Geef je op voor de E-zine

en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief

Aanmelden

Columnist De Financiële Telegraaf - wekelijks op maandagochtend

Over apenrotsen, draken van bazen, kantoortuinliefdes, loopbaanmonsters, paperclips stelen en al het andere wat ons bezighoudt in loopbanen en kantoortuinen.

header antropoloogdesvaderlands danielle braun

2 minuten leestijd (423 woorden)

Dresscode Corona Times - column dft 27 april

dresscode-corona-times

Ik moest er enorm om lachen. Een kennis op twitter vroeg tips voor zachte doch sexy sloffen. Dresscode corona times. Zoveel mensen, zoveel corona dresscodes. 

De joggingpakker sapiens

De joggingpakker voelt zich eindelijk zichzelf. Lekker in huispak de hele dag rondlopen. Jasje er over voor de gang naar de Albert Heijn en dat is dat. Enorm aan het besparen; geen kledingwinkel meer in. Online een paar nieuwe sloffen kopen, want die slijten nu wel wat sneller, zeker als je er ook even een rondje met de hond mee buiten loopt. Deze Homo Sapiens verschijnt met grijze springerige coupe corona online, eet dan nog even hardkrakend een crackertje met kaas zonder het geluid te muten en er springt gezellig een kat op schoot die een likje van de cracker neemt. Als je vroeg online vergadert met de joggingpakker kan het zijn dat er nog een lege wijnfles en wat zakken borrelnootjes in beeld liggen.

De keeping up appeareances sapiens

Gaat er voor. Corona of geen corona. Haar föhnen, sieraden (mostly vrouwen), lang op zoek naar niet hoestende zus of buurvrouw die bakkebaarden wil bijpunten (mostly mannen). Shopt middels privé winkeluurtjes in kleine 'support youre locals shops'. Mest kasten uit. Wast nog steeds de auto als er te veel stuifmeel op zit van het stilstaan. Zorgt dat er verse bloemen in het Zoom-Beeld staan. Uit enige ervaring kan ik melden dat ook deze sapiens dan toch even de high heels verruild voor huissokken, wel in kleur, zodat de roklengte net iets te lang op de grond valt. Tip voor de heren: skip de stropdas. Wordt raar groot op het beeldscherm. 

De multitasker sapiens

Kids op schoot. Vaatwas op de keukentafel. Maar wel strak gekapt. Bovenkantje onberispelijk, eronder oude jeans of joggingpak, want straks weer even voetballen met de kids in de pauze van de online school. Hopen dat junior niet net gaat krijsen als baas inbelt. Het ziet er precies zo uit als het is: vliegen en jongleren, alle ballen in de lucht. Diep respect voor de poging van deze multitasker sapiens voor het op orde houden van alle performance-indicatoren-in-bloei-van-carrière. 

De drukplek sapiens

Last but first. Het IC-pak. Vier tot zes uur niet naar de wc. Warm en steeds warmer nu het zomer wordt. Beschermd maar is het voldoende? Proberen om thuis met een goeie gezichtscrème de drukplekken van masker en bril wat weg te poetsen. Vrolijk de telefoon proberen op te nemen als je moeder belt om ook daar nog wat energie voor op te brengen. Diepe buiging. Ik gun je ooit weer bloemetjesjurken.

0
De banaliteit van het kwaad - column DFT 4 mei 202...
‘Die tribale rol van chief moet vervuld’ - Daniell...
Comment for this post has been locked by admin.
 

Reacties

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://academievoororganisatiecultuur.nl/

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • 14 september 2021, Veranderen met impact, Burgers’ Zoo (Arnhem) & online

  Voor meer informatie en aanmelden

 • 16 november 2021 event Patronen - We gaan diep Burgers’ Zoo (Arnhem)

  Meer informatie en aanmelden

 • Leergang Antropologische Teambegeleiding - Dé facilitatieleergang met dialoogvormen uit de hele wereld

  Data en inschrijven

 • Trainingen Deep Democracy

  Inclusieve dialoog en besluitvorming. Werken met de onderstroom van organisaties. Ruimte voor de wijsheid van de minderheid. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Stap in de spotlights. Data en inschrijven.

 • Training Kampvuurgesprekken

  Besluiten zonder verliezers. Krachtig besluitvormingsmodel voor leiders en facilitators. Data en inschrijven.

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang voor leiders en veranderaars. Data en inschrijven.

 • Column DFT

  ondertussen

 • Rituelen als reddingsboei

  Rituelen als reddingsboei

In beeld

Danielle Braun over haar nieuwe boek Patronen

Dubbel date over haar boek Patronen met Inge Diepman

Columnist en antropoloog Mening of neutraal Podcast met Danielle Braun en Ruben Klerkx1

Patronen - We Gaan Diep

Event 16 november

iStock 1215697335 570

Aandacht is het nieuwe goud

Een film van Danielle Braun

Nieuwe podcast met Tjip de Jong

Hoe wordt de mens gevormd door zijn tribe?

Nieuwste Blog

Offertijd Het was grote heksenjacht offertijd de afgelopen week. Het CDA heeft een magiër op de heksenstapel gegooid. Een dappere televisiepresentator van Op1 verdwijnt van de buis omdat ze niet 'urgent genoeg' is. Een journalist wordt uit het luchtr...