Geef je op voor de e-zine

People Planet Profit

Wie de Academie voor Organisatiecultuur volgt op social media zal het niet zijn ontgaan. Wij zijn bewogen. Bewogen door de ellende van duizenden vluchtelingen die oorlog, geweld, armoede, vervolging ontvluchten en elders op de wereld een nieuwe start proberen te maken. En we zijn bewogen door de gesprekken die dat oplevert. Mooie gesprekken, heftige gesprekken, verhitte gesprekken, agressieve gesprekken, angstige gesprekken, compassievolle gesprekken. Bewogen door nieuwe, moeilijke, pijnlijke, hoopvolle inzichten over diversiteit, inclusie en uitsluiting. In organisaties en de samenleving. Bij klanten en bij onszelf.

Wij zijn ondernemer vanuit de passie om organisaties én de wereld safe for diversity te maken met het doel bedrijfsresultaten optimaal te laten zijn. Bewust ondernemen en organiseren is onze levensadem. We helpen klanten om hun People Planet Profit beleid te integreren in de cultuur van hun onderneming vanuit ons expertisecentrum Earth! Maar daar blijft het niet bij. In al ons handelen, ondernemen en omgang met klanten en collega’s streven wij naar diversiteit, naar luisteren naar de stem van de minderheid, naar respect voor de aarde, mensen en planeet.

Concreet laten we dit zien door in onze opleidingen enkele plaatsen vrij te maken voor mensen die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Door per jaar een aantal onbetaalde opdrachten uit te voeren voor organisaties die onze diensten niet kunnen betalen en wel zeer de moeite waard zijn. Door ons openlijk uit te spreken in debatten en op social media over gelijkwaardigheid, diversiteit en steun aan hen die vluchten voor oorlog en geweld. En met elk jaar extra steun voor een bijzonder initiatief of organisatie.

2017: War Child

logo war childIn 2017 zullen wij medewerkers van War Child trainen in Deep Democracy en het voeren van kampvuurgesprekken. Om daarmee de organisatie te versterken om nog beter hun prachtige werk in conflictgebieden te kunnen uitvoeren.  

Nog steeds zijn miljoenen kinderen de dupe van oorlogen en conflicten. En worstelen zij met de effecten, een ernstige verstoring van hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Met een vicieuze cirkel van geweld en agressie tot gevolg. War Child doorbreekt die cirkel. Met een effectieve mix van psycho-sociale hulp, scholing en bescherming. Door samen met ouders, verzorgers, leraren en lokale overheden een veilige omgeving te creëren. Waar kinderen weer kind kunnen zijn. Meer informatie.

 

 

2016: Moving People

Naast ons werk in de context van organisaties en bedrijven, willen we ook bijdragen aan moedige gesprekken en het delen van verhalen die verteld moeten worden. Daarom zal je het komende jaar niet alleen ons tegen komen in lezingen en opleidingen, maar ook 10 vluchtelingen. In de vorm van miniscule beeldjes; gemaakt door middel van 3D prints van echte vluchtelingen, elk met hun eigen verhaal. Bedacht en ontwikkeld door kunstenaarscollectief Power of Art House en beschilderd door mensen binnen een sociale werkvoorziening. Ze reizen met ons mee en we laten ze achter in trappenhuizen, wc’s, corporate boardrooms, rookhokken, kantines. Omdat we het verhaal willen vertellen, keer op keer. Je kunt via het stickertje met movingpeople.nu de verhalen achter de miniatuurvluchtelingen lezen en verder delen. Maak hier kennis met het project dat wij in ons hart hebben gesloten en waarvoor we in beweging willen komen. Nodig je ons uit... krijg je hen erbij.

 

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • 31 Augustus 2017: Meet the tribe dag 2017 - #blijfpraten

  We kijken terug op een aantal fijne meet the tribe dagen met alumni aan de leergang Corporate Antropologie. En we gaan het weer doen. Waarbij we tribal connections leggen met deelnemers Deep Democracy, Talk! Kampvuurgesprekken en Chief! Own your rank. Dus... heb je bij ons de leergang Corporate Antropologie gevolgd? Of een training Deep Democracy, Chief! Own Your Rank of Talk! Kampvuurgesprekken? Dan ben je van harte welkom op onze alumnidag op 31 augustus 2017. Meer informatie en inschrijven

 • Training Deep Democracy level 4 door Myrna Lewis

  We zijn trots en blij dat Myrna Lewis, de founder van de Lewis methode van Deep Democracy, deze training voor ons wil verzorgen. De level 4 training focust op de metaskills die nodig zijn om Deep Democracy goed te kunnen faciliteren. Data en inschrijven

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

 • 30 Mei 2017: Nieuwe vormen van toezicht

  Samen met andere toezichthouders en bestuurders gaat u op zoek naar ideeën en inzichten om uw palet van mogelijkheden voor een constructieve en inclusieve dialoog te verrijken. Jitske Kramer verzorgt keynote over Deep Democracy. Meer informatie en inschrijven. 

 • 6-8 Juni 2017 World Wide Deep Democracy Experience

  World Wide Deep Democracy Experience van 6 t/m 8 juni 2017. Meer informatie en inschrijven

 • 16 Juni 2017: IIA Jubileum Congres

  Congres georganiseerd door instituut van Internal Auditors. Jitske Kramer is een van de keynote speakers. Meer informatie en inschrijven  

 • 16 Juni 2017: DNA Jaarcongres

  De Nederlandse Associatie is een vereniging van, voor en door verenigingen. Dit jaar spreken Danielle Braun & Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 22 Juni 2017: Seminar Nieuw Leiderschap

  Tijdens deze dag, georganiseerd door Managementboek.nl, presenteren vijf uitdagende sprekers, o.a. Danielle Braun, hun nieuwste inzichten en observaties. Meer informatie en inschrijven.

 • 21 Augustus 2017: LVSC Summer University

  Jitske Kramer zal spreken op de openingsavond van dit event voor Europese professioneel begeleiders; coaches en supervisors. Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog

Ken je haar nog, @AlabedBana. De Anne Frank van Aleppo. Het zevenjarige meisje dat via haar eigen twitteraccount verslag deed van haar leven tussen de bommen. Haar verhalen en beelden raakten ons diep. Vanaf onze iPhone keken we over haar schouder ma...