Geef je op voor de e-zine

'Harry' programma. uTalent - laat de mix werken

Harry - de andere mening

#Harry reist al een tijd met ons mee. Regelmatig duikt hij op in onze lezingen, masterclasses en advieswerk. Harry is een vreemde vogel. Een eigenwijze vogel. Harry (of Harriet, Fatima, Pierre...) staat symbool voor 'dat wat anders is'. Voor een andere blik, het vernieuwende standpunt, de haakse invalshoek, de andere mening, de stem van de minderheid. Voor diversiteit. Voor vrijheid. Voor vieren van verschillen. Voor aan een begin van een vergadering zeggen 'wat heerlijk dat we hier vandaag allemaal zitten met een totaal ander standpunt'. Met daarbij de wens dat we de minderheidsstem, de afwijkende mening, verwelkomen in plaats van wegduwen. We hebben deze minderheidsstem 'Harry' genoemd... En wat zeggen we dan tegen Harry? "Doe normaal, ga rechtop zitten'... Terwijl we beter kunnen zeggen: 'Wat leuk Harry, wat zie jij toch daar vanuit je heel andere perspectief'. 

In gezonde organisaties worden andere manieren en ideeen niet weggedrukt of genegeerd, maar uitgenodigd en benut. Dit noemen we ook wel een 'inclusieve manier van samenwerken' of een 'open werkcultuur'. Over dit onderwerp geven wij lezingen. Ook hebben we een krachtig programma ontwikkeld om diversiteit op een hoger plan te trekken en een inclusieve werkcultuur te creeeren. Dit programma heet: uTalent - laat de mix werken. En is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Zie expertise centrum Connect! voor meer informatie over onze visie op dit gebied. 

190221699001202 2
Harry 3 2
Harry 6 2
Harry 5 2

uTalent - laat de mix werken

Het uTalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met co-creatie aan de slag te gaan. Werken in teams waar respect is voor elkaar en verschillen benut worden. Door de praktische tools van uTalent te gebruiken, kun je stappen zetten naar meer verbinding in je team en tussen teams. Het uTalent programma maakt verschil, diversiteit en samenwerken op een laagdrempelige manier bespreekbaar, zodat eventuele problemen kunnen worden opgelost. Innovatiepotentieel van het team neemt toe, omdat alle talenten en invalshoeken van een team benut kunnen worden.

Een praktische en inspirerende kijk op diversiteit en inclusie. Over kijken vanuit een opvallend perspectief. Zonder automatische piloot. Nieuwsgierigheid. Lef om van de gebaande paden af te wijken. Een kwestie van mentaliteit. Het gewone uitdagen. Vragen stellen. Elke dag. Openstellen. Exploreren. Creëren. Om het veilig te maken om anders te mogen en te kunnen zijn. Om te genieten van elkaars verschillen. En deze te benutten. Inclusief. En/en.

uTalent Masterclasses: strategisch en hands-on

Deze masterclasses verzorgen wij alleen voor organisaties die echt besluiten werk te maken van diversiteit. Samen met de strategische top, met een actieve groep beslissers, onderzoeken we in 3 sessies (van een dagdeel tot een dag) welke stappen nodig zijn om de diversiteit en de daarmee samenhangende inclusie in de organisatie te bewerkstelligen. En hoe dit samenhangt met de core business. Denk aan het verbeteren van de in- en doorstroom van vrouwen en/of mensen met verschillende etnische achtergronden. Het samen gaan met een andere organisatie inclusief te laten verlopen. Samenwerking met andere landen soepeler aangaan. De activiteiten die uit deze masterclasses voortvloeien varieeren van de 'waarom' vraag van diversiteit & inclusie, tot het aanscherpen van aanname beleid, het opschonen van HR instrumentarium, het aanpakken van leiderschapsprogramma's, de beloningsstructuur onder de loep nemen, etc, etc. Onze rol is adviserend, prikkelend en we delen met liefde onze best practices om tot een inclusieve cultuur te komen. Nogmaals: alleen voor organisaties die werkelijk impact willen hebben. We gaan voorbij de goede voornemens... want... 'if the heart of power really wants it, it'll be done in 24 houres'.     

uTalent Workshops: praktisch en hands-on

Op team niveau bestaat het uTalent programma uit 4 workshops of mini events die een impuls geven aan diversiteit en inclusie binnen een afdeling of team. De workshops zijn bedoeld om een goed gesprek over diversiteit in teams met elkaar aan te gaan. Centraal staan vragen als: hoe gaan we om met macht, hoeveel diversiteit hebben we eigenlijk, hoe open staan we voor andere meningen, hoeveel sabotage hebben we in ons team, hoe kunnen we de verschillen beter benutten. Elke workshop gaat over een ander thema dat te maken heeft met diversiteit en inclusie en is vormgegeven rondom een animatiefilm. Je kunt ze los van elkaar doen of achter elkaar aan plannen. Teamleiders kunnen zelf met het materiaal aan de slag of wij zetten onze uitstekende facilitatoren in.

