Geef je op voor de e-zine

Dr. Loes Berendsen

Loes is corporate antropoloog. Ze deed tien jaar onderzoek naar cultuur en leiderschap in grote organisaties, promoveerde op onderzoek naar de relatie tussen leidinggevenden en professionals, schreef het etnografische boek Bureaucratische Drama’s (www.bureaucratischedramas.nl).
Daarna was Loes tien jaar werkzaam als directeur en commandant bij de politie en directeur in het hoger onderwijs. Ze leerde bezielde orde in chaos brengen, en ondervond tegelijkertijd dat leiderschap grotendeels gaat om het kunnen omgaan met de spanning van onvoorspelbaarheid, van niet-weten. Juist in die spanning – in antropologische termen een liminale fase – liggen kansen voor creatie, voor de wijsheid van het collectief, bewijzen verschillen zich als kracht.
Ze is opgeleid in het faciliteren van Deep Democracy, Talk! Kampvuurgesprekken, opstellingen en Natural Leadership. Loes wordt gedreven door het werken aan een duurzame samenleving. Ze heeft zich toegelegd op het helen van organisaties met een maatschappelijke missie: van het helpen doorgronden van een bepaalde organisatiecultuur, het begeleiden van cultuurverandering, tot het bijstaan of tijdelijk overnemen van de leiding van de organisatie.
Loes is – naast eigenaar van Bureau Liminaal (www.bureauliminaal.nl) en stervensbegeleider in een hospice - associate partner van de Academie voor Organisatiecultuur.

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog