Geef je op voor de e-zine

Working International - blended learning

ngapuhi elder kingi taurua hongi john key newspix brett phibbs

De sleutel om succesvol met cultuurverschillen en tegenstellingen om te gaan ligt niet zozeer in de verschillen, maar in de dynamiek die ontstaat door de verschillen. Interculturele teams stoeien vaak met misverstanden en een diversiteit aan meningen over bijvoorbeeld ‘effectieve samenwerking’, ‘passend leiderschap’, ‘onderlinge hiërarchische relaties’, ‘respectvolle communicatie’, ‘efficiënte planning’, ‘eerst relatie bouwen en dan doelgericht aan de slag of andersom’... en wie bepaalt nu wat het beste is? Hoe voorkom je onnodig gedoe? Of anders gezegd: hoe haal je het beste uit internationaal werken?

In dit intensieve en mooie trainingsprogramma leer je daadwerkelijk te begrijpen wat er nodig is om goed internationaal te werken. We zullen met een antropologische invalshoek kijken naar culturele verschillen, het aangaan en onderhouden van relaties en de impact van macht op de samenwerking en besluitvorming. Door (nog) krachtiger om te gaan met interculturele dilemma’s haal je (nog) meer rendement uit jouw internationale contacten.

Doelgroep

Iedereen die internationaal werkt; leiders, teamleden, professionals, etc.

Taal

Nederlands of Engels.

Trainer

Jitske Kramer

Inhoud

Werken in een internationale context teams kent vele aspecten; er is uitgebreide kennis en kunde beschikbaar over culturele verschillen en interculturele competenties. In deze training vormen de volgende drie thema’s de inhoudelijke kapstok:

 • CULTUUR: cultuurvorming, omgaan met dilemma’s & interculturele verschillen
 • RELATIES: cirkels van relaties, vertrouwen, reciprociteit, inclusie & begrenzen
 • MACHT: ranking, symbolen, hiërarchische verschillen, besluitvorming, sabotage, wij / zij

Vanuit deze thema’s kijken we naar:

 • reflectie op persoonlijk intercultureel denken/ handelen
 • aandachtspunten en vaardigheden aansturen multicultureel team
 • voeren van ‘moedige’ gesprekken
 • toepassen van het geleerde in een praktijkcasus

Vorm

We bieden een mix van leeractiviteiten aan:

 • drie online seminars, met kennisoverdracht en collegiale uitwisseling
 • individuele verdiepingsmogelijkheden die je zo intensief kunt maken als je zelf wilt: boekentips, filmpjes, online database over culturele verschillen (CultureActive van Richard Lewis), optionele deelname aan supportive challenge groep van collega’s.
 • twee individuele coaching gesprekken via skype of facetime, aan de hand van een self-assessment over interculturele competenties (The International Profiler). (Het programma kan eventueel ook uitgevoerd worden zonder deze individuele leerlijn).

Resultaat

Na afloop van dit programma heb je:

 • praktische handvatten om in een internationale context te werken (klanten, internationaal team, global leadership);
 • meer zicht op eigen blinde vlekken en sterke- en ontwikkelpunten;
 • ervaringen uitgewisseld met anderen;
 • je kennis en vaardigheden vergroot. Een persoonlijk actieplan opgesteld, persoonlijke acties in praktijk gebracht en hiermee geëxperimenteerd

Alleen in-company

Wij bieden dit programma alleen in-company aan. Neem contact met ons op voor de kosten en mogelijkheden.

leadership laprofedeticopinion laprofedeticpunctuality laprofedetic

Het programma in meer detail

Online leeromgeving: individueel leren

In deze module zitten de volgende elementen:

 • 15 filmpjes van maximaal 10 minuten, waarin Jitske Kramer mini-colleges geeft over de onderwerpen die in de masterclass / coaching-sessies aan de orde komen. Deelnemers bekijken dit materiaal telkens voor een nieuwe masterclass. Bij elke film volgen reflectie en/of doe opdrachten. Geschikt voor individueel leren en als input voor de masterclasses. Daarnaast zijn de filmpjes nog voor 6 maanden beschikbaar voor de deelnemers.
 • Linkjes naar de assessments die ter voorbereiding op de individuele coachings dienen
 • Een aantal TED-talks / youtube films die passen bij de thema’s uit de masterclasses. Verdiepingsmateriaal.
 • PDF’s van de slides voor bij de masterclasses

Skype-coaching: Individuele verdieping

Het trainingsprogramma start met een intake gesprek, waarbij trainer en deelnemer elkaar leren kennen, vragen over het programma kunnen worden gesteld en deelnemers de gelegenheid hebben hun persoonlijke context en leervragen te vertellen. Na de eerste masterclass krijgt elke deelnemer een individueel skype-coachingsgesprek, waarin dieper wordt ingegaan op de persoonlijke leervraag en specifieke casuïstiek.

