Geef je op voor de e-zine

Talk!

Talk! – communicatie lessen uit de antropologie

We build tribes. We listen, talk and share. Wij organiseren goede, moedige kampvuurgesprekken; we cut the crap en duiken onder de waterlijn. We gebruiken Deep Democracy, Afrikaanse Volksraadplegingen (Kgotla's) en andere gespreksvoeringstechnieken van over de hele wereld. We faciliteren gesprekken van 2 tot 5.000 mensen en leiden mensen op om dit zelf te kunnen doen in de trainingen Deep Democracy en Talk! Faciliteren van Kampvuurgesprekken. En... hierover houden we mooie lezingen, doen we literatuuronderzoek en gaat het boek Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid.

Visie op dialoog en besluitvorming

Conflicten ruim baan geven: leren van wat we al weten
Communiceren is zo oud als de mensheid. Wanneer mensen met elkaar samenleven en werken ontstaat er verbinding en verwijdering. Omdat we hetzelfde en zo anders zijn. Omdat we uniek willen zijn en erbij willen horen. Veranderingen stellen altijd de status quo ter discussie, dus gaan altijd gepaard met wrijvingen, botsingen, tegenstellingen en conflicten. Gelukkig hoeven we niet het wiel opnieuw uit te vinden om te bedenken hoe we hier goed over moeten praten. Alle tribes in de wereld hebben hier al oplossingen voor. Zo vergaderen de Inuit in stilte, gebruiken de Indianen een talking stick, organiseren de Xhosa een Indaba, de Tswana een kgotla en gingen de oude Grieken te raden bij een orakel. Slimme chiefs en tribes leren van wat we al weten. Ze nemen initiatieven en stimuleren anderen dit ook te doen. Conflicten worden niet gezien als iets engs, maar als een manier om samen hardop te denken. Door naar elkaar te luisteren ontstaat beweging. Magisch.

Onze diensten en activiteiten op een rij:

 • Facilitatie van dialoog en besluitvorming door middel van Deep Democratische gesprekken.
 • Facilitatie van dialoog en besluitvorming door middel van Kampvuurgesprekken (geinspireerd op Afrikaanse Volksraadplegingen).
 • Keynotes en Masterclasses ‘beslissingen nemen als een Tribe’ en Deep Democracy.
 • Opleidingen en trainingen Faciliteren van Kampvuurgesprekken en Deep Democracy.
 • Het boek Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid.

posidim pogovorim original

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog