis deelt ze op podia, in haar boeken en met chiefs van organisaties als boardroom fluisteraar. Danielle is gefascineerd door gekte. In organisaties, in de samenleving en in het leven. Haar verhalen gaan over die zoektocht. Ze maken vertrouwd wat gek is en gek wat vertrouwd is. Ze laat zien dat ‘gek’ vooral een contextprobleem is en niet zozeer een probleem in zichzelf. Danielle daagt de heersende waarheid uit. Maakt organisaties weer heel en bezield. Zorgt dat mensen elkaar weer echt zien.

Van deze lezing wordt je een beetje gek. Je bent in staat om met de blik van de antropoloog te kijken. Vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen. En als je dat doet zie je de diepere onderstroom tussen mensen. Ga je vragen stellen over waarom je de dingen eigenlijk doet zoals je ze doet. Maak je minder onderscheid tussen gek en normaal. Dan wordt out of the box heel aantrekkelijk en heb je geen zin meer om binnen de lijntjes te kleuren. De lezing of masterclass past Danielle aan op de thema’s die specifiek ‘gek’ zijn in jullie eigen context.


Mogelijke accenten:

 • Wat is gek en wat is normaal
 • Waarom mensen niet gewoon doen wat je ze zegt te doen
 • Waarom kernwaardenlijstjes en missie statements niet werken
 • Wie bepaalt er wat normaal is; de invloed van macht
 • Hoe we organisaties en de samenleving ontzielen, koud en geweldadig maken….
 • En hoe we die weer heel en bezield kunnen maken!
 • Lieve zorg, mooie scholen, luisterende overheid: I see you.
 • Wat we kunnen leren van Voodoopriesters, Longnecks, Tapijthandelaren en Lipblade dragers
 • Gek als contextprobleem
 • Out of the box organisaties zijn leuker
 • I dare you: to look from a different perspective
 • Maak kennis met Harry; de vogel die op zijn kop hangt
 • Hoe mensen saboteren als ze niet gehoord worden

Spreker:

Danielle Braun

Taal:

Nederlands

Duur en interactie:

Keynote: 30 – 90 minuten, 10 – 5000 mensen . Met korte interactie momentjes

Masterclass: 2,5 tot 3,5 uur, 10 – 5000 mensen

We hebben een aantal mogelijkheden om de keynote uit te breiden tot masterclass. In alle gevallen vormt de keynote lezing de basis, aangevuld met een interactieve activiteit. Zaalgrootte: 10 – 5000 deelnemers, tenzij anders aangegeven. Welke werkwijze het meest geschikt is bepalen we in overleg.

1. Masterclass : op zoek naar Harry

We maken gek wat vertrouwd is en vertrouwd wat gek is. Maak kennis met Harry; de vogel die op zijn kop hangt en de wereld net even anders ziet. Andere vragen stelt. We gaan op zoek naar de stem van die lastige Harry’s. Om te luisteren naar wat ze echt te zeggen hebben. In kleinere subgroepen aan de slag met reflectieve vragen. Je gaat op zoek naar gekke processen in je organisatie om ze vertrouwd te maken en vertrouwde processen stel je ter discussie. Zelfwerkzaamheid met strakke terugkoppeling en samenvatting door de spreker. Deze sessie volgt op de inleidende lezing zoals hierboven beschreven.

2. Masterclass : I see you

We speuren ontzielende patronen op en maken plannen om weer te bezielen, namen te noemen en elkaar in de ogen te kijken. In kleinere subgroepen aan de slag met reflectieve vragen. Je gaat op zoek naar het wezen van jouw klant, client, burger, bewoner, collega, buur, medemens. Je bezielt. Maakt weer heel wat gecompartementaliseerd was. Vraagt je af wat de ander nodig heeft om zich goed gehoord te voelen.

3. Masterclass: kernwaardes en missiestatements die wel werken

Ken je het? Vijf kernwaardes op een muismat. Missiestatements onder het logo. Vaak geven ze meer aan waar we naar verlangen dan wat we echt doen in onze organisaties, samenleving en thuisfront. Wat als het nu eens zou lukken om ze écht te laden. Te zorgen dat ze doorleefd worden. Dat ze van jou worden. Niet meer koud en afstandelijk zijn. Na de lezing voeren we in kleine groepen indringende kernwaardengesprekken. Zodat je weer verbonden wordt met de ziel, de spirit van je organisatie, huis, samenleving. Dieper werk. Voor groepen die geraakt durven te worden.

tribe das gek1

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog