Geef je op voor de e-zine

Tribe!

Tribe! – organisatielessen uit de antropologie

We build tribes. With strong cultures. Wij onderzoeken, duiden en veranderen organisatiecultuur. Zowel in complexe trajecten als bij directie teams. In de leergang Corporate Antropologie leiden we mensen op om met een antropologische bril naar organisaties te kijken en écht met cultuur aan de slag te gaan. We komen als antropoloog in organisaties om de huidige cultuur te onderzoeken. We doen (literatuur)onderzoek naar tribes. We zijn partner bij complexe cultuurverandering in een aantal trajecten per jaar. En... hierover houden we mooie lezingen en gaat het boek de Corporate Tribe.

Onze visie op organisaties

Mensen vormen cultuur en cultuur vormt mensen. Mensen zijn kuddedieren en leven in groepen, in tribes. En elke tribe zoekt een chief, een tribal leader, die de groep kan leiden en voor de groep zal zorgen. En er zijn chiefs die een tribe bouwen of zoeken om hun dromen in daden om te zetten. Zonder tribe geen chief en zonder chief geen tribe. Binnen elke tribe zijn er verschillende dorpspleinen (afdelingen), met verschillende leiders (projectleiders, afdelingshoofden) en deelbelangen (budgetten en targets). Steegjes voor de roddels (wandelgangen). En kroegen waar de harde grappen over tafel gaan (rookhok, koffiehoek). Maar uiteindelijk zal een goede chief (CEO, bestuurder) ons verbinden door een gemeenschappelijke taal te stimuleren, te luisteren naar alles wat zich binnen en buiten de tribe aandient en besluiten te nemen met een gezamenlijke doel voor ogen. For the greater good.

Mensen beïnvloeden met hun gedrag organisaties en organisaties beïnvloeden op hun beurt de afzonderlijke mensen. Dit wordt ook wel ‘cultuur’ genoemd. Duurzame verandering van individu en organisatie start bij de bewustwording van de realiteit; welke gedragspatronen en ongeschreven regels zijn op dit moment leidend? Wat levert dit op, zowel in positieve als negatieve zin? En hoe kunnen we patronen doorbreken die mensen en organisaties beperken in hun kracht en groei? En natuurlijk: hoe vertalen we deze ideeën door naar concrete acties.

Onze diensten en activiteiten op een rij:

 • Divers aanbod lezingen en Masterclasses over leiderschap en over cultuur en verandering.
 • Leergang Corporate Antropologie
 • Het boek de Corporate Tribe – organisatielessen uit de antropologie.
 • Partnerschap op maat bij complexe organisatieverandering.
 • Onderzoek naar organisatiecultuur, natonaal en internationaal
 • Begeleiding bij fusie en overname.
 • Teamontwikkeling van directieraden of Raden van Bestuur.
 • Gewenste organisatiestrategie of verandertraject vaststellen in samenspraak met medewerkers, klanten, clienten, stakeholders, netwerkpartners door middel van kampvuurgesprekken of Deep Democratische besluitvorming.
 • Dialoog en zelfonderzoek op gang brengen rondom organisatiecultuur en veranderkoers door middel van diverse mooie gesprekstools.

“Het systeem is perfect ontworpen om de resultaten op te leveren die het oplevert” - Adam Kahane.

new guinea tribe1best suit maintribes0612 468x306tribes7

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog