Geef je op voor de e-zine

Chief!

Chief! – leiderschapslessen uit de antropologie 

Strong tribes need courageous chiefs. Wij helpen leiders om chief te zijn. Waardige leiders die durven te schakelen tussen Power & Love. Tussen sturen en volgen. Die besluiten durven te nemen en zowel voor- als achter hun team staan. Die weten wanneer ze moeten vasthouden en wanneer ze kunnen loslaten. Wanneer ze daadkrachtig en verbindend moeten zijn. Mensen leven en werken in groepen en kunnen niet zonder leiderschap. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Er zijn prachtige chief-rolmodellen van over de hele wereld. Wij helpen leiders om niet alles opnieuw te bedenken, maar te leren van wat we al weten. 

Onze visie op leiderschap

Leiderschap is geen positie. Het is een keuze. Leiders, of chiefs, maken de keuze om hun tribe te dienen en beschermen. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Nodigen uit tot volgen. Hebben lef. In ruil daarvoor krijgen zij loyaliteit, privileges en status van de tribe. Bij tegenslag is het aan leiders om medewerkers te steunen en hen veiligheid te bieden. Om moeilijke beslissingen te nemen. Met of voor de tribe. Bij succes durven leiders bedrijven te laten groeien. Leiders bevragen de status-quo en zijn altijd op zoek naar verbetering; voor medewerkers, klanten en henzelf. Leiders die puur uit zijn op eigen gewin, zullen tegenwerking en gedoe in de tribe ervaren. De groep is niet gek. Net als medewerkers hebben leiders veiligheid en vertrouwen nodig. Open dialoog en debat zijn hierbij essentieel.

Onze diensten en activiteiten op een rij

In onze open- en incompany opleidingstrajecten, lezingen en Masterclasses werken we met je aan leiderschapsontwikkeling. Een strong chief worden. Heel blijven aan de top. We hebben een on-line leerprogramma over leidinggeven aan multiculturele teams. We verzorgen het impactvolle ‘own your rank’ – trainingsprogramma. Zo’n 30 leiders per jaar volgen de leergang Corporate Antropologie om beter te leren werken met de kracht van organisatiecultuur. Leiders putten uit de boeken Deep Democracy en de Corporate Tribe.

We zijn in een beperkt aantal trajecten per jaar partner bij complexe organisatieverandering in de vorm van de begeleiding van directieteams, CEO’s en bestuurders. Indien nodig hanteren we tijdelijk de voorzittershamer of helpen we je de dialoog met de organisatie te voeren door gefaciliteerde Kampvuurgesprekken of Deep Democratische dialogen. We weten waar je als leider mee bezig bent en hebben zelf strategische leiderschapservaring. We snappen de complexe politiek bestuurlijke context van overheid / non-profit én de ondernemings vibe van het bedrijfsleven

 • Partnerschap op maat bij complexe organisatieverandering.
 • Onderzoek naar organisatiecultuur, natonaal en internationaal
 • Begeleiding van cultuurintegratie bij fusie en overname.
 • Executive Teamcoaching; directieraden of Raden van Bestuur
 • Eenmalig of tijdelijk voorzitterschap.
 • Facilitatie van dialoog en besluitvorming binnen bedrijf of organisatie door middel van Kampvuurgesprekken of Deep Democratische besluitvorming.
 • Strategische koers vaststellen in samenspraak met medewerkers, klanten, clienten, stakeholders, netwerkpartners.
 • Divers aanbod Keynotes en Masterclasses over leiderschap en over cultuur en verandering.
 • Trainingen Own Your Rank, Deep Democracy en Kampvuurgesprekken.
 • Leergang Corporate Antropologie
 • Het boek de Corporate Tribe – organisatielessen uit de antropologie.

Maori

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog