Geef je op voor de e-zine

Earth!

Earth! – Duurzaamheidslessen uit de antropologie

We build tribes. We contribute to our Earth. Wij kijken met de bril van cultuur naar duurzaamheid. De framing rond duurzaamheid en klimaatverandering verandert snel. Van afsmeltende gletsjers, magere ijsberen, extremere weersomstandigheden, naar business cases en terugverdientijden, naar sociale duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid en zaken als draagvlak en handelingsperspectief. Als we duurzaamheid als cultuurverandering zien, is er veel te leren uit de antropologie. Hierover houden we mooie lezingen. Ook ondersteunen we organisaties in het opzetten van echt verankerd duurzaamheidsbeleid. We helpen de brug te slaan en te co-creëren tussen NGO’s, bedrijven en overheid waar ze elkaar projectmatig willen vinden.

Onze visie op duurzaamheid

De ontwikkeling naar een duurzame organisatie is niets meer of minder dan een complexe cultuurverandering. People, Planet, Profit is geen geïsoleerd project van een duurzaamheidsfunctionaris, maar moet ingebed worden in een brede kijk op organiseren en veranderen. We zitten nu middenin een grote maatschappelijke transitie richting een duurzamere samenleving. Met nieuwe regels, spelers, manieren van samenleven en samenwerken. Dit heeft impact op mensen en organisaties.

Duurzaamheid gaat over meer dan het scheiden van afval, niet meedoen aan kinderarbeid, thuiswerken, het installeren van zonnepanelen of het isoleren van kantoren. Duurzaamheid gaat over het veranderen van een mindset, over een cultuurverandering. Duurzaamheid komt in het DNA van een organisatie wanneer duurzame gewoonten, gebruiken en gedragsregels het nieuwe gewoon worden.

Drijvende kracht

Walter Faaij is onze expert op het gebied van duurzaamheid. Walter is Corporate Antropoloog en werkt samen met de Academie voor Organisatiecultuur. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig ondernemer onder de naam Sustainable Consultant.

Onze diensten en activiteiten op een rij:

 • Lezingen en workshops ‘Earth! Lessen uit de antropologie over duurzaamheid’
 • Onderzoek naar effectiviteit van het duurzaamheidsbeleid en cultuur van duurzaamheid binnen bedrijven en organisaties.
 • Advisering in het helpen creëren van een cultuur van duurzaamheid.
 • Begeleiden van samenwerkingsprojecten tussen de verschillende werelden van NGO’s, overheid, bedrijfsleven en samenwerkingsverschillen overbrugbaar maken.
 • Collegereeks Antropologie voor duurzaamheidsmanagers (Impact Academy).

209955 1000 1447160785d v a a 1000 1446452908 kopie

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog