Geef je op voor de e-zine

F….k the work life balance. There’s only life.

F….k the work life balance. There’s only life.

Op je werk denk je aan vakantie en op vakantie denk je aan je werk. En daar hebben we dikwijls een oordeel op. De mores is dat je dat moet scheiden. Zeggen we: ‘let je wel een beetje op je work-life balance?’ Of als iemand heel hard werkt: ‘kom je nog wel aan jezelf toe?’ Of als je overdag een paar uur voor je oude moeder gaat zorgen onder je werk ‘dat is niet heel professioneel, kan je dat niet anders regelen’ of als je een collega die net gescheiden is troost: ‘ga je nu weer aan je werk’. We delen het leven op in stukjes. Stukje werk, stukje prive. Compartementalisatie. En tegelijkertijd merken we allang dat die scheiding helemaal niet meer reeel is. Niet in 2017. Niet nu we elke dag mondialer, bereikbaarder, virtueler, meer online, diverser, nomadischer werken dan ooit.

Ons werk komt onze privecirkel binnen. Rechstreeks de pan in; we checken onze mail terwijl we staan te koken. De kinderkamer in; we ruimen append de lego op. De slaapkamer in; onze geliefden luisteren mee met conference calls. De camping op; een rapport afmaken aan de rand van het zwembad is steeds gewoner. Andersom is nog wat taboe... als werk zo ons privé binnenkomt zou het eigenlijk ook best wat gewoner mogen zijn om je kind eens mee te nemen naar een overleg, met je vrouw te unchen in de bedrijfskantine of je eenzame oude buurman meenemen naar de nieuwjaarsreceptie van je bedrijf. Martin Sitalsing, topbestuurder bij politie en zorg, pleitte op het event Corporate Culture voor herwaardering van informeel leiderschap: als bestuurder een karretje uitlenen aan een medewerker of met je wielrenclub even langs je instelling fietsen op zondag... Why not. Inspirerend.

Steeds meer mensen zetten hun telefoon bewust weer eens uit. Social media is op haar retour. We snakken naar rust. Dat is één manier. Vinden we best een goed idee.

Ook een goed idee vinden we het om te accepteren dat werk- en prive nu eenmaal in elkaar overlopen anno 2017. Dat er niet meer zo iets is als work versus life. Dat grenzen in ruimte, tijd en rollen steeds meer fluïde zijn. Dat werken vanuit passie fantastisch is en niet iets wat je doet om erna toe te komen aan leven.

Danielle in NepalJitske in New York

Leuk of niet die fluïditeit in work-life... Deal with it. Het is. Maar des te belangrijker is het om te zorgen dat organisaties gezond zijn. We hebben immers geen zin in ongezonde patronen aan de keukentafel. De beste manier om met die vermenging van werk-privé om te gaan is volgens ons te zorgen dat bedrijven en organisaties woest aantrekkelijk en verrukkelijk lief zijn. Power & Love door de gangen laten stromen. Werken vanuit gezamenlijk vuur, zodat de passie door de gangen vloeit. Rechtstreeks naar onze ouders, kinderen, vrienden, geliefden, buren, wijken, steden, volken toe. Niet compertementaliseren maar weer heel worden. Duurzame tribes bouwen op je werk en thuis tegelijk. Dat alles er mag zijn. ‘Bring your whole self to the work’ noemen sommige bedrijven dat al.

Daar zit onze passie. Wij geloven er oprecht in dat goede, mooie corporate tribes leiden tot steviger relaties, krachtige gezinnen, zelfbewuste stadstribes en een lievere wereld.

F...k the work-life balance. There’s only life. Live it.

‘Ik kom hier voor mijn plezier en dat sluit werk niet uit’
Simone van Saarloos – filosofe en schrijfster

Waardeer dit blogbericht:
1
Nice to know … In Nepal is rolfluïditeit heel vanz...
Sssshhhhttt! Silent Meeting

Inschrijven leergang, trainingen congressen

 • Leergang Organisatiecultuur. Corporate Antropologie – echt aan de slag met organisatiecultuur

  Intensieve en unieke leergang. Data en inschrijven.

 • Training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

  Door ons ontwikkelde dialoogvorm, geinspireerd op dialoogvormen van over de hele wereld. Data en inschrijven.

 • Training Own Your Rank

  Over ranking en positie pakken. Krachtig én verbindend zijn. Data en inschrijven.

 • Training Deep Democracy

  Krachtige besluitvormingsmethode, werken met de onderstroom. Meer info en inschrijven: www.deepdemocracy.nl

 • Training Deep Democracy Level 4

  Echt gegrepen door Deep Democracy en verder op dit pad? De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Trainer: Frank Weijers. Inschrijven kan hier.

 • 28-29 Oktober 2017: Why the world needs anthropologists

  Powering the planet! Een antroplogie congres in Durham (UK). En wij zijn er ook! Walter Faaij geeft een workshop over hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie kunt veranderen. Meer informatie en inschrijven

 • 7 november 2017: Rhythm of Life, Jitske Kramer en Typhoon

  Na het grote succes van het eerste seminar in april, gaan Jitske en Typhoon nogmaals samen de planken op. Meld je snel aan voor dit bruisende event! Meer informatie en inschrijven.

 • 14 November 2017: Noloc Loopbaancongres

  Verschillende sprekers zullen je inspireren rondom het centrale thema ‘Verbinding!’ Jitske Kramer is een van de keynote sprekers. Meer informatie en inschrijven.

 • 28 November 2017 college Verandermanagement voor Focus Conferences

  Danielle Braun geeft op 28 november een college in de collegereeks Verandermanagement voor Focus Conferences, meer informatie over dit college vindt u hier.

 • 1 December 2017: Jaarcongres Verandermanagement

  Alweer de zevende editie van hét Jaarcongres Verandermanagement. Met in ieder geval Ben Tiggelaar, Hans Vermaak en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 1 December 2017: Mediationcongres 2017

  Danielle Braun is één van de sprekers op het Mediationcongres 2017, meer informatie over dit congres vindt u hier.

 • 12 December 2017: Event Corporate Culture

  Omdat vorig jaar zo'n geweldig succes was, doen we het dit jaar weer! Een inspirerende reis door de Corporate Tribe. Met in ieder geval Danielle Braun en Jitske Kramer. Meer informatie en inschrijven.

 • 6-12 Mei 2018: Deep Democracy Griekenland

  Voor de vijfde keer organiseren we een intensieve Deep Democracy week in Griekenland (level 2 en 3). Met Jitske Kramer en Frank Weijers. Meer informatie en inschrijven.

In beeld

Winnaar Managementboek van het jaar 2016! 

Managementboek van het jaar 

 
 

Nieuwste Blog