Materiaal uTalent

Het materiaal dat bij de workshops hoort bestaat uit presentaties met per workshop een animatie film, reflectievragen, triggerende beelden, oefeningen en concrete tips. Alles voorzien van een heldere uitleg en schitterende beelden en foto’s. Elke deelnemer aan de workshops ontvangt gratis het boek ‘WoW! – Wat een verschil.

Top facilitators

Wij faciliteren de workshops in de teams. Ervaren facilitators van de Academie voor Organisatiecultuur komen deze sessie met de teams houden en leiden je team op een goede-, veilige-, waar nodig diepgaande- en waar het kan luchtige- en humorvolle manier. Deze uiterst ervaren facilitators zijn door ons opgeleid en hebben grote affiniteit met- en expertise op het thema diversiteit en inclusie. Ze zijn allemaal allround opgeleid tot debat en dialoog facilitator, teamcoach en expert op het gebied van organisatiecultuur. Parallel kunnen we leiders en staf toerusten door lezingen en master classes. Hiermee maak je een goede bedding voor een inclusive werkcultuur en maken we de organisatie veilig voor verschillen. We gaan rond de tafel voor een goede projectopzet en planning.

Indien gewenst kunnen we ook de eigen interne trainerspool opleiden in een train de trainersvariant, waarbij we het gebruiksrecht van het materiaal tegen betaling overdragen.

Alleen in-company

Wij bieden dit programma alleen in-company aan. Soms groots, met masterclasses om de lijn uit te zetten gevolgd door de workshops voor alle teams. Soms kleiner, met alleen de masterclasses. Of de serie workshops voor een bepaald team. Neem contact met ons op voor de kosten en mogelijkheden.

Keep Calm Harry inclusieprincipes

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de omderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • 3 & 4 Nov 2016: Masterclasses Leiderschap Onzekere Tijden

  Hoe draait u de pijl om binnen uw organisatie zodat de bedoeling centraal komt te staan? En regels en procedures weer dienend worden aan de bedoeling? Met: Wouter Hart, Merlijn Ballieux, Danielle Braun, Ruud Klarenbeek, Hans Becker. Meer informatie en inschrijven

 • 8 Nov 2016: Veranderkracht

  Hoe zet je veranderinterventies in gang die vervolgens echt gaan leven binnen organisaties? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je vernieuwing? Hoe creeer je samen verandering? Managementboek.nl event met Arend Ardon, Jitske Kramer, Mike Hoogveld, Marck Oostra, Hans van der Loo. Op 8 November 2016. Meer informatie en inschrijven.

 • 17 Nov 2016: Jaarcongres procesmanagement

  Digitale Transformatie. Danielle Braun is een van de sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 25 November: Vier het verschil

  Een bonte verzameling professionals, organisaties en boeken zorgt voor een dag vol inzicht en concrete inspiratie waarbij u uw eigen kleur verdiept, uw palet vergroot en leert over de meerwaarde van ‘de ander’. Met oa Leon de Caluwe, Fidan Ekiz, Oscar David, Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven

 • 1 Dec 2016: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zesde editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Een dag vol met nieuwe inzichten, aansprekende verandertrajecten, trends en ontwikkelingen. Met medewerking van Jeroen Busscher, Ben Tiggelaar, Jitske Kramer, Hans van der Loo, Manon Ruijters, Rob Wijnberg en Eric de Blok. Meer informatie en inschrijven.

 • 9 Dec 2016: Event Corporate Culture

  In samenwerking met Managementboek en Vakmedianet organiseren we een prachtcongres in het kader van Corporate Culture. We gaan de jungle in... lokatie dierenpark Rhenen. Line up waar de inhoud, de vernieuwingsvibe én de diversiteit vanaf spat. Reis door je eigen organisatie met: Danielle Braun, Jitske Kramer, Joris Luyendijk, Martijn Aslander, Martin Sitalsing, Naema Tahir. Meer informatie en inschrijven. Download white paper Building...

 • 20 December: Collegereeks focus

  Deze collegereeks van Focus biedt de mogelijkheid kennis te maken met de visies van 11 toonaangevende veranderexperts die wetenschap combineren met praktijk, o.a. Henry Mintzberg, Andre Wierdsma, Mathieu Weggeman, Wouter Hart, Ben Tiggelaar, Jaap Boonstra en Danielle Braun. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog

Waterbuffels, Vegas lessen voor de liefde en het 20 punten plan van CastroHet beste beleid wordt niet gemaakt aan de hand van een nota van 40 kantjes verhullend taalgebruik en compromissen tussen werkgevers en vakbonden. Echt niet. Die tijd is nu ech...