Geef je op voor de e-zine

Tribale samenwerking

tribale samenwerking

Samenwerken. Heerlijk, lastig, uitdagend, verrijkend, frustrerend. We mogen het, we moeten het. Als het goed gaat brengen we onszelf en elkaar tot grote hoogten. Gaat het mis geeft het spanning, onmacht en verdriet. In deze lezing gaan we diep. Komen de echte samenwerkingsperikelen en uitdagingen op tafel. Je krijgt taal en tools om het over de wérkelijke vraagstukken in jouw team of met je zakenpartner te hebben. Onversneden, eerlijk, oplossend. Met een tas vol inzichten, tools en goede voornemens stap je na deze lezing de zaal uit. Je samenwerking wordt er rijker van. Kom het liefste samen met jouw samenwerkingspartners of team. Kan je direct aan de slag met elkaar.

Danielle Braun is corporate antropoloog. Ze reist over de wereld om van tribes overal op de wereld te leren hoe we kunnen samenleven, samenwerken en veranderen. Die kennis deelt ze op podia, in haar boeken en met chiefs van organisaties als boardroom fluisteraar. In deze lezing gaat Danielle diep. Ze vertelt niet alleen over hoe tribes overal op de wereld samenwerken, maar voegt haar persoonlijke reisverhaal daaraan toe. Het verhaal van de samenwerking met haar zakenpartner en hoe die samenwerking met een klap ten einde kwam. Ze kijkt met meer wijsheid dan voorheen terug. En past de kennis van tribes overal op de wereld toe op haar eigen zoektocht en die van haar publiek. Dat doet ze met diepgang, humor, zelfrelativering en wijsheid, tools en tips over samenwerken van tribes overal op de wereld.

Kies voor de lezing als je geraakt, geprikkeld, geïnspireerd wilt worden. Gun jezelf en je team een langere master class als je ter plekke met een aantal tools en gespreksvormen aan de slag wilt zodat je verrijkt de zaal uit loopt met betere samenwerking in de pocket.

Mogelijke accenten:

 • Bedoelen we wel hetzelfde? Kernwaardes afstemmen op elkaar.
 • Cultuur vormen. Hoe groepen mores afspreken.
 • Totems. Waar lopen jullie samen warm voor?
 • Wie bepaalt er wat normaal is? Jullie onderlinge machtsverhouding.
 • Irritatie en sabotage? Hoe het eruit ziet en wat je ermee doet.
 • Opruimen en opschonen. Rituelen bij conflict.
 • Elkaar niet voor de voeten lopen: tribale rollen in organisaties.
 • Zelfsturing? Afspraken maken.
 • Luisteren naar de wijsheid van de minderheid. Geef de ‘Harry’ in je team een stem.
 • Tussen burn-out en flow: hoe blijft werken leuk.

Keynote:

Keynote: 60 – 90 minuten, 10 – 5000 mensen . Met korte interactie momentjes

Masterclass:

Masterclass: 2,5 tot 3,5 uur. 10 - 50.000 mensen.

We hebben een aantal mogelijkheden om de keynote uit te breiden tot masterclass. In alle gevallen vormt de keynote lezing de basis, aangevuld met een interactieve activiteit. Zaalgrootte: 10 – 5000 deelnemers, tenzij anders aangegeven. Welke werkwijze het meest geschikt is bepalen we in overleg.

1. Masterclass : jullie eigen organisatiecultuur

Met een model uit de inleiding voer je een groepsgesprek met jouw eigen team over de mores die jullie samen hebben ontwikkeld. Ben je er blij mee of kan het anders? Je krijgt handige handvatten om cultuur bespreekbaar en tastbaar te maken. En het is nog leuk ook.

2. Masterclass : Let’s talk

Een spannende master class met echte gesprekken als bonus. Na de lezing voer je met een of enkele collega’s een aantal échte moedige gesprekken. Positieve feedback en opruimen van irritaties. Je komt er rijker uit samen. En weet hoe je dit voortaan vaker kunt doen: je hebt een goede tool voor het voeren van moedige gesprekken op zak.

3. Masterclass: kernwaardes en missiestatements die wel werken

Bedoelen we eigenlijk wel hetzelfde? Vijf kernwaardes op een muismat. Missiestatements onder het logo. Vaak geven ze meer aan waar we naar verlangen dan wat we echt doen in onze organisaties, samenleving en thuisfront. Wat als het nu eens zou lukken om ze écht te laden. Te zorgen dat ze doorleefd worden. Dat ze van jou worden. Niet meer koud en afstandelijk zijn. Na de lezing voeren we in kleine groepen indringende kernwaardengesprekken. Zodat je weer verbonden wordt met de ziel, de spirit van je organisatie, huis, samenleving. We overbruggen verschillen en leren je dat iedereen een unieke beleving heeft bij een aantal kernwaardes. We halen de machtsspelletjes er uit.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Collegereeks Psychologie voor managers - focus learning journeys

  17 september t/m 18 december 2018. Meer informatie

 • 22 november 2018 De Nationale Coöperatiedag 2018

  Meer informatie

 • 30 november 2018 Jaarcongres NVLF werkt voor jou!

  Meer informatie

 • 18 december Seminar: Anders…

  ….Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven en Eigenaarschap, maar dan Anders door Managementboek.nl Een unieke dag over alle aspecten van anders organiseren, veranderen, leidinggeven. Meer informatie Aanmelden

 • 9 mei 2019 Het Grote Kwaliteitscongres, Burgers’ Zoo

  Samen sturen op kwaliteit, meer informatie

 • 13 november 2019 Corporate Culture Event, Burgers’ Zoo

  Nadere info volgt

 • Training Building Tribes

  Lees alles over de nieuwe training Building Tribes

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

In beeld

Building Tribes - reisgids door organisaties. Nieuw boek, lezing, training

building tribes boek

Winnaar Managementboek van het jaar 2016!

Managementboek van het jaar

Nieuwste Blog

Ik reisde in de zomer van 2018 naar China. Samen met mijn gezin; beste reisgezelschap denkbaar. Total culture shock. Ondanks al mijn reiservaring is China… anders. Weinig Chinezen spreken goed engels. Dat betekent dat dagelijkse interacties als eten ...