 1. Tijdens het intake gesprek vindt de kennismaking plaats en kunnen deelnemers hun persoonlijke leervraag en casus aan de begeleider voorleggen. Het CultureActive-assessment wordt uitgelegd, zodat mensen deze on-line database leren kennen.
 2. Het tweede gesprek is een coachingsgesprek en vindt plaats na de eerste of tweede masterclass en heeft de individuele leervraag en interculturele competenties als focus. We gebruiken The International Profiler als gesprekstool.

Masterclasses on-line: Leren van en met elkaar

Tijdens de drie masterclasses zullen we aan de hand van drie aandachtsgebieden (cultuur, relaties en macht) leren over interculturele samenwerking en het leidinggeven aan interculturele teams. Een belangrijk deel van de kennisoverdracht met betrekking tot deze thema’s vindt plaats in de 15 filmpjes die de deelnemers ter voorbereiding op de sessie gevraagd worden te bekijken. Dit geeft ons tijdens de masterclass ruimte voor verdieping en uitwisseling.

Elke masterclass is opgebouwd volgens een vast stramien. Elke sessie start met een check-in en een check-out. Tijdens de masterclass zullen mini-colleges zich afwisselen met groepsdiscussies en break-out sessies. De mini-colleges bouwen voort op en leggen de verbindende lijn tussen de 15 filmpjes. Bij elke masterclass zit een werkboek (PDF) wat maakt dat mensen de sessie goed kunnen volgen. Wanneer we de masterclasses online houden, is de tijdsduur een uur. Face-to-face duren deze 4 uur.

iStock 000012621223 Full

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • 7 Maart 2017 - Customer Excellence Event

  Customer Excellence Event 2017 van N3WStrategy op 7 maart 2017. Sprekers Danielle Braun en Kees Klomp. Meer informatie en inschrijven.

 • 11 April 2017 - IPMA Projectmanagementparade

  De Projectmanagement Parade is het grootste congres voor de PM community in Nederland. Jitske Kramer verzorgt de openingskeynote. Voor meer informatie en inschrijven: projectmanagementparade

 • 13 April 2017 - Masterclass in reeks Veranderkunde

  Reeks Masterclasses Veranderkunde - Nieuwe geluiden start in februari 2017 met o.a. Martijn Aslander, Jaap van 't Hek, Wouter Hart en op donderdag 13 april Danielle Braun. Meer informatie en inschrijven.

 • 18 April 2017: Rhythm of life!

  'Rhythm of Life' is meer dan een seminar; het is een experience. Jitske Kramer en Typhoon nemen je mee in de wereld van leiderschap, groei, diversiteit, tribes & macht. Meer informatie en inschrijven.

 • 7-13 Mei 2017: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vierde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-8 Juni 2017 World Wide Deep Democracy Experience

  World Wide Deep Democracy Experience van 6 t/m 8 juni 2017. Meer informatie en inschrijven

 • 16 Juni 2017: IIA Jubileum Congres

  Congres georganiseerd door instituut van Internal Auditors. Jitske Kramer is een van de keynote speakers. Meer informatie en inschrijven  

 • 20 Juni 2017: Summerboost!

  F...ck the work-life balance. There is only life. Op het werk denk je aan vakantie en op vakantie denk je aan werk. Danielle Braun en Jitske Kramer laten je met de verwonderde blik van een reiziger kijken naar je eigen organisatie. Fun, serieus, toepasbaar, buiten, prachtig teambuildinguitje voor jou en je team. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog

Danielle reisde met kerst naar Nepal. Voornamelijk om met haar gezin te genieten van een trekking in de bergen van het Annapurna massief en te slenteren door de straten van Pokhara en Kathmandu. Maar als antropoloog sta je natuurlijk nooit uit, dus e...