dresscode-corona-times

Ik moest er enorm om lachen. Een kennis op twitter vroeg tips voor zachte doch sexy sloffen. Dresscode corona times. Zoveel mensen, zoveel corona dresscodes. 

De joggingpakker sapiens

De joggingpakker voelt zich eindelijk zichzelf. Lekker in huispak de hele dag rondlopen. Jasje er over voor de gang naar de Albert Heijn en dat is dat. Enorm aan het besparen; geen kledingwinkel meer in. Online een paar nieuwe sloffen kopen, want die slijten nu wel wat sneller, zeker als je er ook even een rondje met de hond mee buiten loopt. Deze Homo Sapiens verschijnt met grijze springerige coupe corona online, eet dan nog even hardkrakend een crackertje met kaas zonder het geluid te muten en er springt gezellig een kat op schoot die een likje van de cracker neemt. Als je vroeg online vergadert met de joggingpakker kan het zijn dat er nog een lege wijnfles en wat zakken borrelnootjes in beeld liggen.

De keeping up appeareances sapiens

Gaat er voor. Corona of geen corona. Haar föhnen, sieraden (mostly vrouwen), lang op zoek naar niet hoestende zus of buurvrouw die bakkebaarden wil bijpunten (mostly mannen). Shopt middels privé winkeluurtjes in kleine 'support youre locals shops'. Mest kasten uit. Wast nog steeds de auto als er te veel stuifmeel op zit van het stilstaan. Zorgt dat er verse bloemen in het Zoom-Beeld staan. Uit enige ervaring kan ik melden dat ook deze sapiens dan toch even de high heels verruild voor huissokken, wel in kleur, zodat de roklengte net iets te lang op de grond valt. Tip voor de heren: skip de stropdas. Wordt raar groot op het beeldscherm. 

De multitasker sapiens

Kids op schoot. Vaatwas op de keukentafel. Maar wel strak gekapt. Bovenkantje onberispelijk, eronder oude jeans of joggingpak, want straks weer even voetballen met de kids in de pauze van de online school. Hopen dat junior niet net gaat krijsen als baas inbelt. Het ziet er precies zo uit als het is: vliegen en jongleren, alle ballen in de lucht. Diep respect voor de poging van deze multitasker sapiens voor het op orde houden van alle performance-indicatoren-in-bloei-van-carrière. 

De drukplek sapiens

Last but first. Het IC-pak. Vier tot zes uur niet naar de wc. Warm en steeds warmer nu het zomer wordt. Beschermd maar is het voldoende? Proberen om thuis met een goeie gezichtscrème de drukplekken van masker en bril wat weg te poetsen. Vrolijk de telefoon proberen op te nemen als je moeder belt om ook daar nog wat energie voor op te brengen. Diepe buiging. Ik gun je ooit weer bloemetjesjurken.